İktidarımızda 1 Mayıs gerçek bir bayrama dönüşecek

GÜNDEM 30.04.2023 - 11:07, Güncelleme: 30.04.2023 - 11:07
 

İktidarımızda 1 Mayıs gerçek bir bayrama dönüşecek

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan, “İktidarımız döneminde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü gerçek bir bayrama dönüşecek” açıklamasında bulundu.

İYİ Parti İl Başkanı Afşin Karacan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. AKP iktidarı döneminde işçi haklarının gasp edildiğini aktaran Başkan Karacan, İYİ Parti iktidarı döneminde işçi ve emekçilerin yıllardır özlemini çektiği refah seviyesine kavuşturulacağını ifade etti.  ‘HAK ETTİKLERİ REFAH SEVİYESİNE ULAŞACAKLAR’ Millet İttifakı tarafından oluşturulan ‘Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nde işçilere yönelik beyanların, ‘Yolsuzlukla Mücadele, Şeffaflık ve Denetim’, ‘Ekonomi, Finans ve İstihdam’, ‘Sektörel Politikalar’ ile ‘ Çalışma Hayatı’ başlıkları altında açık bir şekilde ortaya koyulduğunu belirten Karacan, iktidara gelir gelmez ivedilikle söz konusu çalışmaların bir bir hayata geçirileceği bilgisini kamuoyuyla paylaştı. İşçi ve emekçinin tüm sorunlarını çözeceklerinin teminatını veren Karacan, “Sabahın ilk ışıklarından gecenin en geç saatlerine kadar, ailesini geçindirmek ve ülkemizi kalkındırmak için çabalayan tüm kardeşlerimizin sorunlarını çözmek için yola revan olduk. Bu noktada, işçi kardeşlerimizin hiç endişesi olmasın ki alın terleri kurumadan hak ettikleri kazançlara ulaşarak, kendilerinin ve ailelerinin refah seviyesini yükseltecekler” diye konuştu.  İŞÇİ VE EMEKÇİNİN HAKKI BÖYLE KORUNACAK Karacan, işçi ve emekçilerin hak ettiği kazanca ulaşarak insanca yaşayabilmelerine olanak sağlayacak çalışmalardan bazılarını ise şu şekilde özetledi: “İktidara gelir gelmez kamuda israfa son verecek kapsamlı bir program uygulayacağız, tüm gereksiz harcamalara son vereceğiz. Kamudaki tüm kaynakları tüm gücümüzle vatandaşlarımızın faydasına sunacağız. Enflasyonu iki yıl içinde tek haneye indireceğiz. TL’ye yeniden itibar ve istikrar kazandıracağız. Kişi başı milli gelirimizi en az iki katına çıkaracağız. İş imkanı oluşturacak, işsizliği tek haneye indireceğiz. Çalışanlar üzerindeki vergi ve sigorta pirim yükünü indireceğiz. Kaçak ve yabancı işçilikle tavizsiz mücadele edeceğiz. Yasal sınırları belirlenen çalışma sürelerine ve fazla mesai düzenlemelerine uymayan işyerlerine ağır yaptırımlar uygulanacak. Sendikalaşmayı ve işyerlerinde toplu iş sözleşmesi yapılmasını destekleyeceğiz. Kaynaklarımızı kendimiz için ya da bir takım zümrelerin çıkarları için değil vatandaşlarımızın refah seviyesini arttırmak için kullanacağız.” 
İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan, “İktidarımız döneminde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü gerçek bir bayrama dönüşecek” açıklamasında bulundu.

İYİ Parti İl Başkanı Afşin Karacan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. AKP iktidarı döneminde işçi haklarının gasp edildiğini aktaran Başkan Karacan, İYİ Parti iktidarı döneminde işçi ve emekçilerin yıllardır özlemini çektiği refah seviyesine kavuşturulacağını ifade etti. 

‘HAK ETTİKLERİ REFAH SEVİYESİNE ULAŞACAKLAR’
Millet İttifakı tarafından oluşturulan ‘Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nde işçilere yönelik beyanların, ‘Yolsuzlukla Mücadele, Şeffaflık ve Denetim’, ‘Ekonomi, Finans ve İstihdam’, ‘Sektörel Politikalar’ ile ‘ Çalışma Hayatı’ başlıkları altında açık bir şekilde ortaya koyulduğunu belirten Karacan, iktidara gelir gelmez ivedilikle söz konusu çalışmaların bir bir hayata geçirileceği bilgisini kamuoyuyla paylaştı. İşçi ve emekçinin tüm sorunlarını çözeceklerinin teminatını veren Karacan, “Sabahın ilk ışıklarından gecenin en geç saatlerine kadar, ailesini geçindirmek ve ülkemizi kalkındırmak için çabalayan tüm kardeşlerimizin sorunlarını çözmek için yola revan olduk. Bu noktada, işçi kardeşlerimizin hiç endişesi olmasın ki alın terleri kurumadan hak ettikleri kazançlara ulaşarak, kendilerinin ve ailelerinin refah seviyesini yükseltecekler” diye konuştu. 

İŞÇİ VE EMEKÇİNİN HAKKI BÖYLE KORUNACAK
Karacan, işçi ve emekçilerin hak ettiği kazanca ulaşarak insanca yaşayabilmelerine olanak sağlayacak çalışmalardan bazılarını ise şu şekilde özetledi:
“İktidara gelir gelmez kamuda israfa son verecek kapsamlı bir program uygulayacağız, tüm gereksiz harcamalara son vereceğiz. Kamudaki tüm kaynakları tüm gücümüzle vatandaşlarımızın faydasına sunacağız. Enflasyonu iki yıl içinde tek haneye indireceğiz. TL’ye yeniden itibar ve istikrar kazandıracağız. Kişi başı milli gelirimizi en az iki katına çıkaracağız. İş imkanı oluşturacak, işsizliği tek haneye indireceğiz. Çalışanlar üzerindeki vergi ve sigorta pirim yükünü indireceğiz. Kaçak ve yabancı işçilikle tavizsiz mücadele edeceğiz. Yasal sınırları belirlenen çalışma sürelerine ve fazla mesai düzenlemelerine uymayan işyerlerine ağır yaptırımlar uygulanacak. Sendikalaşmayı ve işyerlerinde toplu iş sözleşmesi yapılmasını destekleyeceğiz. Kaynaklarımızı kendimiz için ya da bir takım zümrelerin çıkarları için değil vatandaşlarımızın refah seviyesini arttırmak için kullanacağız.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.