Emlakçılar belgelerini aldı

GÜNDEM 04.02.2020 - 13:00, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Emlakçılar belgelerini aldı

Sorumlu Emlak Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgeleri ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ayanoğlu tarafından verildi.

haberimizvar.net-Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO),  ATSO Eğitim Araştırma Kültür Vakfı İktisadi İşletmesi (ATSO MESEM)  ve TOBB MEYBEM A.Ş. arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5” mesleki yeterlilik belgelendirme sınavlarına katılım sağlayan sektör yetkilileri ve çalışanları belgelerini, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ayanoğlu’ndan aldı. BELGE ŞARTI VAR Taşınmaz Ticareti’ne dair  yönetmeliğin 05.06.2018 tarihli 30442 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Yönetim Kurulu Üyesi Ayanoğlu, yönetmelik gereğince mesleki yeterlilik belgesi olmayanların emlak satışı yapamayacaklarını, 05.06.2018 tarihinden itibaren emlak ticareti yapanların temsile yetkili kişilerinden en az birinin, şubelerde ise şube müdürünün sorumlu emlak danışmanı ulusal yeterliliğine dayalı MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olması gerektiğini belirtti. Ayrıca yine ilgili yönetmelik ile işletmede pazarlama ve satış personeli olarak çalıştırılan kişilerin sorumlu emlak danışmanı (seviye 5) veya emlak danışmanı (seviye 4) ulusal yeterliliklerine dayalı MYK Mesleki Yeterlilik Belgelerinden birine 31.08.2020 tarihine kadar sahip olmalarının zorunlu hale getirildiğini ve İl Ticaret Müdürlükleri’nin, artık mesleki yeterlilik belgesi olmayan işletmelere ‘Yetki Belgesi’ vermeyeceğini söyledi. 143 MESLEĞE BELGE Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan 143 meslekte mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğunun bulunduğunu anımsatan Ayanoğlu, belge almaya hak kazanan sektör yetkililerini ve çalışanlarını tebrik etti. Ayanoğlu, hâlihazırda bu sektörde faaliyet gösteren ve gösterecek olan firma ve çalışanlarının mesleki yeterlilik belgelerini 17-21 Şubat  2020 tarihlerinde ATSO’da gerçekleştirilecek sınava zaman kaybetmeden başvurabileceğini ve detaylı bilgileri ATSO içinde faaliyet gösteren ATSO Mesleki Sınav ve Sertifikasyon Merkezi’nden (ATSO MESEM) alabileceklerini sözlerine ekledi.  
Sorumlu Emlak Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgeleri ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ayanoğlu tarafından verildi.

haberimizvar.net-Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO),  ATSO Eğitim Araştırma Kültür Vakfı İktisadi İşletmesi (ATSO MESEM)  ve TOBB MEYBEM A.Ş. arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5” mesleki yeterlilik belgelendirme sınavlarına katılım sağlayan sektör yetkilileri ve çalışanları belgelerini, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ayanoğlu’ndan aldı.

BELGE ŞARTI VAR

Taşınmaz Ticareti’ne dair  yönetmeliğin 05.06.2018 tarihli 30442 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Yönetim Kurulu Üyesi Ayanoğlu, yönetmelik gereğince mesleki yeterlilik belgesi olmayanların emlak satışı yapamayacaklarını, 05.06.2018 tarihinden itibaren emlak ticareti yapanların temsile yetkili kişilerinden en az birinin, şubelerde ise şube müdürünün sorumlu emlak danışmanı ulusal yeterliliğine dayalı MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olması gerektiğini belirtti. Ayrıca yine ilgili yönetmelik ile işletmede pazarlama ve satış personeli olarak çalıştırılan kişilerin sorumlu emlak danışmanı (seviye 5) veya emlak danışmanı (seviye 4) ulusal yeterliliklerine dayalı MYK Mesleki Yeterlilik Belgelerinden birine 31.08.2020 tarihine kadar sahip olmalarının zorunlu hale getirildiğini ve İl Ticaret Müdürlükleri’nin, artık mesleki yeterlilik belgesi olmayan işletmelere ‘Yetki Belgesi’ vermeyeceğini söyledi.

143 MESLEĞE BELGE

Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan 143 meslekte mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğunun bulunduğunu anımsatan Ayanoğlu, belge almaya hak kazanan sektör yetkililerini ve çalışanlarını tebrik etti. Ayanoğlu, hâlihazırda bu sektörde faaliyet gösteren ve gösterecek olan firma ve çalışanlarının mesleki yeterlilik belgelerini 17-21 Şubat  2020 tarihlerinde ATSO’da gerçekleştirilecek sınava zaman kaybetmeden başvurabileceğini ve detaylı bilgileri ATSO içinde faaliyet gösteren ATSO Mesleki Sınav ve Sertifikasyon Merkezi’nden (ATSO MESEM) alabileceklerini sözlerine ekledi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.