Hortum 20 ağacı kökünden söktü

GÜNDEM (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 28.11.2021 - 16:37, Güncelleme: 28.11.2021 - 16:37
 

Hortum 20 ağacı kökünden söktü

Antalya'da etkili olan sağanak yağmur ve şiddetli rüzgâr sonrası sırasında çıkan hortum ağaçları kökünden söktü. Bir site bahçesi ve yanındaki çocuk parkı savaş alanına dönerken mahalle halkı deprem oldu sandı.

haberimizvar.net- Meteorolojinin ‘turuncu kod’ uyarısı verdiği Antalya'da şiddetli yağış ve rüzgâr etkili oldu.  Muratpaşa Yeşilbahçe Mahallesi'nde yer alan bir sitede ve sitenin yanındaki çocuk parkında 20 ağaç devrildi. Devrilen ağaçlardan bazılarının köklerinden söküldüğü bazılarının ise gövdesinden kırıldığı gürültü.  Ağaçların devrilmesi sonucu sitede ve parkta maddi zarar meydana gelirken, bazı noktalarda ise yol trafiğe kapandı. Yoldan geçmek isteyen vatandaşlar alternatif yolları kullanmak zorunda kaldı. Haber verilen belediye ekipleri ise ağaçlardan dolayı kapanan yolu açmak için çalışma başlattı. BOMBA PATLAR GİBİ SES GELDİ Ağaçların devrildiğini gören Halil Doğan, "Şiddetli yağmur yağarken bir anda hortum geldi. Çocuk parkı ile site içerisindeki ağaçları devirdi. Her şey bir anda oldu. Biz içeriden dışarıya çıkamadık ve çok korktuk. Bomba patlar gibi ses geldi. Yaklaşık 15-20 ağaç devrildi" dedi. DEPREM PANİĞİ YAŞANDI Olay anında yoğun bir gürültü duyduklarını belirten Adnan Horadik ise “Salonda oturuyorduk, birdenbire pencerelere basınç uyguladı. O anda avizelere baktığımda bina sallanıyordu. Deprem olduğunu zannettik. Kapıya doğru yöneldiğimizde sandalye, masa, panjur ve balkonda olan her şeyin aşağı uçtuğunu gördük. Ben 50 yıldır Antalya’dayım, böyle bir şey görmemiştim. Parkı yerle bir ettikten sonra bizim binaya vurarak hızını kesip ilerideki parkta son buldu. Orada da ağaçları devirmiş. Gündüz olsa çok kötü olurdu. Araba ve insanlara zarar vermiş olabilirdi. Eğer gündüz olsaydı parkta çocuklar muhakkak olacaktı. O çocukların halini düşünemiyorum. Gerçekten çok tehlikeli bir olay atlattık. Allah bir daha tekrarını yaşatmasın” ifadelerini kullandı.
Antalya'da etkili olan sağanak yağmur ve şiddetli rüzgâr sonrası sırasında çıkan hortum ağaçları kökünden söktü. Bir site bahçesi ve yanındaki çocuk parkı savaş alanına dönerken mahalle halkı deprem oldu sandı.

haberimizvar.net- Meteorolojinin ‘turuncu kod’ uyarısı verdiği Antalya'da şiddetli yağış ve rüzgâr etkili oldu.  Muratpaşa Yeşilbahçe Mahallesi'nde yer alan bir sitede ve sitenin yanındaki çocuk parkında 20 ağaç devrildi. Devrilen ağaçlardan bazılarının köklerinden söküldüğü bazılarının ise gövdesinden kırıldığı gürültü.  Ağaçların devrilmesi sonucu sitede ve parkta maddi zarar meydana gelirken, bazı noktalarda ise yol trafiğe kapandı. Yoldan geçmek isteyen vatandaşlar alternatif yolları kullanmak zorunda kaldı. Haber verilen belediye ekipleri ise ağaçlardan dolayı kapanan yolu açmak için çalışma başlattı.

BOMBA PATLAR GİBİ SES GELDİ

Ağaçların devrildiğini gören Halil Doğan, "Şiddetli yağmur yağarken bir anda hortum geldi. Çocuk parkı ile site içerisindeki ağaçları devirdi. Her şey bir anda oldu. Biz içeriden dışarıya çıkamadık ve çok korktuk. Bomba patlar gibi ses geldi. Yaklaşık 15-20 ağaç devrildi" dedi.

DEPREM PANİĞİ YAŞANDI

Olay anında yoğun bir gürültü duyduklarını belirten Adnan Horadik ise “Salonda oturuyorduk, birdenbire pencerelere basınç uyguladı. O anda avizelere baktığımda bina sallanıyordu. Deprem olduğunu zannettik. Kapıya doğru yöneldiğimizde sandalye, masa, panjur ve balkonda olan her şeyin aşağı uçtuğunu gördük. Ben 50 yıldır Antalya’dayım, böyle bir şey görmemiştim. Parkı yerle bir ettikten sonra bizim binaya vurarak hızını kesip ilerideki parkta son buldu. Orada da ağaçları devirmiş. Gündüz olsa çok kötü olurdu. Araba ve insanlara zarar vermiş olabilirdi. Eğer gündüz olsaydı parkta çocuklar muhakkak olacaktı. O çocukların halini düşünemiyorum. Gerçekten çok tehlikeli bir olay atlattık. Allah bir daha tekrarını yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.