IATI’ya yasak geldi

GÜNDEM 13.12.2019 - 16:06, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

IATI’ya yasak geldi

Rusya'nın bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Aeroflot, Türkiye'nin en büyük online turizm şirketlerinden IATI'yi yasakladı.

Türkiye'de ve dünyanın pek çok ülkesinde faaliyete gösteren AITI, Rusya'nın en büyük hava yolu şirketi Aeroflot tarafından yasaklandı. 12 Aralık tarihinde şirket tarafından acentelere gönderilen yazıda, Türk şirket üzerinden bilet satışının yasaklandığını duyuruldu. BİLET SATIŞI YASAKLANDI ATOR'un web sitesinde yer alan bilgilere göre, Aeroflot tarafından acentelere gönderilen yazıda, IATI'nin iştirakleri olan IATI Turizm Ticaret AŞ, GAMA IATI Turizm Ticaret Anonim Şirketi ve IDMS Turizm Ticaret AŞ üzerinden bilet satışının yasaklandığı, budan sonra www.aerobilet.com , www.aerobilet.ru and www.aerobilet .com.tr üzerinden bile satışının yapılmayacağı kaydedildi. Yazıda, ''Bu yasağa uymayan acenteler tespit edildiğinde, uyarıda bulunmaksızın hava yolunun sisteminden çıkarılacaktır. IATI'' denildi. UYARI YAPILDI IATI'nın finansal sıkıntı yaşadığı ve hava yolu şirketlerine ödemeye yapamadığı belirtilen yazıda, acentelerin IATI'nin iştirakleri üzerinden bilet satmaya devam etmesi durumunda bunun dolandırıcılığa gireceği ifade edildi. Aeroflot kaynakları acentelere gönderildiği belirtilen yazıyı doğrularken, yakında Rusya'daki S7 ve Ural Hava Yolları'nın da benzer kararlar alacağı kaydedildi. Açıklamada ayrıca, dünyanın 75 ülkesinde faaliyet gösterene ve sadece Türkiye'de7 bin 500 partner acentesi buluna IATI ile ilgili tartışmaların, Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA) ile yaşanan tartışmanın ardından ortaya çıktığı belirtildi. Ekim ayının sonunda, aerobilet üzerinden bilet alan 4 bin kişinin Belavia Hava Yolları tarafından uçurulmadığı belirtilen yazıda, gerekçenin ise ödemenin alınmaması olduğu kaydedildi. 50 MİLYON DOLAR BORCU VAR Uzmanlara göre AITI'nin 50 milyon dolar borcunun bulunduğu, buna karşın 23 milyon dolar teminatının olduğu belirtilen yazıda, 2018 yılında iflas eden Sindbad.ru örnek gösterilerek, ''Uzmanlar 2018 yılında iflas eden Sindbad örneğini hatırlatıyor. Sinbad iflas ettiğinde 10 milyon dolar borcu var. (...) IATI'nin borcu bunun beş katı. Uzmanlara göre IATI'nin olası iflası, başta Türkiye olmak üzere, bazı pazarlarda önemli sonuçlar doğuracak.'' ifadelerine yer verildi.   
Rusya'nın bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Aeroflot, Türkiye'nin en büyük online turizm şirketlerinden IATI'yi yasakladı.

Türkiye'de ve dünyanın pek çok ülkesinde faaliyete gösteren AITI, Rusya'nın en büyük hava yolu şirketi Aeroflot tarafından yasaklandı. 12 Aralık tarihinde şirket tarafından acentelere gönderilen yazıda, Türk şirket üzerinden bilet satışının yasaklandığını duyuruldu.

BİLET SATIŞI YASAKLANDI

ATOR'un web sitesinde yer alan bilgilere göre, Aeroflot tarafından acentelere gönderilen yazıda, IATI'nin iştirakleri olan IATI Turizm Ticaret AŞ, GAMA IATI Turizm Ticaret Anonim Şirketi ve IDMS Turizm Ticaret AŞ üzerinden bilet satışının yasaklandığı, budan sonra www.aerobilet.com , www.aerobilet.ru and www.aerobilet .com.tr üzerinden bile satışının yapılmayacağı kaydedildi. Yazıda, ''Bu yasağa uymayan acenteler tespit edildiğinde, uyarıda bulunmaksızın hava yolunun sisteminden çıkarılacaktır. IATI'' denildi.

UYARI YAPILDI

IATI'nın finansal sıkıntı yaşadığı ve hava yolu şirketlerine ödemeye yapamadığı belirtilen yazıda, acentelerin IATI'nin iştirakleri üzerinden bilet satmaya devam etmesi durumunda bunun dolandırıcılığa gireceği ifade edildi. Aeroflot kaynakları acentelere gönderildiği belirtilen yazıyı doğrularken, yakında Rusya'daki S7 ve Ural Hava Yolları'nın da benzer kararlar alacağı kaydedildi. Açıklamada ayrıca, dünyanın 75 ülkesinde faaliyet gösterene ve sadece Türkiye'de7 bin 500 partner acentesi buluna IATI ile ilgili tartışmaların, Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA) ile yaşanan tartışmanın ardından ortaya çıktığı belirtildi. Ekim ayının sonunda, aerobilet üzerinden bilet alan 4 bin kişinin Belavia Hava Yolları tarafından uçurulmadığı belirtilen yazıda, gerekçenin ise ödemenin alınmaması olduğu kaydedildi.

50 MİLYON DOLAR BORCU VAR

Uzmanlara göre AITI'nin 50 milyon dolar borcunun bulunduğu, buna karşın 23 milyon dolar teminatının olduğu belirtilen yazıda, 2018 yılında iflas eden Sindbad.ru örnek gösterilerek, ''Uzmanlar 2018 yılında iflas eden Sindbad örneğini hatırlatıyor. Sinbad iflas ettiğinde 10 milyon dolar borcu var. (...) IATI'nin borcu bunun beş katı. Uzmanlara göre IATI'nin olası iflası, başta Türkiye olmak üzere, bazı pazarlarda önemli sonuçlar doğuracak.'' ifadelerine yer verildi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.