Hızır Başkan Mansur !

GÜNDEM 13.08.2020 - 11:28, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Hızır Başkan Mansur !

Antalyalı şair, ozan, sosyal antropolog Himmet Cansız’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş için yazdığı ‘Hızır Başkan mansur’ adlı şiir, iki ayrı besteye dönüştü. İlki müzik direktörü Kemal Alpan tarafından bestelenerek seslendirilirken, ikinciyi yine Himmet Cansız besteledi ve Kemal Polat seslendirdi. Başkan Mansur sosyal medya hesabından ilk besteyi paylaştı.

haberimizvar.net- Toroslar'ın şairi, ozanı, sosyal antropolog, Himmet Cansız, göreve geldikten kısa süre sonra gönüllerde taht kuran ABB Başkanı Mansur Yavaş için yazdığı şiirin öyküsünü şöyle anlattı: “Aç ve açıkta kalırsınız. Bin çeşit güçlüklerle cebelleşip, türlü türlü zorluklarla mücadele edersiniz. Kör kuyuya düşer, çözümler ararsınız. Karşınıza, halden bilmez bir sürü ekmeksiz çıkabilir. Vakur duruşunuzdan hiç ödün vermeden, yolunuzda yürürsünüz. Büsbütün daralınca, hızır atanız Atatürk'ün veciz sözünü anımsar: ‘Umutsuz durum yoktur umutsuz insan vardır. Ben umudumu hiç kaybetmedim’ der; ‘Yürek sevginin yurdu, beyin, umuda ordu’ diyerek yolunuza devam edersiniz... Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı MansurYavaş, halkçı ve adil çalışmalarıyla, her kesimin gönlünde taht kuran bir siyasetçi. Bir gün Mansur başkanla ilgili bir dörtlük yazarak, sosyal medya sayfamda paylaşmıştım.”   ‘BÜLENT GÜRSOY TEŞVİK ETTİ’ “Değerli dostum, donanımlı siyasetçi, halden bilen güzel insan Bülent Gürsoy bey şöyle dedi: ‘Himmet bey dostum, şiirlerin çok güzel, yazıların etkileyici, Mansur Başkan' a 'hızır' benzetmesini yapan ilk sensin. Gel bu yazdığın dörtlüğü, bir şiire dönüştür, Mansur Başkan' a bir süpriz/şaşırtı yapalım’ dedi. O' nun eşgüdüm ve planlamasıyla, böylece iki çalışma ortaya çıktı. Kendisine müteşekkirim. Var olsun. Gerçekten çok özveri gösterdi. Bülent bey, katıksız bir yurtsever, sağlam bir Atatürkçü. Emeği geçen her dosta, ayrı ayrı teşekkür eder, kutlarım. Sağ olsunlar. Var olsunlar. Yukarıda da ifade ettiğim gibi, Bülent beyin güdülemesiyle dörtük şiire, şiir de iki ayrı besteye dönüştü. İlki; sözleri bana, beste ve seslendirmesi Kemal Alpan' a ait olan, ikinci çalışma da, yine aynı sözlere benim yaptığım beste ve Kemal Polat kardeşimin okuduğu yorum.”   İŞTE BESTELENEN O ŞİİR Bitti hasret bitti, bitti dert yara Gece gündüz deme yavaşça ara Hızır Başkan Mansur, gözüm Ankara’m   İşçiye, çiftçiye, esnafa kasa Yoksula, düşküne dayanak, asa Hakça ölçer tartar vicdanı yasa Hızır Başkan Mansur, özün Ankara’m   İmece, emekle bitti gözyaşı Coştu memleketin dağları taşı Sözde değil özde yerli dost başı Hızır Başkan Mansur, yüzün Ankara’m   Rahat uyu Ata’m sen rahat uyu Verildi ormanın, çiftliğin suyu Rengarenk güllerin dağ gibi boyu Çiçek açtı bozkır, gök mavi koyu   Kutluyor Başkentin marşlarla toyu Helal Ata’m helal Mansur’un oyu Yurtsever başkanın tertemiz huyu Hızır Başkan Mansur sözün Ankara’m  
Antalyalı şair, ozan, sosyal antropolog Himmet Cansız’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş için yazdığı ‘Hızır Başkan mansur’ adlı şiir, iki ayrı besteye dönüştü. İlki müzik direktörü Kemal Alpan tarafından bestelenerek seslendirilirken, ikinciyi yine Himmet Cansız besteledi ve Kemal Polat seslendirdi. Başkan Mansur sosyal medya hesabından ilk besteyi paylaştı.

