Hülya Koçyiğit’in damadından gazeteciye ‘soru’ davası!

GÜNDEM 06.02.2020 - 17:19, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Hülya Koçyiğit’in damadından gazeteciye ‘soru’ davası!

Konyaaltı Sahil işletmecisi Alkoçlar Turizm, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in basın toplantısında www.haberimizvar.net’in genel koordinatörü Ebru Küçükaydın’ın sorduğu sorular nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı başvurunun ardından soruşturma başlattı.

haberimizvar.net-Konyaaltı Sahil ihalesinin iptaliyle ilgili olarak 23 Ocak tarihinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek konuyla ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısının soru kısmına gelindiğinde gazeteci Ebru Küçükaydın, konuyla ilgili olarak Alkoçlar Turizm’in ve eski Başkan Menderes Türel’in açıklamalarıyla ilgili olarak Başkan Böcek’e soru yöneltti. KÜÇÜKAYDIN’IN SORDUĞU SORULAR Küçükaydın, canlı yayınlanan basın toplantısında şu soruları sordu: “-Antalyalı bir firma da Alkoçlar’a ortaktı, ama yaklaşık bir ay önce söz konusu ortaklıktan ayrıldı.  Özellikle sizin bu kararınızdan sonra ‘bizim marka değerimizi düşürdü’ şeklinde bir suçlamayla karşı karşıya kaldınız.  Oysa ki ihale sözleşmesinde var mı bilmiyorum, ama 3 defa konkordato ilan eden bir firma. İflasını da Konyaaltı sahilinden kazandığı parayla kurtaran bir firma. Yani marka değerini düşüren siz misiniz, onlar mı? - Bu firma ihale sözleşmesinde olmamasına rağmen, bölgeye dağıtım yapan gıda ve diğer ürünlerle ilgili toptancılarla bir promosyon anlaşması yaparak anlaşma dışında kalan hiçbir firmayı sahaya sokmuyor. Tabii bu promosyon ödemesi yapıldığı için yansıma yine vatandaşa cebine oluyor. Bu sözleşmeye aykırı durum değerlendiriliyor mu? - Artık eski başkan demeyeceğim çünkü Alkoçlar’ın danışmanlığını yapıyor gibi. Daha önce Rixos’un danışmanlığını yapan Sayın Menderes Türel’in Alkoçlar’la ilgili bir danışmanlık anlaşması var mı? Çünkü Antalya değerlerine sahip çıkmak yerine firmanın marka değerine sahip çıkan bir eski başkanla, bir siyasetçiyle karşı karşıyayız.  Bir danışmanlık anlaşması var mı açıklamaları o yönde anlaşılıyor. Belki sizin bir bilginiz vardır diye sormak istedim.” SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU Küçükaydın’ın basın toplantısında gazeteci olarak sorduğu soruların ardından Alkoçlar Turizm firması Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine savcılık Basın Suçları Soruşturma Bürosu 2020/7768 dosya numarasıyla soruşturma başlattı. Küçükaydın’ın şirkete yönelik sarf ettiği sözlerle ilgili olarak savcılık basın toplantısının video kayıtlarını inceledikten sonra gazeteciye dava açılıp, açılmayacağına karar verecek.  
Konyaaltı Sahil işletmecisi Alkoçlar Turizm, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in basın toplantısında www.haberimizvar.net’in genel koordinatörü Ebru Küçükaydın’ın sorduğu sorular nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı başvurunun ardından soruşturma başlattı.

haberimizvar.net-Konyaaltı Sahil ihalesinin iptaliyle ilgili olarak 23 Ocak tarihinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek konuyla ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısının soru kısmına gelindiğinde gazeteci Ebru Küçükaydın, konuyla ilgili olarak Alkoçlar Turizm’in ve eski Başkan Menderes Türel’in açıklamalarıyla ilgili olarak Başkan Böcek’e soru yöneltti.

KÜÇÜKAYDIN’IN SORDUĞU SORULAR

Küçükaydın, canlı yayınlanan basın toplantısında şu soruları sordu:

“-Antalyalı bir firma da Alkoçlar’a ortaktı, ama yaklaşık bir ay önce söz konusu ortaklıktan ayrıldı.  Özellikle sizin bu kararınızdan sonra ‘bizim marka değerimizi düşürdü’ şeklinde bir suçlamayla karşı karşıya kaldınız.  Oysa ki ihale sözleşmesinde var mı bilmiyorum, ama 3 defa konkordato ilan eden bir firma. İflasını da Konyaaltı sahilinden kazandığı parayla kurtaran bir firma. Yani marka değerini düşüren siz misiniz, onlar mı?
- Bu firma ihale sözleşmesinde olmamasına rağmen, bölgeye dağıtım yapan gıda ve diğer ürünlerle ilgili toptancılarla bir promosyon anlaşması yaparak anlaşma dışında kalan hiçbir firmayı sahaya sokmuyor. Tabii bu promosyon ödemesi yapıldığı için yansıma yine vatandaşa cebine oluyor. Bu sözleşmeye aykırı durum değerlendiriliyor mu?
- Artık eski başkan demeyeceğim çünkü Alkoçlar’ın danışmanlığını yapıyor gibi. Daha önce Rixos’un danışmanlığını yapan Sayın Menderes Türel’in Alkoçlar’la ilgili bir danışmanlık anlaşması var mı? Çünkü Antalya değerlerine sahip çıkmak yerine firmanın marka değerine sahip çıkan bir eski başkanla, bir siyasetçiyle karşı karşıyayız.  Bir danışmanlık anlaşması var mı açıklamaları o yönde anlaşılıyor. Belki sizin bir bilginiz vardır diye sormak istedim.”

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Küçükaydın’ın basın toplantısında gazeteci olarak sorduğu soruların ardından Alkoçlar Turizm firması Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine savcılık Basın Suçları Soruşturma Bürosu 2020/7768 dosya numarasıyla soruşturma başlattı. Küçükaydın’ın şirkete yönelik sarf ettiği sözlerle ilgili olarak savcılık basın toplantısının video kayıtlarını inceledikten sonra gazeteciye dava açılıp, açılmayacağına karar verecek.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.