‘İktidar siyasi kurnazlık yapıyor’

SİYASET 19.03.2020 - 14:11, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

‘İktidar siyasi kurnazlık yapıyor’

CHP’nin koronayla ilgili araştırma önergesine destek veren HDP’li Kemal Bülbül, “Adalet, demokrasi, özgürlük, eşitlik talebinde birlik sağlamayıp, sadece iktidarın talebiyle sağlanan bir şeye millî birlik deyip, buradan siyaset devşirmek siyasi kurnazlık oluyor” dedi.

haberimizvar.net-CHP’nin korona virüs ile ilgili verdiği meclis araştırma önergesinin görüşülmesi sırasında HDP grubu adına söz alan Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin önergesi hiç kuşkusuz desteklenmeli, kabul edilmeli, sahada uygulanmalıdır. Önergede zikredilen konuların tamamı halk sağlığı, toplum sağlığı, bizlerin sağlığı, ülkemizin sağlığı açısından son derece önemlidir” dedi. ‘MUHALEFETİ İTMEKLE BİRLİK OLMAZ’ Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB), Sağlık Emekçileri Sendikası’nın (SES), Türk Eczacıları Birliği’nin (TEB), Türk Dişhekimleri Birliği’nin ve sağlık alanında örgütlü tüm meslek gruplarının görüşlerinin dikkate alınmasını da isteyen Bülbül, “Buradan hareketle bir millî birlik ve beraberlikten söz ediliyor ise eğer, muhalefetin tüm talep, istem ve eleştirileri kesinlikle dikkate alınmalıdır. Kendi söylediğiniz uygulamadayken birlik... Ama muhalefetin söylediğini itmekle birlik olmaz. İşte hasta mahpusların taleplerinin reddedilmesi, birliğe vurulmuş bir darbedir. Bu anlamda adalet talebinde, demokrasi talebinde, özgürlük, eşitlik, eşit yurttaşlık talebinde birlik sağlamayıp da sadece iktidarın talepleri konusunda sağlanan bir şeye millî birlik deyip buradan bir siyaset devşirmek de doğrusu siyasi kurnazlık oluyor” diye konuştu. CHP’NİN VERDİĞİ ARAŞTIRMA ÖNERGESİ CHP’nin önergesinde sürecin siyasallaştırılmadan yürütülmesi ve siyasi partiler ile sivil toplum örgütlerinin katılımının dışlanmaması gerektiği belirtildi. Önergede, “Küresel pandemi ilan edilen yeni tip koronavirüs salgınının yayılmasının önlenmesi, sağlık çalışanlarının güvenli koşullarda çalışabilmelerinin temin edilebilmesi için yapılabileceklerin tespiti, salgın nedeniyle alınacak tedbirlerin belirlenmesi, bu tedbirlerle doğru orantılı olarak ekonomik ve sosyal alanlarda alınacak önlemlerin tespit edilmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmalı” denildi.  
CHP’nin koronayla ilgili araştırma önergesine destek veren HDP’li Kemal Bülbül, “Adalet, demokrasi, özgürlük, eşitlik talebinde birlik sağlamayıp, sadece iktidarın talebiyle sağlanan bir şeye millî birlik deyip, buradan siyaset devşirmek siyasi kurnazlık oluyor” dedi.

haberimizvar.net-CHP’nin korona virüs ile ilgili verdiği meclis araştırma önergesinin görüşülmesi sırasında HDP grubu adına söz alan Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin önergesi hiç kuşkusuz desteklenmeli, kabul edilmeli, sahada uygulanmalıdır. Önergede zikredilen konuların tamamı halk sağlığı, toplum sağlığı, bizlerin sağlığı, ülkemizin sağlığı açısından son derece önemlidir” dedi.

‘MUHALEFETİ İTMEKLE BİRLİK OLMAZ’

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB), Sağlık Emekçileri Sendikası’nın (SES), Türk Eczacıları Birliği’nin (TEB), Türk Dişhekimleri Birliği’nin ve sağlık alanında örgütlü tüm meslek gruplarının görüşlerinin dikkate alınmasını da isteyen Bülbül, “Buradan hareketle bir millî birlik ve beraberlikten söz ediliyor ise eğer, muhalefetin tüm talep, istem ve eleştirileri kesinlikle dikkate alınmalıdır. Kendi söylediğiniz uygulamadayken birlik... Ama muhalefetin söylediğini itmekle birlik olmaz. İşte hasta mahpusların taleplerinin reddedilmesi, birliğe vurulmuş bir darbedir. Bu anlamda adalet talebinde, demokrasi talebinde, özgürlük, eşitlik, eşit yurttaşlık talebinde birlik sağlamayıp da sadece iktidarın talepleri konusunda sağlanan bir şeye millî birlik deyip buradan bir siyaset devşirmek de doğrusu siyasi kurnazlık oluyor” diye konuştu.

CHP’NİN VERDİĞİ ARAŞTIRMA ÖNERGESİ

CHP’nin önergesinde sürecin siyasallaştırılmadan yürütülmesi ve siyasi partiler ile sivil toplum örgütlerinin katılımının dışlanmaması gerektiği belirtildi. Önergede, “Küresel pandemi ilan edilen yeni tip koronavirüs salgınının yayılmasının önlenmesi, sağlık çalışanlarının güvenli koşullarda çalışabilmelerinin temin edilebilmesi için yapılabileceklerin tespiti, salgın nedeniyle alınacak tedbirlerin belirlenmesi, bu tedbirlerle doğru orantılı olarak ekonomik ve sosyal alanlarda alınacak önlemlerin tespit edilmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmalı” denildi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.