İMO'dan rahatlacak uygulama

YEREL 09.09.2022 - 17:30, Güncelleme: 09.09.2022 - 17:30
 

İMO'dan rahatlacak uygulama

Geçtiğimiz gün İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi, “E-Ruhsat Uygulaması’nı tanıtmak için toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan İMO Şube Başkanı Mehmet Soner Akdoğan, “E-ruhsat uygulaması sayesinde zaman başta olmak üzere birçok alandan tasarruf edeceğiz. Bu uygulama herkesi rahatlatacak” dedi

haberimizvar.net- Geçtiğimiz gün İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi, “E-Ruhsat Uygulaması’nı tanıtmak için toplantı düzenledi. Toplantıya Isparta Belediyesi İmar Şehircilik Müdürü Haşim Gök, Peyzaj Mimarları Odası Antalya Şube Başkanı Gülsüm Kıldan, Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Bayram Ali Çeltik ve Yapı Ruhsatı düzenlemeye yetkili belediye yetkilileri katıldı. Açılış konuşmasını yapan İMO Antalya Şube Başkanı Mehmet Soner Akdoğan, “Bugün Antalya özelinde 2 bin civarında ruhsat alınılıyor. Bu 2 bin ruhsat demesi 2 bin farklı proje mükellefinin 7 tane ruhsatlı imzası olan mükellef sahibi olduğuz zaman 14 bin farklı araçla farklı insanların yakıt yakması, karbon salınımının ortaya çıkarması ve bunların ozalitlerinin alınması, kağıt israfının söz konusu olması bunları üst üste koyduğumuz zaman aslında ilk 6 aylık görevin bir devamı gibi değerlendirebiliriz. Biz burada iklim değişikliğiyle alakalı yapılan çalışmaları da katkı koyacaktır. Diğer bir durumda da zamandan tasarruf etmiş olacağız. Herkes için en değerli olan şey zamandır. Bu dijital çağda paftaların alınıp tek tek belediyeye, yapı denetimle ilgili idarelerin gezilmesinin de önüne geçilmiş olacaktır. Bu anlamda e-ruhsat uygulaması kentimizde uygulanmaya başlanılırsa Isparta gibi çok büyük bir farkındalık yaratacağına düşünüyorum. Biz hep şunu diyoruz bu kente bir vefa borcumuz var. Antalya dünyanın en güzel kenti bölgemiz en güzel bölgesi bizler bu kente hep birlikte katkı koymak durumundayız” ifadelerine yer verdi. “ÇIKTI AL, ÇIKTI VER” E-İmar yazılımı hakkında bilgi veren Isparta Belediyesi İmar Şehircilik Müdürü Haşim Gök ise, “Isparta Belediyesi olarak çap aşamasından, iskan aşamasına kadar dijital ortamda mühendis ve mimarların belediyeye gelip, giderek değil kendi bürolarında yapabilirler. Çıktı al, çıktı ver gibi bunları önlemek ve internet ortamında mühendisler, ofislerinde mailleşme ve mesajlaşma yoluyla bir çalışmalarda bulunabilir. Mühendis, mimarlar ve birtakım takipçileri de ortadan kaldırmak, mühendis ve mimarların her konuya adapta olması bütün işleri kolaylaştıracak. Tüm projeyi görmesi, sürecin nasıl devam ettiğini yani bunların belli bir sistem içerisinde hepsinin birbiriyle diyalog halinde olmasını kolaylaştırmak istedik. Amacımızı özetlersek çaptan, iskan aşamasına kadar olan süreçte tüm ilgili mühendislerin birebir süreç içerisine dahil edilmesi. Takipçilerin, mühendis ve mimar olmayanların bu sistem içerisinden çıkartılmasını, tüm aşamaların mal sahiplerinin mesaj yoluyla anında müdahale edilmesini sağlamaktır. Mevzuatta belirtilen süreçler içerisinde onaylanmasının istatistik olarak bildirilmesi ve bunu vatandaşın görmesi şeffaf bir sistem haline getirmek” şeklinde konuştu. 
Geçtiğimiz gün İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi, “E-Ruhsat Uygulaması’nı tanıtmak için toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan İMO Şube Başkanı Mehmet Soner Akdoğan, “E-ruhsat uygulaması sayesinde zaman başta olmak üzere birçok alandan tasarruf edeceğiz. Bu uygulama herkesi rahatlatacak” dedi

