İhsan Özkes haberimize yanıt verdi Mecazen ‘dalaksız’ dedim

GÜNDEM 14.08.2019 - 17:00, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

İhsan Özkes haberimize yanıt verdi Mecazen ‘dalaksız’ dedim

Ahmet Hakan’a ‘dalaksız’ dediği için Davutoğlu’nun eski danışmanı Atılgan Bayar tarafından topa tutulan CHP eski milletvekili İhsan Özkes, “Yüreksizler ve dalaksızlar diye hitabım hiçbir şahsa değildir. Hitabım sadece zihniyetedir” diye geri adım attı

haberimizvar.net Parti kurma hazırlıkları yapan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun hareketine katılan eski müftü ve CHP eski milletvekili İhsan Özkes’in kendisini eleştiren Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’a ‘dalaksız’ demesi sosyal medyada ateşli bir polemik başlattı. Özkes’e tepki gösteren Davutoğlu’nun eski danışmanı Atılgan Bayar, “Bir organ eksikliğini hakaret olarak kullanmak utanç verici” diye tavır koydu. Yeni parti hareketinde yaşanan bu ‘dalak’ polemiğini anlatan haberimize İhsan Özkes’den yanıt geldi.   ESKİ DANIŞMAN BAYAR’I ENGELLEDİ   haberimizvar.net’e sosyal medya hesabı üzerinden yanıt veren Özkes, “Önce dürüst olmak lazım. Yüreksizler dalaksızlar derken hiçbir şahsı ve şahısları hedef almadığımı, kastımın zihniyete ve mecazi olduğunu defalarca yazdım. Yüreği alınan da var mı diye sordum. Ancak polemikle mesajlarımı kişiselleştirme gayretine girince kendisini engelledim” dedi. Özkes verdiği yanıta haberimizvar.net dışında Ahmet Davutoğlu, Ahmet Hakan ve yaptığı eleştiriler nedeniyle engellediğini söylediği Atılgan Bayar’ı da etiketledi.   ‘DALAK’ İÇİN CESARET SAVUNMASI Özkes, başka bir tweetinde de,  “Tekrar ediyorum. ‘Yüreksizler ve dalaksızlar’ diye hitabım hiçbir şahsa veya şahıslara asla değildir. Hitabım sadece zihniyetedir. Kastım da mecazidir zira yüreği olmayan yaşayamaz. Toplumun her kesimini kucaklamayı ve farklı düşünmeyi ayıp ve suç gibi gösteren zihniyetedir sözüm” diye yazdı. Ahmet Hakan’a ‘dalaksız’ diyen İhsan Özkes, daha sonra bunu kastetmediğini söylemek için ‘dalak’ sözcüğünü ‘cesaret’ karşılığında kullandığını anlatmaya çalıştı. Bir tweetinde, “Yüreğin ve dalağın (cesaretin) bir örneği” diyen eski müftü Özkes, Lütfü Özşahin’i etiketlediği başka bir mesajında da, “Irkçılık, mezhepçilik, kutlu kutsal particilik halkı çok gerdi. Ötekileştirilmeyen, ayrıştırılmayan, dışlanmayan kimse kalmadı. Irkına, mezhebine, partisine bakmadan her kesimden herkesi kucaklayacak temiz bir yüreğe, dalağa/cesarete, yeni bir hale yeni bir yola ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.
Ahmet Hakan’a ‘dalaksız’ dediği için Davutoğlu’nun eski danışmanı Atılgan Bayar tarafından topa tutulan CHP eski milletvekili İhsan Özkes, “Yüreksizler ve dalaksızlar diye hitabım hiçbir şahsa değildir. Hitabım sadece zihniyetedir” diye geri adım attı

haberimizvar.net Parti kurma hazırlıkları yapan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun hareketine katılan eski müftü ve CHP eski milletvekili İhsan Özkes’in kendisini eleştiren Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’a ‘dalaksız’ demesi sosyal medyada ateşli bir polemik başlattı. Özkes’e tepki gösteren Davutoğlu’nun eski danışmanı Atılgan Bayar, “Bir organ eksikliğini hakaret olarak kullanmak utanç verici” diye tavır koydu. Yeni parti hareketinde yaşanan bu ‘dalak’ polemiğini anlatan haberimize İhsan Özkes’den yanıt geldi.

 

ESKİ DANIŞMAN BAYAR’I ENGELLEDİ

 

haberimizvar.net’e sosyal medya hesabı üzerinden yanıt veren Özkes, “Önce dürüst olmak lazım. Yüreksizler dalaksızlar derken hiçbir şahsı ve şahısları hedef almadığımı, kastımın zihniyete ve mecazi olduğunu defalarca yazdım. Yüreği alınan da var mı diye sordum. Ancak polemikle mesajlarımı kişiselleştirme gayretine girince kendisini engelledim” dedi. Özkes verdiği yanıta haberimizvar.net dışında Ahmet Davutoğlu, Ahmet Hakan ve yaptığı eleştiriler nedeniyle engellediğini söylediği Atılgan Bayar’ı da etiketledi.

 

‘DALAK’ İÇİN CESARET SAVUNMASI

Özkes, başka bir tweetinde de,  “Tekrar ediyorum. ‘Yüreksizler ve dalaksızlar’ diye hitabım hiçbir şahsa veya şahıslara asla değildir. Hitabım sadece zihniyetedir. Kastım da mecazidir zira yüreği olmayan yaşayamaz. Toplumun her kesimini kucaklamayı ve farklı düşünmeyi ayıp ve suç gibi gösteren zihniyetedir sözüm” diye yazdı. Ahmet Hakan’a ‘dalaksız’ diyen İhsan Özkes, daha sonra bunu kastetmediğini söylemek için ‘dalak’ sözcüğünü ‘cesaret’ karşılığında kullandığını anlatmaya çalıştı. Bir tweetinde, “Yüreğin ve dalağın (cesaretin) bir örneği” diyen eski müftü Özkes, Lütfü Özşahin’i etiketlediği başka bir mesajında da, “Irkçılık, mezhepçilik, kutlu kutsal particilik halkı çok gerdi. Ötekileştirilmeyen, ayrıştırılmayan, dışlanmayan kimse kalmadı. Irkına, mezhebine, partisine bakmadan her kesimden herkesi kucaklayacak temiz bir yüreğe, dalağa/cesarete, yeni bir hale yeni bir yola ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.