İktidar gençleri kaçırıyor

GÜNDEM 21.04.2021 - 11:09, Güncelleme: 21.04.2021 - 11:09
 

İktidar gençleri kaçırıyor

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, gençlerin AKP yüzünden ülkeyi terk ettiğini, can ve mal güvenliğinden korktukları için kaçmak istediğini söyledi.

haberimizvar.net- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, artık hiçbir vatandaşın eğitim ve iş için yurt dışına çıkmak istemediğini savundu. Ancak TÜİK verileri tam aksini söyledi. Verilere göre 2019 yılında 330 bin 289 kişi Türkiye’den yurtdışına göç etti. Koyuna ilişkin açıklama yapan CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, iktidarın politikalarını eleştirerek şunları söyledi: “19 yılda AKP iktidarının artışa geçirdiği, arttırdığı şeyler mutsuz insan sayısı, hayal kırıklığına uğrayan insan sayısı, işsiz insan sayısı, sinir hastası olan insan sayısı, depresyon ilaçları kullanan insan sayısı ve adalet bekleyen milyonlarca insan sayısı oldu. Özellikle AKP ve tek adam, şahsım cumhuriyetine çevirdiği Türkiye Cumhuriyeti’nde genç kesimin hayallerini ve umutlarını yok etti. 18-29 yaş grubundaki pırıl pırıl gençlerin yüzde 43,5’i bugün işsizlikle boğuşuyor. AKP ve onun garip gureba politikaları yüzünden ülkeyi terk etmek için can atanların oranı yüzde 64. Bu tarihin hiçbir döneminde görülmeyen bir oran ve görüyoruz ki yurt dışına göç 2016-2018 yılları arasında yüzde 97 artmış vaziyette. Yine 2019’da sadece bir yılda 330 binden fazla kişi ülkeden kaçmış. Daha iyi bir yaşam için, daha refah hayat bulabilmek için. Daha iyi eğitim alabilmek için, tarikat ve şeyhlerin kafasından uzak bir dünyada mutluca yaşamak için. İktidar can ve mal güvenliğini sağlayamadığı için, AKP’den kurtulmak için!” “ERDOĞAN’IN GERÇEKLERİ GÖRMESİ LAZIM” Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk vatandaşlarının artık yurt dışına gitmediğine yönelik ifadelerini de eleştiren CHP’li Zeybek, “Tek adamın çevresi avaneleri tarafından o kadar çevrilmiş ki aktarılan tüm yalan yanlış bilgileri gerçek zannediyor. Sayın Binali Yıldırım’a hazırlanan bir konuşma metnini dahi bakmadan etmeden okuyan bir kişiden bahsediyoruz. Sayın Erdoğan’ın artık gerçekleri görmesi lazım. Etrafındaki yandaşlardan kurulu duvarı yıkarak sokağa inmesi gerçekleri görmesi lazım ama vakit tamam. Kimsenin AKP’den iş, aş, adalet umudu kalmadığı gibi Erdoğan’dan da AKP’den de umudu kalmadı. Yapılacak ilk seçimlerde de özellikle ümitsiz gençler kendilerinin ümidi olacak ve AKP’yi tarihin tozlu raflarına sandıkla beraber gömecektir” dedi.
CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, gençlerin AKP yüzünden ülkeyi terk ettiğini, can ve mal güvenliğinden korktukları için kaçmak istediğini söyledi.

haberimizvar.net- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, artık hiçbir vatandaşın eğitim ve iş için yurt dışına çıkmak istemediğini savundu. Ancak TÜİK verileri tam aksini söyledi. Verilere göre 2019 yılında 330 bin 289 kişi Türkiye’den yurtdışına göç etti. Koyuna ilişkin açıklama yapan CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, iktidarın politikalarını eleştirerek şunları söyledi:

“19 yılda AKP iktidarının artışa geçirdiği, arttırdığı şeyler mutsuz insan sayısı, hayal kırıklığına uğrayan insan sayısı, işsiz insan sayısı, sinir hastası olan insan sayısı, depresyon ilaçları kullanan insan sayısı ve adalet bekleyen milyonlarca insan sayısı oldu. Özellikle AKP ve tek adam, şahsım cumhuriyetine çevirdiği Türkiye Cumhuriyeti’nde genç kesimin hayallerini ve umutlarını yok etti. 18-29 yaş grubundaki pırıl pırıl gençlerin yüzde 43,5’i bugün işsizlikle boğuşuyor. AKP ve onun garip gureba politikaları yüzünden ülkeyi terk etmek için can atanların oranı yüzde 64. Bu tarihin hiçbir döneminde görülmeyen bir oran ve görüyoruz ki yurt dışına göç 2016-2018 yılları arasında yüzde 97 artmış vaziyette. Yine 2019’da sadece bir yılda 330 binden fazla kişi ülkeden kaçmış. Daha iyi bir yaşam için, daha refah hayat bulabilmek için. Daha iyi eğitim alabilmek için, tarikat ve şeyhlerin kafasından uzak bir dünyada mutluca yaşamak için. İktidar can ve mal güvenliğini sağlayamadığı için, AKP’den kurtulmak için!”
“ERDOĞAN’IN GERÇEKLERİ GÖRMESİ LAZIM”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk vatandaşlarının artık yurt dışına gitmediğine yönelik ifadelerini de eleştiren CHP’li Zeybek, “Tek adamın çevresi avaneleri tarafından o kadar çevrilmiş ki aktarılan tüm yalan yanlış bilgileri gerçek zannediyor. Sayın Binali Yıldırım’a hazırlanan bir konuşma metnini dahi bakmadan etmeden okuyan bir kişiden bahsediyoruz. Sayın Erdoğan’ın artık gerçekleri görmesi lazım. Etrafındaki yandaşlardan kurulu duvarı yıkarak sokağa inmesi gerçekleri görmesi lazım ama vakit tamam. Kimsenin AKP’den iş, aş, adalet umudu kalmadığı gibi Erdoğan’dan da AKP’den de umudu kalmadı. Yapılacak ilk seçimlerde de özellikle ümitsiz gençler kendilerinin ümidi olacak ve AKP’yi tarihin tozlu raflarına sandıkla beraber gömecektir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.