Heyecanı üçledi

(DHA) - Demirören Haber Ajansı | 03.08.2019 - 13:49, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Heyecanı üçledi

Antalyalı ressam Zeynep Çetinkaya, üçüncü kişisel resim sergisini açtı.

Mall of Antalya Alışveriş Merkezi'ndeki sanat galerisinde tıp fakültesi öğrencisi Yağmur Ekebil'in yan flüt dinletisi eşliğinde açılan serginin kurdelesini Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, eşi Kudret Kaçmaz, ressam Zeynep Çetinkaya, Güzel Sanatlar Derneği (GÜSAD) Başkanı Ertuğrul Hepgüzel ve ressamlar birlikte kesti. Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, ressam Zeynep Çetinkaya'nın 'Anadolu da Yaşam', 'Kadın', 'Çocuk Gelin', 'Çocuk', 'Anne ve Çocuk', 'Çevre' ve 'Hayvan Sevgisi' temalı figüratif yağlıboya çalışması eserlerini hayranlıkla inceledi. Emekli tarih öğretmen Zeynep Çetinkaya, çocukluk ve gençlik yıllarının karakalem, kuru boya, suluboya resim ve desenler yaparak geçtiğini, emeklilik sonrası resim sanatına daha fazla zaman ayırdığını, çalışmalarını profesyonelce Turhan Ekici Atölyesi'nde sürdürdüğünü belirtti. Yurtiçi ve yurtdışında birçok karma sergilere, yarışmalara katılan, birçok yarışmalarda eserleri dereceye giren Zeynep Çetinkaya, "Resim çalışmalarımdaki figürlerim Türk mitolojisi ve tarihinden örneklerden de oluştu. Anadolu insanının doğa, insan, hayvan sevgisi, giderek zorlaşan günlük yaşamını kendi duygularım doğrultusun tuvallerime yansıttım. Kaos ve özgürlük alanlarının daralmasına da yer verdim. Türk insanının güzele ve estetiğe sevdası da tuvallerimde yer aldı. Üçüncü kişisel resim sergim sanatıma olan heyecanımı bir kat daha artırdı. Çok mutluyum" diye konuştu. Zeynep Çetinkaya'nın son bir yıl içerisinde ürettiği ve 40 yağlıboya çalışması eserinin yer aldığı sergi, 31 Ağustos Cumartesi gününe kadar açık kalacak.  
Antalyalı ressam Zeynep Çetinkaya, üçüncü kişisel resim sergisini açtı.

Mall of Antalya Alışveriş Merkezi'ndeki sanat galerisinde tıp fakültesi öğrencisi Yağmur Ekebil'in yan flüt dinletisi eşliğinde açılan serginin kurdelesini Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, eşi Kudret Kaçmaz, ressam Zeynep Çetinkaya, Güzel Sanatlar Derneği (GÜSAD) Başkanı Ertuğrul Hepgüzel ve ressamlar birlikte kesti.

Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, ressam Zeynep Çetinkaya'nın 'Anadolu da Yaşam', 'Kadın', 'Çocuk Gelin', 'Çocuk', 'Anne ve Çocuk', 'Çevre' ve 'Hayvan Sevgisi' temalı figüratif yağlıboya çalışması eserlerini hayranlıkla inceledi.

Emekli tarih öğretmen Zeynep Çetinkaya, çocukluk ve gençlik yıllarının karakalem, kuru boya, suluboya resim ve desenler yaparak geçtiğini, emeklilik sonrası resim sanatına daha fazla zaman ayırdığını, çalışmalarını profesyonelce Turhan Ekici Atölyesi'nde sürdürdüğünü belirtti. Yurtiçi ve yurtdışında birçok karma sergilere, yarışmalara katılan, birçok yarışmalarda eserleri dereceye giren Zeynep Çetinkaya, "Resim çalışmalarımdaki figürlerim Türk mitolojisi ve tarihinden örneklerden de oluştu. Anadolu insanının doğa, insan, hayvan sevgisi, giderek zorlaşan günlük yaşamını kendi duygularım doğrultusun tuvallerime yansıttım. Kaos ve özgürlük alanlarının daralmasına da yer verdim. Türk insanının güzele ve estetiğe sevdası da tuvallerimde yer aldı. Üçüncü kişisel resim sergim sanatıma olan heyecanımı bir kat daha artırdı. Çok mutluyum" diye konuştu. Zeynep Çetinkaya'nın son bir yıl içerisinde ürettiği ve 40 yağlıboya çalışması eserinin yer aldığı sergi, 31 Ağustos Cumartesi gününe kadar açık kalacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.