İmzalı kitabını Başkan Uysal'a hediye etti

YEREL 24.08.2021 - 11:58, Güncelleme: 24.08.2021 - 11:58
 

İmzalı kitabını Başkan Uysal'a hediye etti

Şiirlerinde sokak çocuklarını, ezilen kadınları ve toplumsal sorunları ele alan Hasan Begdaş'ın kitabı 'Gitmeseydin Keşke' çıktı. Evli ve üç çocuk babası şair Begdaş, ailesiyle birlikte Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ı ziyaret etti ve imzalı kitabını hediye etti.

HABERİMİZVAR.NET Antalya'da yaşayan 42 yaşındaki şair Begdaş, dokuz kardeşin en büyüğü olarak İskenderun'da dünyaya geldi. Dicle Üniversitesi Çermik Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu'nu bitirdi. Evin ağabeyi olması dolayısıyla henüz ilkokul yıllarında, kendi ifadesiyle 'ekmek kavgasına' düştü. “Hayatımın yarısı sokaklarda geçti" diyen şair Begdaş, bu yüzden şiirlerinde sokak çocuklarını, ezilen kadınları ve sokaklarda karşılaştığı toplumsal sorunlarını konu ettiğini söyledi. Şiir kitabı 'Gitmeseydin Keşke' geçen ay Klaros Yayınları'ndan çıkan Begdaş, ailesiyle birlikte Başkan Uysal'ı makamında ziyaret etti. Begdaş, kitabını “Hayatınızda keşkelerin olmaması dileğimle" diye imzalayarak Başkan Uysal'a hediye etti. Kendisinin de yayımlanmış öykü kitabı bulunan Başkan Uysal, şiir kitabını ilgiyle inceledi, ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Begdaş'ın kitabında son üç yılda yazdığı 52 şiir bulunuyor. Kitapta şairin, Türk şiirinin önemli isimlerine güçlü göndermeler barındıran 'Ustalara Selam Olsun' isimli şiiriyle, 1980'ler Türkiye'sinde siyasi olaylar nedeniyle iki sevgilinin birbirlerine 'Evde kal' diye tembihlediği günleri Covid-19 salgını günlerine bağlayan 'Evde Kal!' şiiri dikkat çekti.        
Şiirlerinde sokak çocuklarını, ezilen kadınları ve toplumsal sorunları ele alan Hasan Begdaş'ın kitabı 'Gitmeseydin Keşke' çıktı. Evli ve üç çocuk babası şair Begdaş, ailesiyle birlikte Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ı ziyaret etti ve imzalı kitabını hediye etti.

HABERİMİZVAR.NET


Antalya'da yaşayan 42 yaşındaki şair Begdaş, dokuz kardeşin en büyüğü olarak İskenderun'da dünyaya geldi. Dicle Üniversitesi Çermik Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu'nu bitirdi. Evin ağabeyi olması dolayısıyla henüz ilkokul yıllarında, kendi ifadesiyle 'ekmek kavgasına' düştü. “Hayatımın yarısı sokaklarda geçti" diyen şair Begdaş, bu yüzden şiirlerinde sokak çocuklarını, ezilen kadınları ve sokaklarda karşılaştığı toplumsal sorunlarını konu ettiğini söyledi.

Şiir kitabı 'Gitmeseydin Keşke' geçen ay Klaros Yayınları'ndan çıkan Begdaş, ailesiyle birlikte Başkan Uysal'ı makamında ziyaret etti. Begdaş, kitabını “Hayatınızda keşkelerin olmaması dileğimle" diye imzalayarak Başkan Uysal'a hediye etti. Kendisinin de yayımlanmış öykü kitabı bulunan Başkan Uysal, şiir kitabını ilgiyle inceledi, ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Begdaş'ın kitabında son üç yılda yazdığı 52 şiir bulunuyor. Kitapta şairin, Türk şiirinin önemli isimlerine güçlü göndermeler barındıran 'Ustalara Selam Olsun' isimli şiiriyle, 1980'ler Türkiye'sinde siyasi olaylar nedeniyle iki sevgilinin birbirlerine 'Evde kal' diye tembihlediği günleri Covid-19 salgını günlerine bağlayan 'Evde Kal!' şiiri dikkat çekti.      

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.