Hisarçandır'da neler oluyor?

YAŞAM 14.02.2021 - 17:10, Güncelleme: 14.02.2021 - 17:10
 

Hisarçandır'da neler oluyor?

Hisarçandır'da, kim oldukları ve sırtlarını kime dayadıkları bilinmeyen bazı kişilerin 2 bin 650 dönüm arazide yüzlerce yıllık çam ağaçlarını kesip, Hazine arazisinde iş makineleriyle yol açmaları köylülerin tepkisine yol açtı

haberimizvar.net CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk ve ilçe yöneticileri Hisarçandır'a giderek, ağaç katliamının önüne geçebilmek için nöbet tutan vatandaşlarla görüştü. CHP İl Başkanı Nusret Bayar'ın da yer aldığı CHP heyeti, köylülerle görüşüp, çok büyük bölümü Hazine'ye ait, bir bölümü de vatandaşlardan satın alınan arazide inceleme yaptı. Arazide iş makineleri ve bu iş makinelerince açılan yol ile kesilen yüzlerce yaşındaki çam ağaçlarının, toprağa gömüldüğü saptandı. Kim oldukları bilinmeyen kişilerin amaçlarının ne olduğu tam olarak anlaşılamazken, bölgede tarihi eser kalıntılarının bulunması da dikkati çekti.   CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk, çeşitli iş makineleriyle arazide yol açan, her biri 100-200 yaşındaki çam ağaçlarını kesip, suç emarelerini saklamak istercesine, açtıkları çukurlara gömen kişilerin bazı güç odaklarından destek almış olabileceklerini söyledi.   Onur Duruk, vatandaşların şikayeti üzerine, İl Başkanı Nusret Bayar ile birlikte bölgeye gittiklerine değinerek, ilgili devlet kurumları ve güvenlik güçlerinin konuyla ilgilenmelerini istedi. Bazı vatandaşların, iş makineleriyle bölgede çalışma yapan kişilerce silah gösterilmek suretiyle tehdit edildiklerinden yakındıklarına da işaret eden Onur Duruk, "Bu insanların birilerinden güç almadan, sırtlarını birilerine dayamadan burada ağaç katliamı yapmaları, Hazine arazisine el koymaya kalkışmaları mümkün değil. Konuyla ilgili gelişmelerin takipçisi olacağız. Vatandaşlar ormandan bir dal dahi kesemezken, bu insanlar bu cüreti nereden alıyor, ortaya çıkaracağız. Kimsenin doğa katliamı yapmasına ve vatandaşları huzursuz etmesine izin vermeyiz" dedi.  
Hisarçandır'da, kim oldukları ve sırtlarını kime dayadıkları bilinmeyen bazı kişilerin 2 bin 650 dönüm arazide yüzlerce yıllık çam ağaçlarını kesip, Hazine arazisinde iş makineleriyle yol açmaları köylülerin tepkisine yol açtı

haberimizvar.net

CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk ve ilçe yöneticileri Hisarçandır'a giderek, ağaç katliamının önüne geçebilmek için nöbet tutan vatandaşlarla görüştü. CHP İl Başkanı Nusret Bayar'ın da yer aldığı CHP heyeti, köylülerle görüşüp, çok büyük bölümü Hazine'ye ait, bir bölümü de vatandaşlardan satın alınan arazide inceleme yaptı. Arazide iş makineleri ve bu iş makinelerince açılan yol ile kesilen yüzlerce yaşındaki çam ağaçlarının, toprağa gömüldüğü saptandı. Kim oldukları bilinmeyen kişilerin amaçlarının ne olduğu tam olarak anlaşılamazken, bölgede tarihi eser kalıntılarının bulunması da dikkati çekti.

 

CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk, çeşitli iş makineleriyle arazide yol açan, her biri 100-200 yaşındaki çam ağaçlarını kesip, suç emarelerini saklamak istercesine, açtıkları çukurlara gömen kişilerin bazı güç odaklarından destek almış olabileceklerini söyledi.

 

Onur Duruk, vatandaşların şikayeti üzerine, İl Başkanı Nusret Bayar ile birlikte bölgeye gittiklerine değinerek, ilgili devlet kurumları ve güvenlik güçlerinin konuyla ilgilenmelerini istedi. Bazı vatandaşların, iş makineleriyle bölgede çalışma yapan kişilerce silah gösterilmek suretiyle tehdit edildiklerinden yakındıklarına da işaret eden Onur Duruk, "Bu insanların birilerinden güç almadan, sırtlarını birilerine dayamadan burada ağaç katliamı yapmaları, Hazine arazisine el koymaya kalkışmaları mümkün değil. Konuyla ilgili gelişmelerin takipçisi olacağız. Vatandaşlar ormandan bir dal dahi kesemezken, bu insanlar bu cüreti nereden alıyor, ortaya çıkaracağız. Kimsenin doğa katliamı yapmasına ve vatandaşları huzursuz etmesine izin vermeyiz" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.