haberimizvar.net- Toroslar'ın şairi, ozanı, sosyal antropolog, Himmet Cansız, göreve geldikten kısa süre sonra gönüllerde taht kuran ABB Başkanı Mansur Yavaş için yazdığı şiirin öyküsünü şöyle anlattı:

“Aç ve açıkta kalırsınız. Bin çeşit güçlüklerle cebelleşip, türlü türlü zorluklarla mücadele edersiniz. Kör kuyuya düşer, çözümler ararsınız. Karşınıza, halden bilmez bir sürü ekmeksiz çıkabilir. Vakur duruşunuzdan hiç ödün vermeden, yolunuzda yürürsünüz. Büsbütün daralınca, hızır atanız Atatürk'ün veciz sözünü anımsar: ‘Umutsuz durum yoktur umutsuz insan vardır. Ben umudumu hiç kaybetmedim’ der; ‘Yürek sevginin yurdu, beyin, umuda ordu’ diyerek yolunuza devam edersiniz... Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı MansurYavaş, halkçı ve adil çalışmalarıyla, her kesimin gönlünde taht kuran bir siyasetçi.

Bir gün Mansur başkanla ilgili bir dörtlük yazarak, sosyal medya sayfamda paylaşmıştım.”

 

‘BÜLENT GÜRSOY TEŞVİK ETTİ’

“Değerli dostum, donanımlı siyasetçi, halden bilen güzel insan Bülent Gürsoy bey şöyle dedi: ‘Himmet bey dostum, şiirlerin çok güzel, yazıların etkileyici, Mansur Başkan' a 'hızır' benzetmesini yapan ilk sensin. Gel bu yazdığın dörtlüğü, bir şiire dönüştür, Mansur Başkan' a bir süpriz/şaşırtı yapalım’ dedi. O' nun eşgüdüm ve planlamasıyla, böylece iki çalışma ortaya çıktı. Kendisine müteşekkirim. Var olsun. Gerçekten çok özveri gösterdi. Bülent bey, katıksız bir yurtsever, sağlam bir Atatürkçü. Emeği geçen her dosta, ayrı ayrı teşekkür eder, kutlarım. Sağ olsunlar. Var olsunlar. Yukarıda da ifade ettiğim gibi, Bülent beyin güdülemesiyle dörtük şiire, şiir de iki ayrı besteye dönüştü. İlki; sözleri bana, beste ve seslendirmesi Kemal Alpan' a ait olan, ikinci çalışma da, yine aynı sözlere benim yaptığım beste ve Kemal Polat kardeşimin okuduğu yorum.”

 

İŞTE BESTELENEN O ŞİİR

Bitti hasret bitti, bitti dert yara

Gece gündüz deme yavaşça ara

Hızır Başkan Mansur, gözüm Ankara’m

 

İşçiye, çiftçiye, esnafa kasa

Yoksula, düşküne dayanak, asa

Hakça ölçer tartar vicdanı yasa

Hızır Başkan Mansur, özün Ankara’m

 

İmece, emekle bitti gözyaşı

Coştu memleketin dağları taşı

Sözde değil özde yerli dost başı

Hızır Başkan Mansur, yüzün Ankara’m

 

Rahat uyu Ata’m sen rahat uyu

Verildi ormanın, çiftliğin suyu

Rengarenk güllerin dağ gibi boyu

Çiçek açtı bozkır, gök mavi koyu

 

Kutluyor Başkentin marşlarla toyu

Helal Ata’m helal Mansur’un oyu

Yurtsever başkanın tertemiz huyu

Hızır Başkan Mansur sözün Ankara’m

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.