İkizdere’de doğa talanına karşı direnen köylülere jandarma müdahalesi!

GÜNDEM 25.04.2021 - 16:40, Güncelleme: 25.04.2021 - 16:40
 

İkizdere’de doğa talanına karşı direnen köylülere jandarma müdahalesi!

Cengiz İnşaat’ın taş ocağı açma girişimine karşı İkizdere halkının başladığı direniş sürüyor. Evleri jandarma tarafından ablukaya alınan yurttaşlar patika yollardan geçerek iş makinelerinin önünü kesti. Yurttaşlardan biri, “Komutan, bu ormanı size yok ettirmeyeceğiz” dedi. Direnen köylülere jandarma müdahale etti.

haberimizvar.net- AKP’ye yakınlığıyla bilinen Cengiz İnşaat’ın Rize’de İşkencedere Vadisi’nde taş ocağı açma girişimine karşı İkizdere halkının direnişi sürüyor. Yurttaşlar, jandarmanın tüm engellemelerine karşı iş makinelerine bir kez daha engel oldu. Direnen köylülere jandarma müdahale etti. Rize İkizdere'de İşkencedere Vadisi'nin Cengiz İnşaat'ın taş ocağı için tahrip edilmesine karşı mücadele eden yurttaşların evleri ve arazileri, jandarma tarafından ablukaya alındı. Direnerek jandarmayı arazilerinden çıkaran yurttaşlar, yolların kapatılması nedeniyle iş makinesinin çalışma yürüttüğü vadiye patika yollardan giderek ulaştı. Yöre halkından bir yurttaş, ''Pazar günü sabahın erken saatlerinde hiç izin olmadan evlerimizin içine kadar giren devletin jandarmaları, halkı koruyacağına şirketin korumalığını yapmaktadır. Ey devletin görevlileri, neredesiniz, insanların yaşam alanlarına giriyorlar, nasıl bir hukuksuzluktur" diyerek yaşananlara tepki gösterdi. Barikat önünde tüm Türkiye'ye seslenen bir yurttaş, "Bize hak vermeniz yeterli değil, bir şey yapın! Eğer bir şey yapılmazsa ve biz burayı kaybedersek, bu doğa yok olursa herkes kaybeder" dedi. Ormandan geçerek yol üzerinde bekleyen kadınlardan biri jandarma müdahalesi sonucu fenalaştı.   Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle, kısa süre önce İkizdere ilçesindeki İskencidere Vadisi’nde acele kamulaştırma kararı alınmış, vadiye Cengiz İnşaat tarafından taş ocağı kurulacağını öğrenen köylüler İşkencedere Vadisi girişine çadır kurup nöbete başlamıştı. Cengiz İnşaat’ın iş makineleri ve jandarma karşısında geri adım atmayan köylüler, “Nefesimizi, ekmeğimizi korumaya geldik” diyerek nöbetlerini sürdürüyorlar.
Cengiz İnşaat’ın taş ocağı açma girişimine karşı İkizdere halkının başladığı direniş sürüyor. Evleri jandarma tarafından ablukaya alınan yurttaşlar patika yollardan geçerek iş makinelerinin önünü kesti. Yurttaşlardan biri, “Komutan, bu ormanı size yok ettirmeyeceğiz” dedi. Direnen köylülere jandarma müdahale etti.

haberimizvar.net- AKP’ye yakınlığıyla bilinen Cengiz İnşaat’ın Rize’de İşkencedere Vadisi’nde taş ocağı açma girişimine karşı İkizdere halkının direnişi sürüyor. Yurttaşlar, jandarmanın tüm engellemelerine karşı iş makinelerine bir kez daha engel oldu. Direnen köylülere jandarma müdahale etti.

Rize İkizdere'de İşkencedere Vadisi'nin Cengiz İnşaat'ın taş ocağı için tahrip edilmesine karşı mücadele eden yurttaşların evleri ve arazileri, jandarma tarafından ablukaya alındı. Direnerek jandarmayı arazilerinden çıkaran yurttaşlar, yolların kapatılması nedeniyle iş makinesinin çalışma yürüttüğü vadiye patika yollardan giderek ulaştı.

Yöre halkından bir yurttaş, ''Pazar günü sabahın erken saatlerinde hiç izin olmadan evlerimizin içine kadar giren devletin jandarmaları, halkı koruyacağına şirketin korumalığını yapmaktadır. Ey devletin görevlileri, neredesiniz, insanların yaşam alanlarına giriyorlar, nasıl bir hukuksuzluktur" diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Barikat önünde tüm Türkiye'ye seslenen bir yurttaş, "Bize hak vermeniz yeterli değil, bir şey yapın! Eğer bir şey yapılmazsa ve biz burayı kaybedersek, bu doğa yok olursa herkes kaybeder" dedi.

Ormandan geçerek yol üzerinde bekleyen kadınlardan biri jandarma müdahalesi sonucu fenalaştı.

 

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle, kısa süre önce İkizdere ilçesindeki İskencidere Vadisi’nde acele kamulaştırma kararı alınmış, vadiye Cengiz İnşaat tarafından taş ocağı kurulacağını öğrenen köylüler İşkencedere Vadisi girişine çadır kurup nöbete başlamıştı.

Cengiz İnşaat’ın iş makineleri ve jandarma karşısında geri adım atmayan köylüler, “Nefesimizi, ekmeğimizi korumaya geldik” diyerek nöbetlerini sürdürüyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.