İmamoğlu’na hakaretten ceza

GÜNDEM 30.10.2020 - 11:16, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

İmamoğlu’na hakaretten ceza

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na sosyal medya hesabından “Yalancı, düzenbaz, sahtekar” diye hakaret eden Hülya Koçyiğit’in damadı turizmci Ender Alkoçlar, tazminat ödemeye mahkum edildi.

haberimizvar.net- İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hülya Koçyiğit'in damadı olan Alkoçlar Turizm'in sahibi Ender Alkoçlar'ın 13 Eylül 2019 tarihinde Facebook'tan yaptığı paylaşımda sarf ettiği “Birçok tanıdığım veya tanımadığım kızacak ama bu İmamoğlu yalancı düzenbaz bir sahtekar. Bunu göreceksiniz, balon patlayacak” sözlerine açtığı 50 bin liralık manevi tazminat davasını kazandı. Dava dilekçesinde söz konusu ifadelerin; somut bir konu üzerine eleştiri için kullanılmadığı bu nedenle de ifade özgürlüğü kapsamına girmediği, ayrıca ortada eleştirel bir konu olmadığı halde kullanıldığına dikkat çekilerek siyasi eleştiri olarak kabul edilemeyeceği belirtildi.  7 BİN 500 TL TAZMİNAT ÖDEYECEK Dilekçede “Davalı, herhangi bir düşünce ifade etmeyip yalnızca müvekkile beslediği antipatiyi, hakaret içeren sözlerle ifade ettiğinden bu tür bir ifadede kamu yararının bulunmadığı sonucuna varmak da zor olmayacaktır” denildi. İstanbul 26. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın 22 Ekim 2020 tarihli duruşmasında Alkoçlar, 7 bin 500 TL tazminat ödemeye mahkum edildi. Ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan’ın da  kayınpederi olan Ender Alkoçlar'ın Antalya Konyaaltı plajı ihalesini alması uzun süre tartışılmıştı. Sahibi olduğu Alkoçlar Turizm A.Ş'nin de geçtiğimiz ay iflasına karar verilmişti.  
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na sosyal medya hesabından “Yalancı, düzenbaz, sahtekar” diye hakaret eden Hülya Koçyiğit’in damadı turizmci Ender Alkoçlar, tazminat ödemeye mahkum edildi.

haberimizvar.net- İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hülya Koçyiğit'in damadı olan Alkoçlar Turizm'in sahibi Ender Alkoçlar'ın 13 Eylül 2019 tarihinde Facebook'tan yaptığı paylaşımda sarf ettiği “Birçok tanıdığım veya tanımadığım kızacak ama bu İmamoğlu yalancı düzenbaz bir sahtekar. Bunu göreceksiniz, balon patlayacak” sözlerine açtığı 50 bin liralık manevi tazminat davasını kazandı. Dava dilekçesinde söz konusu ifadelerin; somut bir konu üzerine eleştiri için kullanılmadığı bu nedenle de ifade özgürlüğü kapsamına girmediği, ayrıca ortada eleştirel bir konu olmadığı halde kullanıldığına dikkat çekilerek siyasi eleştiri olarak kabul edilemeyeceği belirtildi. 

7 BİN 500 TL TAZMİNAT ÖDEYECEK
Dilekçede “Davalı, herhangi bir düşünce ifade etmeyip yalnızca müvekkile beslediği antipatiyi, hakaret içeren sözlerle ifade ettiğinden bu tür bir ifadede kamu yararının bulunmadığı sonucuna varmak da zor olmayacaktır” denildi. İstanbul 26. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın 22 Ekim 2020 tarihli duruşmasında Alkoçlar, 7 bin 500 TL tazminat ödemeye mahkum edildi. Ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan’ın da  kayınpederi olan Ender Alkoçlar'ın Antalya Konyaaltı plajı ihalesini alması uzun süre tartışılmıştı. Sahibi olduğu Alkoçlar Turizm A.Ş'nin de geçtiğimiz ay iflasına karar verilmişti.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.