İdeolojik propaganda kabul edilemez!

GÜNDEM 23.03.2020 - 22:15, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

İdeolojik propaganda kabul edilemez!

Uzaktan eğitimin fiyaskoyla başladığını söyleyen Eğitim Sen Şube Başkanı Nurettin Sönmez, Menderes’in idamını anlatan animasyona tepki gösterdi. Gerici bir içeriğin dayatıldığını belirten Sönmez, “Fırsattan istifade ideolojik propaganda yapıyorlar” dedi.

haberimizvar.net-  Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamaya geçirdiği uzaktan eğitim sisteminin hem teknik, hem de içerik bakımından fiyasko ile başladığını söyleyen Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “Öncelikle öğrencilerin ve öğretmenlerin EBA sistemine ulaşması teknik altyapı eksikliği nedeni ile mümkün olmadı. Zaten yoksulluk içerisinde olan halkın çocuklarının bu yöntemle eğitime kolay ulaşması mümkün değildi” dedi. ‘GERİCİ BİR İÇERİK DAYATILIYOR’ İçerik olarak da ilk günden gerici bir anlayışın dayatıldığını vurgulayan Sönmez, “Eğitimle ilgili olmayan materyaller kullanılarak gerici bir ideolojinin propagandasının yapıldığı bir içerik karşımıza çıktı. Özellikle öğrencilerimizin psikolojisi dikkate alınmadan Adnan Menderes’in idam animasyonu ile sunulan bir içerik eğitim pedagojisi açısından kabul edilemez. Buradan anlaşılıyor ki Millî Eğitim Bakanlığının amacı öğrencilerimizin derslerde eksikliklerini gidermek değil, fırsattan yararlanarak ideolojik propaganda yapmaktır. Bu yaklaşımı reddediyoruz” ifadelerini kullandı. ‘BİLİM İNSANLARIYLA PLANLANSIN’   Eğitim Sen Başkanı Sönmez şunları söyledi: “Sağlık açısından büyük sorunlar yaşadığımız bugünlerde bilimin ne kadar önemli olduğu açık bir şekilde görüldü. Dolayısı ile uzaktan eğitimin içeriğinin bilimden uzak bir şekilde hazırlanması ve sunulması ülkenin geleceğine yapılan en büyük kötülük olur. Eğitim Sen olarak bu tür yaklaşımlara fırsat veremeyeceğimizi, gerekli tepkimizi göstereceğimizi belirtiyoruz. Millî Eğitim Bakanlığı böyle bir süreçte eğitim ile ilgili çalışmalarını konunun uzmanı bilim insanları ve sendikalar ile birlikte planlamalıdır. Bu süreçte ideolojik dayatma kabul edilemez”. ( 
Uzaktan eğitimin fiyaskoyla başladığını söyleyen Eğitim Sen Şube Başkanı Nurettin Sönmez, Menderes’in idamını anlatan animasyona tepki gösterdi. Gerici bir içeriğin dayatıldığını belirten Sönmez, “Fırsattan istifade ideolojik propaganda yapıyorlar” dedi.

haberimizvar.net-  Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamaya geçirdiği uzaktan eğitim sisteminin hem teknik, hem de içerik bakımından fiyasko ile başladığını söyleyen Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “Öncelikle öğrencilerin ve öğretmenlerin EBA sistemine ulaşması teknik altyapı eksikliği nedeni ile mümkün olmadı. Zaten yoksulluk içerisinde olan halkın çocuklarının bu yöntemle eğitime kolay ulaşması mümkün değildi” dedi.

‘GERİCİ BİR İÇERİK DAYATILIYOR’

İçerik olarak da ilk günden gerici bir anlayışın dayatıldığını vurgulayan Sönmez, “Eğitimle ilgili olmayan materyaller kullanılarak gerici bir ideolojinin propagandasının yapıldığı bir içerik karşımıza çıktı. Özellikle öğrencilerimizin psikolojisi dikkate alınmadan Adnan Menderes’in idam animasyonu ile sunulan bir içerik eğitim pedagojisi açısından kabul edilemez. Buradan anlaşılıyor ki Millî Eğitim Bakanlığının amacı öğrencilerimizin derslerde eksikliklerini gidermek değil, fırsattan yararlanarak ideolojik propaganda yapmaktır. Bu yaklaşımı reddediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘BİLİM İNSANLARIYLA PLANLANSIN’

 

Eğitim Sen Başkanı Sönmez şunları söyledi: “Sağlık açısından büyük sorunlar yaşadığımız bugünlerde bilimin ne kadar önemli olduğu açık bir şekilde görüldü. Dolayısı ile uzaktan eğitimin içeriğinin bilimden uzak bir şekilde hazırlanması ve sunulması ülkenin geleceğine yapılan en büyük kötülük olur. Eğitim Sen olarak bu tür yaklaşımlara fırsat veremeyeceğimizi, gerekli tepkimizi göstereceğimizi belirtiyoruz. Millî Eğitim Bakanlığı böyle bir süreçte eğitim ile ilgili çalışmalarını konunun uzmanı bilim insanları ve sendikalar ile birlikte planlamalıdır. Bu süreçte ideolojik dayatma kabul edilemez”. ( 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.