ilk tepki DİSK'ten

EKONOMİ 16.12.2021 - 18:18, Güncelleme: 16.12.2021 - 18:18
 

ilk tepki DİSK'ten

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2022 yılı asgari ücretini 4 bin 250 lira olarak açıklamasının ardından DİSK'ten ilk tepki geldi.

haberimizvar.net- Milyonlarca emekçinin gözü kulağı bugün yapılacak asgari ücret görüşmelerindeydi.  Çalışma Bakanlığı'nda yapılacağı düşünülen görüşmeler, ani bir karar ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na alınırken; görüşmenin sonunda asgari ücret AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.  4 bin 250 lira olarak açıklanan 2022 asgari ücretinin 2021 yılında açıklanan asgari ücretin ocak ayındaki dolar değeri ile karşılaştırıldığında azaldığı ifade edilirken; muhalefet ve sendikalardan ilk tepkiler de gelmeye başladı.  DİSK'TEN İLK TEPKİ Geçtiğimiz pazar günü asgari ücretin 5 bin 200 lira olması gerektiğini söyleyerek bir Kartal Meydanı'nda bir miting düzenleyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun Genel Başkanı Arzu Çerkesoğlu, yaptığı yazılı bir açıklama yeni ücrete tepki gösterdi.  ''YENİDEN TOPLANSIN'' ''Bu asgari ücretle geçinmek mümkün değil! Asgari ücret zammı suya yazılan yazıdır'' diyen DİSK Genel Başkanı, 2022 yılının bahar döneminde asgari ücret komisyonun yeniden toplanmasını talep etti.  Çerkezoğlu, taleplerini şöyle sıraladı:  ''-Talebimiz 2022 bahar aylarında Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yeniden toplanması ve asgari ücretin yeniden belirlenmesidir.  -Talebimiz bütün emek gelirlerinin, ücretlerin, maaşların ve emekli aylıklarının asgari ücret kadar artırılmasıdır. -Talebimiz en düşük emekli aylığının asgari ücret düzeyine çıkarılmasıdır. Türkiye işçi sınıfının asgari ücrete mahkûm edilmemesi için sendikal hakların kullanımının önündeki engellerin kaldırılmalı, toplu iş sözleşmesi kapsamı genişlemelidir. Asıl çözüm örgütlü toplum ve sendikalı işçidir!''
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2022 yılı asgari ücretini 4 bin 250 lira olarak açıklamasının ardından DİSK'ten ilk tepki geldi.

haberimizvar.net- Milyonlarca emekçinin gözü kulağı bugün yapılacak asgari ücret görüşmelerindeydi.  Çalışma Bakanlığı'nda yapılacağı düşünülen görüşmeler, ani bir karar ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na alınırken; görüşmenin sonunda asgari ücret AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.  4 bin 250 lira olarak açıklanan 2022 asgari ücretinin 2021 yılında açıklanan asgari ücretin ocak ayındaki dolar değeri ile karşılaştırıldığında azaldığı ifade edilirken; muhalefet ve sendikalardan ilk tepkiler de gelmeye başladı. 

DİSK'TEN İLK TEPKİ
Geçtiğimiz pazar günü asgari ücretin 5 bin 200 lira olması gerektiğini söyleyerek bir Kartal Meydanı'nda bir miting düzenleyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun Genel Başkanı Arzu Çerkesoğlu, yaptığı yazılı bir açıklama yeni ücrete tepki gösterdi. 

''YENİDEN TOPLANSIN''
''Bu asgari ücretle geçinmek mümkün değil! Asgari ücret zammı suya yazılan yazıdır'' diyen DİSK Genel Başkanı, 2022 yılının bahar döneminde asgari ücret komisyonun yeniden toplanmasını talep etti.  Çerkezoğlu, taleplerini şöyle sıraladı: 
''-Talebimiz 2022 bahar aylarında Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yeniden toplanması ve asgari ücretin yeniden belirlenmesidir. 
-Talebimiz bütün emek gelirlerinin, ücretlerin, maaşların ve emekli aylıklarının asgari ücret kadar artırılmasıdır.
-Talebimiz en düşük emekli aylığının asgari ücret düzeyine çıkarılmasıdır.
Türkiye işçi sınıfının asgari ücrete mahkûm edilmemesi için sendikal hakların kullanımının önündeki engellerin kaldırılmalı, toplu iş sözleşmesi kapsamı genişlemelidir.
Asıl çözüm örgütlü toplum ve sendikalı işçidir!''

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.