İMO'nun onur günü

GÜNDEM 26.12.2021 - 18:13, Güncelleme: 26.12.2021 - 18:13
 

İMO'nun onur günü

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, genel merkezin 67., Antalya Şube'nin ise 33. yaşını kutladı.

haberimizvar.net- İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), genel merkezin kuruluşunun 67., Antalya Şubesi'nin ise 33. kuruluş yıldönümünü kutladı. Bir otelde yapılan törende meslekte 25, 40, 50 ve 60. yılını dolduran inşaat mühendislerine de plaket takdim edildi. Kutlamaya Jeoloji Mühendisleri Odası Şube Başkanı Bayram Ali Çeltik, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Şube Başkanı Okan Hançer, Büyükşehir Başdanışmanı ve eski İMO Başkanı Cem Oğuz, Büyükşehir danışmanı Lokman Atasoy, Şehir Plancıları Odası Şube Başkanı Ebru Manavoğlu, ANSİAD Başkanı Akın Akıncı  ve davetliler katıldı. Törende konuşan İMO Şube Başkanı Mustafa Balcı, "Birincil sorunumuz yurt içinde yaşanan siyasi kamplaşmaya dayalı olarak gelişen terör ve kavga ortamı ile Ortadoğu’da yaşanan savaşlardır. Türkiye, kendi varlığını tehdit eden saldırılar karşısında meşru müdafaa hakkını kullanmak zorunda kalmadığı, hukuki, yasal ve anayasal zorunluluklar dayatmadığı sürece savaştan hep uzak kalmıştır, uzak kalmaya da devam etmelidir" dedi. EKONOMİYE DEĞİNDİ Konuşmasında ekonomik krizi de değinen Balcı, "Uzunca bir süredir ekonomik krizler ile mücadele etmekteyiz… Üç rakamlı enflasyon senaryolarının konuşulduğu bu günlerde, maalesef döviz kurlarını takip etmekten başımız dönmektedir… TÜİK tarafından açıklanan verilerin gerçekliği de aklımızla alay eder mahiyettedir… Ülkemizdeki ekonomik krizin etkisinin henüz tam anlamıyla piyasalara yansımadığını söyleyebiliriz. Sadece bu yıl içerisinde yüzde 50’ye varan bir döviz artışı nedeniyle, hem özel sektör, hem devlet, hem belediyeler, hem de aileler borçla yüklenilen bir dönemi yaşamaktadır ve bu dönemin açığa çıkaracağı problemlerle ile önümüzdeki günlerde çok daha fazla karşı karşıya kalacağımızı rahatlıkla söyleyebiliriz.  Aklımızın ve umudumuzun yolu açık olsun" diye konuştu.
İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, genel merkezin 67., Antalya Şube'nin ise 33. yaşını kutladı.

haberimizvar.net- İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), genel merkezin kuruluşunun 67., Antalya Şubesi'nin ise 33. kuruluş yıldönümünü kutladı. Bir otelde yapılan törende meslekte 25, 40, 50 ve 60. yılını dolduran inşaat mühendislerine de plaket takdim edildi. Kutlamaya Jeoloji Mühendisleri Odası Şube Başkanı Bayram Ali Çeltik, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Şube Başkanı Okan Hançer, Büyükşehir Başdanışmanı ve eski İMO Başkanı Cem Oğuz, Büyükşehir danışmanı Lokman Atasoy, Şehir Plancıları Odası Şube Başkanı Ebru Manavoğlu, ANSİAD Başkanı Akın Akıncı  ve davetliler katıldı. Törende konuşan İMO Şube Başkanı Mustafa Balcı, "Birincil sorunumuz yurt içinde yaşanan siyasi kamplaşmaya dayalı olarak gelişen terör ve kavga ortamı ile Ortadoğu’da yaşanan savaşlardır. Türkiye, kendi varlığını tehdit eden saldırılar karşısında meşru müdafaa hakkını kullanmak zorunda kalmadığı, hukuki, yasal ve anayasal zorunluluklar dayatmadığı sürece savaştan hep uzak kalmıştır, uzak kalmaya da devam etmelidir" dedi.

EKONOMİYE DEĞİNDİ

Konuşmasında ekonomik krizi de değinen Balcı, "Uzunca bir süredir ekonomik krizler ile mücadele etmekteyiz… Üç rakamlı enflasyon senaryolarının konuşulduğu bu günlerde, maalesef döviz kurlarını takip etmekten başımız dönmektedir… TÜİK tarafından açıklanan verilerin gerçekliği de aklımızla alay eder mahiyettedir… Ülkemizdeki ekonomik krizin etkisinin henüz tam anlamıyla piyasalara yansımadığını söyleyebiliriz. Sadece bu yıl içerisinde yüzde 50’ye varan bir döviz artışı nedeniyle, hem özel sektör, hem devlet, hem belediyeler, hem de aileler borçla yüklenilen bir dönemi yaşamaktadır ve bu dönemin açığa çıkaracağı problemlerle ile önümüzdeki günlerde çok daha fazla karşı karşıya kalacağımızı rahatlıkla söyleyebiliriz.  Aklımızın ve umudumuzun yolu açık olsun" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.