İdlib'de ateşkes yürürlükte

GÜNDEM 06.03.2020 - 11:07, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

İdlib'de ateşkes yürürlükte

Rusya ile Türkiye arasında dün anlaşmayla sonuçlanan görüşmeler sonrası Suriye’nin İdlib kentinde dün gece itibari ile ateşkes yürürlüğe girdi.

haberimizvar.net-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Moskova zirvesinden çıkan "İdlib'de ateşkes" kararı yürürlüğe girdi. Erdoğan, zirve sonrası düzenlenen toplantıda Türkiye ve Rusya arasında varılan mutabakat uyarınca ateşkesin bu gece (6 Mart 2020 Perşembe) saat 00.01'de yürürlüğe gireceğini açıklamıştı. Mutabakat uyarınca bir hafta içerisinde İdlib'deki M4 karayolunun kuzeyi ve güneyinde 6'şar kilometre uzunluğunda bir güvenlik koridoru oluşturulacak. Ayrıca M4 karayolunun bir bölümünde Türkiye ve Rusya'nın ortak devriyeye başlayacağı da belirtildi.    
Rusya ile Türkiye arasında dün anlaşmayla sonuçlanan görüşmeler sonrası Suriye’nin İdlib kentinde dün gece itibari ile ateşkes yürürlüğe girdi.

haberimizvar.net-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Moskova zirvesinden çıkan "İdlib'de ateşkes" kararı yürürlüğe girdi. Erdoğan, zirve sonrası düzenlenen toplantıda Türkiye ve Rusya arasında varılan mutabakat uyarınca ateşkesin bu gece (6 Mart 2020 Perşembe) saat 00.01'de yürürlüğe gireceğini açıklamıştı.

Mutabakat uyarınca bir hafta içerisinde İdlib'deki M4 karayolunun kuzeyi ve güneyinde 6'şar kilometre uzunluğunda bir güvenlik koridoru oluşturulacak. Ayrıca M4 karayolunun bir bölümünde Türkiye ve Rusya'nın ortak devriyeye başlayacağı da belirtildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.