İktidar yanlısına 24 bin 94 Muhalife 4 bin 635

GÜNDEM 07.10.2019 - 17:58, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

İktidar yanlısına 24 bin 94 Muhalife 4 bin 635

Memurlara yüzde 4 zammı kabul eden Memur-Sen Başkanvekili Semih Durmuş kendi maaşını 24 bin 94 liraya yükseltip, 800 bin liralık da makam aracı alırken, Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Mehmet Balık’ın sadece 4 bin 635 lira maaş aldığı açıklandı

haberimizvar.net Memurlarla yapılan toplu sözleşmede yüzde 4’lük zamma imza atarak tepki çeken Memur-Sen’deki araç ve maaş saltanatının yankıları sürüyor. 17 bin 340 lira olan maaşını yüzde 50.4 artışla 26 bin 94 liraya yükselten Memur-Sen Başkanvekili ve Sağlık Sendikası Genel Başkanı Semih Durmuş’un kendisine 800 bin liraya Audi A6 makam aracı da aldığı da anlaşılmıştı. AKP yanlısı sendika Memur-Sen’deki bu skandala bir belgeyle tepki gösteren Birleşik Kamu İş Konfederasyonu MYK Üyesi Semra Pektopal, genel başkanları Mehmet Balık’ın maaş bordrosunu paylaştı. MEHMET BALIK’IN MAAŞ BORDROSU Birleşik Kamu İş ve bağlı sendikalarda profesyonel olan yöneticilerin iş yerlerinde çalışırken aldıkları maaşları aldığının altını çizen Pektopal, “Yani yöneticiler, üyeleri gibi yaşayıp, üyeleri gibi düşünebilsinler, onların yaşamlarından uzaklaşmasınlar, sınıf atlamasınlar diye. Birleşik Kamu İş’te sadece Genel Başkanımız Mehmet Balık profesyoneldir. Yani sade o sendikadan maaş almaktadır. Aldığı maaş da öğretmen olarak çalıştığında aldığı 4 bin 635 liradır. Yani yapılan sadaka zamlar, Genel Başkanımızın da canını yakmaktadır. Bu nedenle Genel Başkanımız, üyelerinden farklı yaşamaz, düşünmez ve mücadeleye dört elle sarılır” dedi. ‘BİZİM PAYIMIZA AÇLIK DÜŞÜYOR’ Pektopal açıklamasında şunları söyledi: “Biz kamu emekçilerini bölüp, parçalayıp, istedikleri gibi yönetebilmek için AKP iktidarı tarafından kurdurulan Memur-Sen ve onun yerel yönetim iş kolundaki sendikası Bem-Bir-Sen, yine aynı siyasi anlayış tarafından hormonlu bir şekilde büyütüldü ve biz kamu emekçilerinin başına bela edildi. En çok üyesi olan sendika muhatap alındığı için, sözde toplu iş sözleşmesi masasına hep Memur-Sen oturdu. Yani davul da, tokmak da hep kendi ellerinde. Kendileri çalıp, kendileri oynuyor. Bu oyundan da her defasında bizim payımıza açlık ve yoksulluk düşüyor”. YANDAŞ SENDİKANIN SALTANATI Kamu emekçilerini sadaka zamlara mahkum eden Memur-Sen ve Bem-Bir-Sen yöneticilerinin tam bir saltanat sürdüğünü hatırlatan Pektopal, “Yakın zamanda gazetelerde yer aldığı üzere; Memur-Sen Başkan vekili Semih Durmuş’un maaşı, 26 bin 94 liraya yükseltilmiş. Başkan ayrıca 800 bin liralık Audi A6 makam aracı kendine, 6 yönetim kurulu üyesi için de tanesi 230 bin liraya 6 adet Passat marka araç satın almış. Ayrıca, kendisi ve yönetim kurulu üyeleri için tanesi 13 bin TL değerinde olan 7 adet iPhone X marka telefon da almış. Bu saltanatı sizin aidatlarınız ile kuruyor ve yaşıyorlar. Üyeleri, açlık ve yoksulluk sınırında yaşıyormuş, bir sürü hak kayıpları varmış, kirasını ödeyebiliyor mu, çocuğunu okutabiliyor mu, hiç umurlarında değil. Onların tek derdi, göbekten bağlı oldukları siyasi iktidarın tüm baskı ve yaptırımlarında üyelerini baskılayarak kabullenmelerini sağlamak ve ödül olarak da ceplerini doldurmaktır” diye konuştu.
Memurlara yüzde 4 zammı kabul eden Memur-Sen Başkanvekili Semih Durmuş kendi maaşını 24 bin 94 liraya yükseltip, 800 bin liralık da makam aracı alırken, Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Mehmet Balık’ın sadece 4 bin 635 lira maaş aldığı açıklandı

