İki maaş alması rezilliktir

GÜNDEM 12.04.2021 - 16:27, Güncelleme: 12.04.2021 - 16:27
 

İki maaş alması rezilliktir

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in çift maaş açıklamasına tepki gösterdi.

haberimizvar.net- RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, birden fazla maaş aldığı ve bunun etik olmadığına yönelik tartışmalara ilişkin algı yönetimi ifadelerini kullanarak, "Ben bakan müsteşarıyken ne maaş alıyorsam şimdi de aynısını alıyorum. RTÜK Başkanlığı dışında Halk Bankası Yönetim Kurulu üyeliğimden dolayı maaş alıyorum. Bu da yasal ve etiktir" dedi. RTÜK Başkanı Şahin’in bu açıklamalarına CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek’ten tepki geldi. CHP’li Zeybek şunları söyledi: “MİLYONLARCA İŞSİZ VARKEN BU BEYEFENDİ ÇİFT MAAŞI ETİK BULUYOR” “Türkiye’nin ekonomik bir krizde olduğunu insanlar her sokak arasında, mutfaklarda canlı canlı görebilirsiniz. Çöplerden yiyecek toplayan çocuklar, pazardan arta kalanları evine götürmek için akşamı bekleyen kadınlar ve markete girmeye korkan babalar, gencecik üniversite mezunu işsizler, asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışan aileler 21. yüzyılın Türkiye’sinde AKP iktidarının utancıdır. Ülke tüm bu acı gerçeklerle karşı karşıyayken RTÜK Başkanı çıkıyor iki ayrı yerden maaş aldığını, üstelik bunun da etik olduğunu söylüyor. İnsanda utanma olur biraz olsa yüzü kızarır da böyle bir açıklama yapmaz. Mesela buna benzer bir olayın Japonya’da yaşandığını duysak aynı gün hükümetin o görevlisinin intihar ettiği haberini de alırız herhalde ancak AKP iktidarında halk açlık ve sefalet içindeyken, işsizlikle boğuşan hatta iş bulma ümidini kesen milyonlarca insan varken bu beyefendi bir de çift maaşının etik olduğunu öne sürerek su üstüne çıkmaya çalışılıyor. İnsanlar iş bulamazken, iş bulan asgari ücrete mahkûm edilirken bu beyefendi rahat rahat konuşabiliyor. RTÜK Başkanının iki ayrı yerden maaş alması etik değil, rezilliktir. O kadar aç insan varken, çocuğunun alışverişi için kara kara düşünen anneler babalar varken, kendisi çift maaş alıp bir de buna etik diyen insanın, on milyondan fazla işsizden utanması gerekir.”
CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in çift maaş açıklamasına tepki gösterdi.

haberimizvar.net-  RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, birden fazla maaş aldığı ve bunun etik olmadığına yönelik tartışmalara ilişkin algı yönetimi ifadelerini kullanarak, "Ben bakan müsteşarıyken ne maaş alıyorsam şimdi de aynısını alıyorum. RTÜK Başkanlığı dışında Halk Bankası Yönetim Kurulu üyeliğimden dolayı maaş alıyorum. Bu da yasal ve etiktir" dedi.

RTÜK Başkanı Şahin’in bu açıklamalarına CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek’ten tepki geldi. CHP’li Zeybek şunları söyledi:

“MİLYONLARCA İŞSİZ VARKEN BU BEYEFENDİ ÇİFT MAAŞI ETİK BULUYOR”

“Türkiye’nin ekonomik bir krizde olduğunu insanlar her sokak arasında, mutfaklarda canlı canlı görebilirsiniz. Çöplerden yiyecek toplayan çocuklar, pazardan arta kalanları evine götürmek için akşamı bekleyen kadınlar ve markete girmeye korkan babalar, gencecik üniversite mezunu işsizler, asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışan aileler 21. yüzyılın Türkiye’sinde AKP iktidarının utancıdır. Ülke tüm bu acı gerçeklerle karşı karşıyayken RTÜK Başkanı çıkıyor iki ayrı yerden maaş aldığını, üstelik bunun da etik olduğunu söylüyor. İnsanda utanma olur biraz olsa yüzü kızarır da böyle bir açıklama yapmaz. Mesela buna benzer bir olayın Japonya’da yaşandığını duysak aynı gün hükümetin o görevlisinin intihar ettiği haberini de alırız herhalde ancak AKP iktidarında halk açlık ve sefalet içindeyken, işsizlikle boğuşan hatta iş bulma ümidini kesen milyonlarca insan varken bu beyefendi bir de çift maaşının etik olduğunu öne sürerek su üstüne çıkmaya çalışılıyor. İnsanlar iş bulamazken, iş bulan asgari ücrete mahkûm edilirken bu beyefendi rahat rahat konuşabiliyor. RTÜK Başkanının iki ayrı yerden maaş alması etik değil, rezilliktir. O kadar aç insan varken, çocuğunun alışverişi için kara kara düşünen anneler babalar varken, kendisi çift maaş alıp bir de buna etik diyen insanın, on milyondan fazla işsizden utanması gerekir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.