Hoş geldin Mithat Bereket

GÜNDEM 20.10.2019 - 19:31, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Hoş geldin Mithat Bereket

Üstüne doğrultulan Kalaşnikof’a rağmen ‘ben gazeteciyim’ diyen Mithat Bereket’in görüntülerinin sosyal medyada gündem olması üzerine yıllardır süren sessizliğini bozan gazeteci, “Yürüme, denge ve konuşma problemi yaşadım, ama ayakta kaldım” dedi.

HABERİMİZ VAR – Barış Pınarı Harekatı’nı sıcak bölgede takip eden gazeteciler, sosyal medyada çokça konuşuldu. Birçok gazeteci gerek kıyafetleri, gerekse de haber verme biçimleriyle yoğun eleştiriye uğrarken, sosyal medyaya düşen bir video bir dönemin ünlü habercisi Mithat Bereket’i gündeme getirdi. Söz konusu videoda gazeteci Bereket’in, bir savaş bölgesindeki anları paylaşıldı. Görüntülerde Bereket’in kafasına silah doğrultulmuştu ve kendisine doğrultulan Kalaşnikof silaha rağmen gazeteci olduğunu vurgulaması dikkat çekiyordu. YILLAR SONRA İLK AÇIKLAMA Bu görüntülerin ardından, gazeteciliği bırakan ve uzun süredir sesi soluğu çıkmayan Bereket’ten açıklama geldi. Twitter’da yeni bir hesap açan Bereket, bir yandan kendisini konuşanlara teşekkür ederken, diğer yandan da mesleğinden neden ayrılmak zorunda kaldığını aktardı. Rahatsızlığı olduğunu ifade eden Bereket, “Sizlere geri dönüp bir şeyler karalamak için 3-4 gün durup duygu ve düşüncelerimin ‘demlenmesi’ için bekledim... Heyhat, iyi ki de beklemişim, bu süre zarfında, yaklaşık 500 bin küsur kere ‘TT’ olmuşum. Tanıdık, tanımadık herkese sonsuz teşekkürler” dedi. Yürüme, denge ve konuşma problemi yaşadığını belirten Bereket, “Sonuçta ölmedim, ama dostlarımın, akrabalarımın ve özellikle de kardeşimin sayesinde ayakta kalmayı başardım” açıklaması yaptı. Bereket’in açıklamasını retweet eden Can Dündar, “Özledik be Mithat Bereket. Seni, Birand’ı, 32’nin heyecanını, gazeteciliğin gazetecilerce yapıldığı zamanları” diye yazdı. SÜRMENAJ TEDAVİSİ GÖRÜYOR 2013 yılında hastalığı konusunda dönemin Sabah gazetesi yazarı Tuluhan Tekelioğlu’na açıklama yapan Bereket, “Üç yıl boyunca günde iki saat uyudum. Aşırı yorgunluktan başıma gelen şey: Sürmenaj! Beynimle adaleler arasındaki iletişimde yavaşlama var. Doktor günde sekiz saat uyumazsam bu hasarın kalıcı olabileceğini söyledi. Kendime kötü davrandım şimdi düzeltmeye çalışıyorum. Kendime acımıyorum ama eski halimin değerini daha iyi anlıyorum. Her sabah radyo programı, haftanın her günü bir yerden canlı yayındaydım. Bir gün Brüksel, bir gün Lüksemburg, bir gün Ortadoğu... Günde üç saat uykuyla idare ediyordum. Ondan sonra vurdu bana. Acil servis, doktorlar, MR’lar falan. Sürmenaj denildi. İki senedir bu durum devam ediyor. Tedavi görüyorum, aynı zamanda dinleniyorum. Allah’a şükür kafa sağlam... Bir tek kafamdan geçen düşünceler ağzımdan aynı şekilde çıkmıyor” şeklinde bilgi vermişti. 
Üstüne doğrultulan Kalaşnikof’a rağmen ‘ben gazeteciyim’ diyen Mithat Bereket’in görüntülerinin sosyal medyada gündem olması üzerine yıllardır süren sessizliğini bozan gazeteci, “Yürüme, denge ve konuşma problemi yaşadım, ama ayakta kaldım” dedi.

HABERİMİZ VAR – Barış Pınarı Harekatı’nı sıcak bölgede takip eden gazeteciler, sosyal medyada çokça konuşuldu. Birçok gazeteci gerek kıyafetleri, gerekse de haber verme biçimleriyle yoğun eleştiriye uğrarken, sosyal medyaya düşen bir video bir dönemin ünlü habercisi Mithat Bereket’i gündeme getirdi. Söz konusu videoda gazeteci Bereket’in, bir savaş bölgesindeki anları paylaşıldı. Görüntülerde Bereket’in kafasına silah doğrultulmuştu ve kendisine doğrultulan Kalaşnikof silaha rağmen gazeteci olduğunu vurgulaması dikkat çekiyordu.

YILLAR SONRA İLK AÇIKLAMA

Bu görüntülerin ardından, gazeteciliği bırakan ve uzun süredir sesi soluğu çıkmayan Bereket’ten açıklama geldi. Twitter’da yeni bir hesap açan Bereket, bir yandan kendisini konuşanlara teşekkür ederken, diğer yandan da mesleğinden neden ayrılmak zorunda kaldığını aktardı. Rahatsızlığı olduğunu ifade eden Bereket, “Sizlere geri dönüp bir şeyler karalamak için 3-4 gün durup duygu ve düşüncelerimin ‘demlenmesi’ için bekledim... Heyhat, iyi ki de beklemişim, bu süre zarfında, yaklaşık 500 bin küsur kere ‘TT’ olmuşum. Tanıdık, tanımadık herkese sonsuz teşekkürler” dedi. Yürüme, denge ve konuşma problemi yaşadığını belirten Bereket, “Sonuçta ölmedim, ama dostlarımın, akrabalarımın ve özellikle de kardeşimin sayesinde ayakta kalmayı başardım” açıklaması yaptı. Bereket’in açıklamasını retweet eden Can Dündar, “Özledik be Mithat Bereket. Seni, Birand’ı, 32’nin heyecanını, gazeteciliğin gazetecilerce yapıldığı zamanları” diye yazdı.

SÜRMENAJ TEDAVİSİ GÖRÜYOR

2013 yılında hastalığı konusunda dönemin Sabah gazetesi yazarı Tuluhan Tekelioğlu’na açıklama yapan Bereket, “Üç yıl boyunca günde iki saat uyudum. Aşırı yorgunluktan başıma gelen şey: Sürmenaj! Beynimle adaleler arasındaki iletişimde yavaşlama var. Doktor günde sekiz saat uyumazsam bu hasarın kalıcı olabileceğini söyledi. Kendime kötü davrandım şimdi düzeltmeye çalışıyorum. Kendime acımıyorum ama eski halimin değerini daha iyi anlıyorum. Her sabah radyo programı, haftanın her günü bir yerden canlı yayındaydım. Bir gün Brüksel, bir gün Lüksemburg, bir gün Ortadoğu... Günde üç saat uykuyla idare ediyordum. Ondan sonra vurdu bana. Acil servis, doktorlar, MR’lar falan. Sürmenaj denildi. İki senedir bu durum devam ediyor. Tedavi görüyorum, aynı zamanda dinleniyorum. Allah’a şükür kafa sağlam... Bir tek kafamdan geçen düşünceler ağzımdan aynı şekilde çıkmıyor” şeklinde bilgi vermişti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.