Eğitim- Sen’de yeni dönem

GÜNDEM 01.03.2020 - 15:47, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Eğitim- Sen’de yeni dönem

Eğitim- Sen Antalya Şubesi’nin kongresinin ardından yeni yönetim belirlendi.

haberimizvar.net- Eğitim- Sen Antalya Şubesi’nin 11. Olağan Kongresi, Konyaaltı Nazım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı. 299 delege ile yapılan kongreye CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, HDP Antalya İl Başkanı Muhsin Taşar, HDP Parti Meclisi üyesi Ahmet Kaya, sol sosyalist partilerin, sendikaların, çeşitli kitle örgütlerinin temsilcileri katıldı. Kongre başlangıcında Eğitim-Sen Antalya Şubesi Müzik Topluluğu’nun söyleyeceği Grup Yorum türkülerine kongreyi tahsis eden Konyaaltı Belediyesi yetkilileri izin vermedi. Salona asılan Grup Yorum pankartı ise emniyet güçlerinin müdahalesi ile engellendi.  Kongre salonuna bu dönemde yaşamlarını yitirmiş Eğitim-Sen Antalya Şubesi üyelerinin fotoğrafları asıldı. “TÖS’ten Eğitim Sen’e mücadelemiz sürüyor” pankartı da dikkat çekti.  BAŞKAN ÖZTÜRK’TEN ELEŞTİRİ Kongrenin açılış konuşmasını yapan Eğitim Sen Antalya Şubesi Başkanı Kadir Öztürk, ekonomik krizlerin faturasının emekçilere çıkarıldığını, işsizlik ve yoksulluğun giderek arttığını, iktidarın savaş politikaları ile toplumu tahakküm altına aldığını söyledi. Öztürk, Eğitim Sen ve KESK’in iktidarın baskı ve sindirme politikalarına karşı en dirençli karşı duruşu sergilediğini, binlerce üyesi KHK ile ihraç edilmesine rağmen üyelerine sahip çıkan tek konfederasyon olduğunu kaydetti. YENİ YÖNETİM Konuşmaların ardından kongrede seçimlere geçildi. İki liste halinde gidilen seçimlerde Nurettin Sönmez, Güneş Adsız, Hasan Taşkın, Çiğdem Altıntaş Peker, Hüseyin Kabaklı, Emine Nar Kaya ve Ramazan Güler yürütme kurulu üyeliklerine seçildi. Kongrede 3 denetleme, 3 disiplin ve 9 üst kurul delegesi de seçildi.    
Eğitim- Sen Antalya Şubesi’nin kongresinin ardından yeni yönetim belirlendi.

haberimizvar.net- Eğitim- Sen Antalya Şubesi’nin 11. Olağan Kongresi, Konyaaltı Nazım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı. 299 delege ile yapılan kongreye CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, HDP Antalya İl Başkanı Muhsin Taşar, HDP Parti Meclisi üyesi Ahmet Kaya, sol sosyalist partilerin, sendikaların, çeşitli kitle örgütlerinin temsilcileri katıldı. Kongre başlangıcında Eğitim-Sen Antalya Şubesi Müzik Topluluğu’nun söyleyeceği Grup Yorum türkülerine kongreyi tahsis eden Konyaaltı Belediyesi yetkilileri izin vermedi. Salona asılan Grup Yorum pankartı ise emniyet güçlerinin müdahalesi ile engellendi.  Kongre salonuna bu dönemde yaşamlarını yitirmiş Eğitim-Sen Antalya Şubesi üyelerinin fotoğrafları asıldı. “TÖS’ten Eğitim Sen’e mücadelemiz sürüyor” pankartı da dikkat çekti. 

BAŞKAN ÖZTÜRK’TEN ELEŞTİRİ

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Eğitim Sen Antalya Şubesi Başkanı Kadir Öztürk, ekonomik krizlerin faturasının emekçilere çıkarıldığını, işsizlik ve yoksulluğun giderek arttığını, iktidarın savaş politikaları ile toplumu tahakküm altına aldığını söyledi. Öztürk, Eğitim Sen ve KESK’in iktidarın baskı ve sindirme politikalarına karşı en dirençli karşı duruşu sergilediğini, binlerce üyesi KHK ile ihraç edilmesine rağmen üyelerine sahip çıkan tek konfederasyon olduğunu kaydetti.

YENİ YÖNETİM

Konuşmaların ardından kongrede seçimlere geçildi. İki liste halinde gidilen seçimlerde Nurettin Sönmez, Güneş Adsız, Hasan Taşkın, Çiğdem Altıntaş Peker, Hüseyin Kabaklı, Emine Nar Kaya ve Ramazan Güler yürütme kurulu üyeliklerine seçildi. Kongrede 3 denetleme, 3 disiplin ve 9 üst kurul delegesi de seçildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.