Çavuşoğlu ve Soylu randevu kabul etmeyince kankalarını muhalefete gönderdi

GÜNDEM 23.02.2020 - 15:25, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Çavuşoğlu ve Soylu randevu kabul etmeyince kankalarını muhalefete gönderdi

Görevini kötüye kullanmaktan hakkında 3 ay hapis, 45 gün görevden uzaklaştırma bulunan AESOB Başkanı Adlıhan Dere İçişleri Bakanı Soylu, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu randevu talebini kabul etmeyince kankaları Antalya Otobüsçüler Esnaf Sanatlar Odası Başkanı Yasin Arslan ve Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Niyazi Özçelik’i muhalefet partisi liderlerine gönderdi.

haberimizvar.net-Aralarında (Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği) AESOB Başkanı Adlıhan Dere’nin de bulunduğu 11 kişi hakkında Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından zimmet, ihmal, görevi kötüye kullanma davasıyla ilgili verilen karara yapılan itirazı Antalya Bölge Adliye Mahkemesi tarafından reddedilmişti. Görevini kötüye kullanma suçundan yargılanan AESOB Başkanı Dere’ye paraya çevrilemeyen 3 ay hapis cezası onanırken, bir de 1 ay 15 gün görevden uzaklaştırma kararı çıkmıştı. ÖNCE SOYLU KABUL ETMEDİ 24 Ocak 2020  tarihinde Antalya’ya bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan randevu isteyen AESOB Başkanı Dere’nin talebi kabul edilmedi. Havalimanında bile Bakan Soylu ile görüşmeyen Adlıhan Dere, bu kez Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’dan randevu talep etti. Çavuşoğlu da Soylu gibi Dere’nin Ankara’daki randevu talebini kabul etmedi. MUHALEFET LİDERLERİNE GÖNDERDİ Bakanlar tarafından randevu taleplerini red edilen Dere, bu kez devreye seçilmelerinde etkin olduğu ve samimiyetleriyle dikkat çeken Antalya Otobüsçüler Esnaf Sanatlar Odası Başkanı Yasin Arslan ve Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Niyazi Özçelik’i devreye soktu. Antalya Otobüsçüler Esnaf Sanatlar Odası Başkanı Yasin Arslan, İYİ Antalya Milletvekili Hasan Subaşı aracılığıyla önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ardından da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Niyazi Özçelik ise, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan randevu alıp, Ankara’da makamında görüşerek, hediyeler sundu. Dere’nin bu hamlesi siyasi kulislerde ‘iktidar partisini muhalefet partileriyle uyarıyor’ yorumlarına neden oldu.           İLGİLİ HABER:      
Görevini kötüye kullanmaktan hakkında 3 ay hapis, 45 gün görevden uzaklaştırma bulunan AESOB Başkanı Adlıhan Dere İçişleri Bakanı Soylu, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu randevu talebini kabul etmeyince kankaları Antalya Otobüsçüler Esnaf Sanatlar Odası Başkanı Yasin Arslan ve Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Niyazi Özçelik’i muhalefet partisi liderlerine gönderdi.

haberimizvar.net-Aralarında (Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği) AESOB Başkanı Adlıhan Dere’nin de bulunduğu 11 kişi hakkında Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından zimmet, ihmal, görevi kötüye kullanma davasıyla ilgili verilen karara yapılan itirazı Antalya Bölge Adliye Mahkemesi tarafından reddedilmişti. Görevini kötüye kullanma suçundan yargılanan AESOB Başkanı Dere’ye paraya çevrilemeyen 3 ay hapis cezası onanırken, bir de 1 ay 15 gün görevden uzaklaştırma kararı çıkmıştı.

ÖNCE SOYLU KABUL ETMEDİ

24 Ocak 2020  tarihinde Antalya’ya bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan randevu isteyen AESOB Başkanı Dere’nin talebi kabul edilmedi. Havalimanında bile Bakan Soylu ile görüşmeyen Adlıhan Dere, bu kez Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’dan randevu talep etti. Çavuşoğlu da Soylu gibi Dere’nin Ankara’daki randevu talebini kabul etmedi.

MUHALEFET LİDERLERİNE GÖNDERDİ

Bakanlar tarafından randevu taleplerini red edilen Dere, bu kez devreye seçilmelerinde etkin olduğu ve samimiyetleriyle dikkat çeken Antalya Otobüsçüler Esnaf Sanatlar Odası Başkanı Yasin Arslan ve Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Niyazi Özçelik’i devreye soktu. Antalya Otobüsçüler Esnaf Sanatlar Odası Başkanı Yasin Arslan, İYİ Antalya Milletvekili Hasan Subaşı aracılığıyla önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ardından da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Niyazi Özçelik ise, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan randevu alıp, Ankara’da makamında görüşerek, hediyeler sundu. Dere’nin bu hamlesi siyasi kulislerde ‘iktidar partisini muhalefet partileriyle uyarıyor’ yorumlarına neden oldu.  

   

 

 

İLGİLİ HABER:  

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.