İl başkanı yapmayınca…

SİYASET 07.08.2019 - 18:23, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

İl başkanı yapmayınca…

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Muhittin Böcek’in belediyenin borçları ile ilgili yaptığı açıklamalarına, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş yerine, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ve daha önceden de eski başkan Menderes Türel’in cevap vermesi eleştirilere neden oldu

haberimizvar.net Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akseki ziyaretinde yapılacak yatırımlarla, “Belediye başkanlığına oturalı henüz 120 gün oldu. İlk etapta hesabımız, kitabımıza, nerede ne yapmamız gerektiğine bakıyoruz. Esas yatırımları 2020-2021 yılları arasında yapacağız. Belediyemizin imkânlarını söyledim. Benim öncelikli hedeflerim var. Ben bir taraftan borçları ödeyeceğim, bir taraftan da yollar yapacağım ama 120 gün oldu, hepsi sırasıyla olacak" ilgili açıklamasını yapmıştı. ‘ANTALYA’NIN 2 YILI HEBA EDİYOR’ TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ve Belediye Birim müdürleri ile Kaş’ta yaptığı toplantıda Başkan Böcek’in yatırım açıklamalarına cevap verdi. Böcek’in açıklamalarına sert tepki gösteren Uslu, “Şimdi görüyorum bazı muhalefet belediye başkanları borç edebiyatı ile ihalesi yapılmış yatırımları iptal ediyorlar, hatta 2021'e kadar yatırım yapmayacaklarını ve 2021'de yatırımlara başlayacaklarını, bu kararı da bir marifet gibi ifade ediyorlar. Bu nasıl bir marifet? Antalya'nın 2 yılını heba ediyorlar. Antalya canlı ve hızlı büyüyen bir şehir. Bir dakika bekleyecek vaktimiz yok, 2 yıl yatırım yapmamak bu şehre kötülüktür, şehri geri götürmektir” açıklamasında bulundu. İL BAŞKANI NEREDE? AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın yapması gereken açıklama yerine, Atay Uslu’nun Böcek’e cevap vermesi ise eleştirilere neden oldu. Daha önce de Böcek’in önceki yönetimden belediyeye kalan borçları açıklaması ve Konyaaltı Projesi’ne dair eleştirilerine yönelik açıklamalarına da eski başkan Menderes Türel sosyal medya hesabından cevap vermiş ve İl Başkanı Ethem Taş yine sessizliğini korumuştu. AK Parti siyasi kulislerinde ise, İl Başkanı Taş’ın Antalya’da teşkilatın başındaki isim olarak gerekli açıklamaları yapmaması nedeniyle, görevini tam anlamıyla yerine getirmedi ve teşkilat içinde birlik kuramadığı yönünde eleştirildiği iddia edildi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Muhittin Böcek’in belediyenin borçları ile ilgili yaptığı açıklamalarına, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş yerine, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ve daha önceden de eski başkan Menderes Türel’in cevap vermesi eleştirilere neden oldu

haberimizvar.net Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akseki ziyaretinde yapılacak yatırımlarla, “Belediye başkanlığına oturalı henüz 120 gün oldu. İlk etapta hesabımız, kitabımıza, nerede ne yapmamız gerektiğine bakıyoruz. Esas yatırımları 2020-2021 yılları arasında yapacağız. Belediyemizin imkânlarını söyledim. Benim öncelikli hedeflerim var. Ben bir taraftan borçları ödeyeceğim, bir taraftan da yollar yapacağım ama 120 gün oldu, hepsi sırasıyla olacak" ilgili açıklamasını yapmıştı.

‘ANTALYA’NIN 2 YILI HEBA EDİYOR’

TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ve Belediye Birim müdürleri ile Kaş’ta yaptığı toplantıda Başkan Böcek’in yatırım açıklamalarına cevap verdi. Böcek’in açıklamalarına sert tepki gösteren Uslu, “Şimdi görüyorum bazı muhalefet belediye başkanları borç edebiyatı ile ihalesi yapılmış yatırımları iptal ediyorlar, hatta 2021'e kadar yatırım yapmayacaklarını ve 2021'de yatırımlara başlayacaklarını, bu kararı da bir marifet gibi ifade ediyorlar. Bu nasıl bir marifet? Antalya'nın 2 yılını heba ediyorlar. Antalya canlı ve hızlı büyüyen bir şehir. Bir dakika bekleyecek vaktimiz yok, 2 yıl yatırım yapmamak bu şehre kötülüktür, şehri geri götürmektir” açıklamasında bulundu.

İL BAŞKANI NEREDE?

AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın yapması gereken açıklama yerine, Atay Uslu’nun Böcek’e cevap vermesi ise eleştirilere neden oldu. Daha önce de Böcek’in önceki yönetimden belediyeye kalan borçları açıklaması ve Konyaaltı Projesi’ne dair eleştirilerine yönelik açıklamalarına da eski başkan Menderes Türel sosyal medya hesabından cevap vermiş ve İl Başkanı Ethem Taş yine sessizliğini korumuştu. AK Parti siyasi kulislerinde ise, İl Başkanı Taş’ın Antalya’da teşkilatın başındaki isim olarak gerekli açıklamaları yapmaması nedeniyle, görevini tam anlamıyla yerine getirmedi ve teşkilat içinde birlik kuramadığı yönünde eleştirildiği iddia edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.