haberimizvar.net- Geçtiğimiz gün İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi, “E-Ruhsat Uygulaması’nı tanıtmak için toplantı düzenledi. Toplantıya Isparta Belediyesi İmar Şehircilik Müdürü Haşim Gök, Peyzaj Mimarları Odası Antalya Şube Başkanı Gülsüm Kıldan, Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Bayram Ali Çeltik ve Yapı Ruhsatı düzenlemeye yetkili belediye yetkilileri katıldı. Açılış konuşmasını yapan İMO Antalya Şube Başkanı Mehmet Soner Akdoğan, “Bugün Antalya özelinde 2 bin civarında ruhsat alınılıyor. Bu 2 bin ruhsat demesi 2 bin farklı proje mükellefinin 7 tane ruhsatlı imzası olan mükellef sahibi olduğuz zaman 14 bin farklı araçla farklı insanların yakıt yakması, karbon salınımının ortaya çıkarması ve bunların ozalitlerinin alınması, kağıt israfının söz konusu olması bunları üst üste koyduğumuz zaman aslında ilk 6 aylık görevin bir devamı gibi değerlendirebiliriz. Biz burada iklim değişikliğiyle alakalı yapılan çalışmaları da katkı koyacaktır. Diğer bir durumda da zamandan tasarruf etmiş olacağız. Herkes için en değerli olan şey zamandır. Bu dijital çağda paftaların alınıp tek tek belediyeye, yapı denetimle ilgili idarelerin gezilmesinin de önüne geçilmiş olacaktır. Bu anlamda e-ruhsat uygulaması kentimizde uygulanmaya başlanılırsa Isparta gibi çok büyük bir farkındalık yaratacağına düşünüyorum. Biz hep şunu diyoruz bu kente bir vefa borcumuz var. Antalya dünyanın en güzel kenti bölgemiz en güzel bölgesi bizler bu kente hep birlikte katkı koymak durumundayız” ifadelerine yer verdi.

“ÇIKTI AL, ÇIKTI VER”

E-İmar yazılımı hakkında bilgi veren Isparta Belediyesi İmar Şehircilik Müdürü Haşim Gök ise, “Isparta Belediyesi olarak çap aşamasından, iskan aşamasına kadar dijital ortamda mühendis ve mimarların belediyeye gelip, giderek değil kendi bürolarında yapabilirler. Çıktı al, çıktı ver gibi bunları önlemek ve internet ortamında mühendisler, ofislerinde mailleşme ve mesajlaşma yoluyla bir çalışmalarda bulunabilir. Mühendis, mimarlar ve birtakım takipçileri de ortadan kaldırmak, mühendis ve mimarların her konuya adapta olması bütün işleri kolaylaştıracak. Tüm projeyi görmesi, sürecin nasıl devam ettiğini yani bunların belli bir sistem içerisinde hepsinin birbiriyle diyalog halinde olmasını kolaylaştırmak istedik. Amacımızı özetlersek çaptan, iskan aşamasına kadar olan süreçte tüm ilgili mühendislerin birebir süreç içerisine dahil edilmesi. Takipçilerin, mühendis ve mimar olmayanların bu sistem içerisinden çıkartılmasını, tüm aşamaların mal sahiplerinin mesaj yoluyla anında müdahale edilmesini sağlamaktır. Mevzuatta belirtilen süreçler içerisinde onaylanmasının istatistik olarak bildirilmesi ve bunu vatandaşın görmesi şeffaf bir sistem haline getirmek” şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.