İnce’den Turan’a 5, Atilla’ya 3 kuruşluk dava

GÜNDEM 26.11.2019 - 17:47, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

İnce’den Turan’a 5, Atilla’ya 3 kuruşluk dava

Muharrem İnce, kendisi hakkında ‘Saray’a gitti’ diyen Rahmi Turan’a 5 kuruşluk, Turan’ın kaynak gösterdiği Talat Atilla’ya ise 3 kuruşluk manevi tazminat davası açtı. Ayrıca her ikisi hakkında da suç duyurusunda bulundu.

haberimizvar.net-CHP’li Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine destek önerdiği iddiasını gündeme getiren gazeteci Rahmi Turan ve kaynak olarak gösterilen gazeteci Talat Atilla hakkında suç duyurusunda bulundu. Ayrıca İnce, Turan’a 3, Atilla’ya ise 5 kuruşluk tazminat davası da açtı. Haberi kişisel Twitter hesabından duyuran İnce “Bugün avukatım aracılığıyla yalan haberi yazan ve bu yalan habere kaynaklık eden hakkında suç duyurusunda bulundum ve bu kişilerden Talat Atilla hakkında 3 ve Rahmi Turan halkında 5 kuruşluk manevi tazminat davası açtım” mesajını paylaştı.   SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU Turan ve Atilla’nın iftira, hakaret ve görevi kötüye kullanma suçlarını işlediğini belirten İnce’nin avukatı Mustafa Kemal Çiçek Başsavcılığa gönderdiği dilekçede, “Şikayet konusu yalan haber haksızdır, hukuk kurallarına aykırıdır. Şüpheliler yalnızca karalamayı yeğlemiş, ithamlarını hiç bir şekilde, tevsik ve ispat etme gereği duymamıştır. Çamur at izi kalsın mantığı ile hareket edilerek, haber kisvesi altında ileri sürülen bu iddialar külliyen yalandır, iftiradır” ifadelerine yer verdi.   ‘TOPLUMUN TEPKİSİNİ ÇEKTİ’ Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açılan dava dilekçesinde, “Taraflı tarafsız tüm toplumun tepkisini çeken bu yalan haber ile davalılar, tartışmasız olarak müvekkilimin kişilik haklarını ağır bir biçimde ihlal etmiştir. Bu sözlerin bugünkü yazılı olan hukuk kuralları karşısında ceza yargılaması açısından, hakaret, iftira ve görevi kötüye kullanma suçlarının unsurunu oluşturduğu sabittir” ifadelerine yer verildi.   
Muharrem İnce, kendisi hakkında ‘Saray’a gitti’ diyen Rahmi Turan’a 5 kuruşluk, Turan’ın kaynak gösterdiği Talat Atilla’ya ise 3 kuruşluk manevi tazminat davası açtı. Ayrıca her ikisi hakkında da suç duyurusunda bulundu.

haberimizvar.net-CHP’li Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine destek önerdiği iddiasını gündeme getiren gazeteci Rahmi Turan ve kaynak olarak gösterilen gazeteci Talat Atilla hakkında suç duyurusunda bulundu. Ayrıca İnce, Turan’a 3, Atilla’ya ise 5 kuruşluk tazminat davası da açtı. Haberi kişisel Twitter hesabından duyuran İnce “Bugün avukatım aracılığıyla yalan haberi yazan ve bu yalan habere kaynaklık eden hakkında suç duyurusunda bulundum ve bu kişilerden Talat Atilla hakkında 3 ve Rahmi Turan halkında 5 kuruşluk manevi tazminat davası açtım” mesajını paylaştı.

 

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Turan ve Atilla’nın iftira, hakaret ve görevi kötüye kullanma suçlarını işlediğini belirten İnce’nin avukatı Mustafa Kemal Çiçek Başsavcılığa gönderdiği dilekçede, “Şikayet konusu yalan haber haksızdır, hukuk kurallarına aykırıdır. Şüpheliler yalnızca karalamayı yeğlemiş, ithamlarını hiç bir şekilde, tevsik ve ispat etme gereği duymamıştır. Çamur at izi kalsın mantığı ile hareket edilerek, haber kisvesi altında ileri sürülen bu iddialar külliyen yalandır, iftiradır” ifadelerine yer verdi.

 

‘TOPLUMUN TEPKİSİNİ ÇEKTİ’

Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açılan dava dilekçesinde, “Taraflı tarafsız tüm toplumun tepkisini çeken bu yalan haber ile davalılar, tartışmasız olarak müvekkilimin kişilik haklarını ağır bir biçimde ihlal etmiştir. Bu sözlerin bugünkü yazılı olan hukuk kuralları karşısında ceza yargılaması açısından, hakaret, iftira ve görevi kötüye kullanma suçlarının unsurunu oluşturduğu sabittir” ifadelerine yer verildi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.