haberimizvar.net Memurlarla yapılan toplu sözleşmede yüzde 4’lük zamma imza atarak tepki çeken Memur-Sen’deki araç ve maaş saltanatının yankıları sürüyor. 17 bin 340 lira olan maaşını yüzde 50.4 artışla 26 bin 94 liraya yükselten Memur-Sen Başkanvekili ve Sağlık Sendikası Genel Başkanı Semih Durmuş’un kendisine 800 bin liraya Audi A6 makam aracı da aldığı da anlaşılmıştı. AKP yanlısı sendika Memur-Sen’deki bu skandala bir belgeyle tepki gösteren Birleşik Kamu İş Konfederasyonu MYK Üyesi Semra Pektopal, genel başkanları Mehmet Balık’ın maaş bordrosunu paylaştı.

MEHMET BALIK’IN MAAŞ BORDROSU

Birleşik Kamu İş ve bağlı sendikalarda profesyonel olan yöneticilerin iş yerlerinde çalışırken aldıkları maaşları aldığının altını çizen Pektopal, “Yani yöneticiler, üyeleri gibi yaşayıp, üyeleri gibi düşünebilsinler, onların yaşamlarından uzaklaşmasınlar, sınıf atlamasınlar diye. Birleşik Kamu İş’te sadece Genel Başkanımız Mehmet Balık profesyoneldir. Yani sade o sendikadan maaş almaktadır. Aldığı maaş da öğretmen olarak çalıştığında aldığı 4 bin 635 liradır. Yani yapılan sadaka zamlar, Genel Başkanımızın da canını yakmaktadır. Bu nedenle Genel Başkanımız, üyelerinden farklı yaşamaz, düşünmez ve mücadeleye dört elle sarılır” dedi.

‘BİZİM PAYIMIZA AÇLIK DÜŞÜYOR’

Pektopal açıklamasında şunları söyledi: “Biz kamu emekçilerini bölüp, parçalayıp, istedikleri gibi yönetebilmek için AKP iktidarı tarafından kurdurulan Memur-Sen ve onun yerel yönetim iş kolundaki sendikası Bem-Bir-Sen, yine aynı siyasi anlayış tarafından hormonlu bir şekilde büyütüldü ve biz kamu emekçilerinin başına bela edildi. En çok üyesi olan sendika muhatap alındığı için, sözde toplu iş sözleşmesi masasına hep Memur-Sen oturdu. Yani davul da, tokmak da hep kendi ellerinde. Kendileri çalıp, kendileri oynuyor. Bu oyundan da her defasında bizim payımıza açlık ve yoksulluk düşüyor”.

YANDAŞ SENDİKANIN SALTANATI

Kamu emekçilerini sadaka zamlara mahkum eden Memur-Sen ve Bem-Bir-Sen yöneticilerinin tam bir saltanat sürdüğünü hatırlatan Pektopal, “Yakın zamanda gazetelerde yer aldığı üzere; Memur-Sen Başkan vekili Semih Durmuş’un maaşı, 26 bin 94 liraya yükseltilmiş. Başkan ayrıca 800 bin liralık Audi A6 makam aracı kendine, 6 yönetim kurulu üyesi için de tanesi 230 bin liraya 6 adet Passat marka araç satın almış. Ayrıca, kendisi ve yönetim kurulu üyeleri için tanesi 13 bin TL değerinde olan 7 adet iPhone X marka telefon da almış. Bu saltanatı sizin aidatlarınız ile kuruyor ve yaşıyorlar. Üyeleri, açlık ve yoksulluk sınırında yaşıyormuş, bir sürü hak kayıpları varmış, kirasını ödeyebiliyor mu, çocuğunu okutabiliyor mu, hiç umurlarında değil. Onların tek derdi, göbekten bağlı oldukları siyasi iktidarın tüm baskı ve yaptırımlarında üyelerini baskılayarak kabullenmelerini sağlamak ve ödül olarak da ceplerini doldurmaktır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.