Antalya Barosu’ndan Kızılay ve Ensar’a suç duyurusu

GÜNDEM 18.02.2020 - 17:50, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Antalya Barosu’ndan Kızılay ve Ensar’a suç duyurusu

Antalya Barosu, Başkent Gaz’ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na gönderdiği 8 milyon dolarlık ‘bağış’a ilişkin suç duyurusunda bulundu. Baro Başkanı Polat Balkan, “Kimse adını Atatürk’ün koyduğu Kızılay’ı kirli ilişkilere bulaştıramaz” dedi.

haberimizvar.net-Antalya Barosu, Başkent Gaz’ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na gönderdiği 8 milyon dolarlık ‘bağış’a ilişkin suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusuyla ilgili yazılı açıklama yapan Baro Başkanı Polat Balkan, “Başkent Doğalgaz Dağıtım Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Başkent Gaz) Kızılay’a 27 Aralık 2017 tarihinde, 8 milyon Amerikan Doları bağış yapmıştır. Bu tutardan 75 bin doların Kızılay’ın faaliyetlerinde, 7 milyon 925 bin doların ise Ensar Vakfı’nın faaliyetlerinde kullanılmasına muvafakat ettiğini belirtmiştir” hatırlatması yaptı.  ‘KİMSE KIZILAY’I SUÇA BULAŞTIRAMAZ’  Balkan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “11 Haziran 1868 tarihinde ‘Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti’ adıyla kurulan ve adını Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu Kızılay, ayrım gözetmeden, bütün insanlık için gönüllü olarak hizmet eden, köklü ve saygın bir kuruluştur. Hiç kimsenin Kızılay’ı kirli ilişkiler ağına aracı yapmaya, suça bulaştırmaya hakkı yoktur. Tam da bu nedenle, Türk Kızılay Derneği, Ensar Vakfı ve Başkent Gaz yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur”.  
Antalya Barosu, Başkent Gaz’ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na gönderdiği 8 milyon dolarlık ‘bağış’a ilişkin suç duyurusunda bulundu. Baro Başkanı Polat Balkan, “Kimse adını Atatürk’ün koyduğu Kızılay’ı kirli ilişkilere bulaştıramaz” dedi.

haberimizvar.net-Antalya Barosu, Başkent Gaz’ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na gönderdiği 8 milyon dolarlık ‘bağış’a ilişkin suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusuyla ilgili yazılı açıklama yapan Baro Başkanı Polat Balkan, “Başkent Doğalgaz Dağıtım Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Başkent Gaz) Kızılay’a 27 Aralık 2017 tarihinde, 8 milyon Amerikan Doları bağış yapmıştır. Bu tutardan 75 bin doların Kızılay’ın faaliyetlerinde, 7 milyon 925 bin doların ise Ensar Vakfı’nın faaliyetlerinde kullanılmasına muvafakat ettiğini belirtmiştir” hatırlatması yaptı.

 ‘KİMSE KIZILAY’I SUÇA BULAŞTIRAMAZ’

 Balkan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “11 Haziran 1868 tarihinde ‘Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti’ adıyla kurulan ve adını Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu Kızılay, ayrım gözetmeden, bütün insanlık için gönüllü olarak hizmet eden, köklü ve saygın bir kuruluştur. Hiç kimsenin Kızılay’ı kirli ilişkiler ağına aracı yapmaya, suça bulaştırmaya hakkı yoktur. Tam da bu nedenle, Türk Kızılay Derneği, Ensar Vakfı ve Başkent Gaz yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur”.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.