İki başkan tarımı masaya yatırdı

YEREL 09.12.2020 - 17:45, Güncelleme: 09.12.2020 - 17:47
 

İki başkan tarımı masaya yatırdı

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Antalya Şube Başkanı Şahin, ATSO Başkanı Çetin ile bir araya gelerek tarımı masaya yatırdı

haberimizvar.net-Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Antalya Şube Başkanı Vural Şahin, ATSO Başkanı Davut Çetin ile bir araya gelerek tarımı masaya yatırdı. Kafa kafaya veren iki başkan Antalya’nın tarım politikalarını ve yapılması gerekenleri tartıştı. Görüşmenin ardından değerlendirme yapan ZMO Şube Başkanı Şahin, “Tarımsal planlamayı, pandemi sürecinde ön plana çıkan tarımın değerinin artırılmasını, üreticinden tüketiciye giden yolda doğru adımların atılması konularını konuştuk” dedi. ANTALYA’NIN İKİNCİ T’Sİ TARIM Antalya’nın artık tarım konusunda birçok kalemde ithalattan ihracata geçmesi gerektiğini belirten Şahin, “ATSO Başkanı Davut Çetin ile Antalya tarımının gelişmesi için yapılacak ortak projeleri konuştuk. Teknoloji çağındayız. Dijital tarım ve ona bağlı olarak akıllı tarım uygulamalarını yaygınlaştırmamız gerektiğini konuştuk. Örnek ülkelerden tarımsal uygulamaları Antalya’ya adapte etme projesini konuştuk. Antalya’nın iki T’sinden biri turizm diğeri tarım. Tarımı da turizm kadar üst seviyeye çıkarmanın formülünü arıyoruz” dedi.      
Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Antalya Şube Başkanı Şahin, ATSO Başkanı Çetin ile bir araya gelerek tarımı masaya yatırdı

haberimizvar.net-Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Antalya Şube Başkanı Vural Şahin, ATSO Başkanı Davut Çetin ile bir araya gelerek tarımı masaya yatırdı. Kafa kafaya veren iki başkan Antalya’nın tarım politikalarını ve yapılması gerekenleri tartıştı. Görüşmenin ardından değerlendirme yapan ZMO Şube Başkanı Şahin, “Tarımsal planlamayı, pandemi sürecinde ön plana çıkan tarımın değerinin artırılmasını, üreticinden tüketiciye giden yolda doğru adımların atılması konularını konuştuk” dedi.

ANTALYA’NIN İKİNCİ T’Sİ TARIM

Antalya’nın artık tarım konusunda birçok kalemde ithalattan ihracata geçmesi gerektiğini belirten Şahin, “ATSO Başkanı Davut Çetin ile Antalya tarımının gelişmesi için yapılacak ortak projeleri konuştuk. Teknoloji çağındayız. Dijital tarım ve ona bağlı olarak akıllı tarım uygulamalarını yaygınlaştırmamız gerektiğini konuştuk. Örnek ülkelerden tarımsal uygulamaları Antalya’ya adapte etme projesini konuştuk. Antalya’nın iki T’sinden biri turizm diğeri tarım. Tarımı da turizm kadar üst seviyeye çıkarmanın formülünü arıyoruz” dedi.  

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.