Başkanın adını kullanıyorlar!

GÜNDEM 05.03.2020 - 20:17, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Başkanın adını kullanıyorlar!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde yetki almak için mücadele eden Tüm Bel-Sen Şube Başkanı İlhan Karakurt, Tüm Yerel Sen’in İtfaiye Dairesi’nde Muhittin Böcek’in adını kullanarak üye kaydı yaptığını iddia etti.

haberimizvar.net- Tüm Yerel Sen’in, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı birimlerde Başkan Muhittin Böcek’in adını kullanarak üye kaydettiğini iddia eden Tüm Bel-Sen Şube Başkanı İlhan Karakurt yazılı bir açıklama yaparak tepki gösterdi. Tüm Yerel Sen’in Büyükşehir Belediyesi CHP tarafından kazanıldıktan hemen sonra da aynı şeyi yaptığını söyleyen Karakurt, “Bunun üzerine Başkan Muhittin Böcek bir açıklama yaparak bu spekülasyonu boşa çıkarmıştı. Bugün Tüm Yerel Sen yine aynı senaryoyu oynamak istiyor. Başkan Muhittin Böcek’in İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa’yı telefonla arayarak, ‘Personele selamlarımı söyleyin, Tüm Yerel Sen’e geçmelerini özel olarak rica ediyorum, bunu yaparlarsa çok memnun olurum ve kendilerine teşekkür ederim’ dediği iddia ediliyor. Bu bilgiyi de daire başkanının grup amirlerine ilettiği, amirlerin de istasyon sorumlularını telefonla arayarak tüm itfaiye personeline bu özel ‘selam’ ve ‘ricayı’ iletmelerini ayrıca bunun da yukarıdan gelen bir talimat olduğunu söyledikleri belirtiliyor” dedi. ‘İDARİ SORUŞTURMA İSTİYORUZ’ İtfaiye personelinden gelen yoğun tepki telefonları üzerine Örgütlenme Sekreteri Yavuz Erarslan’la birlikte İtfaiye Daire Başkanlığını ziyaret ettiklerini belirten Karakurt, “İddialarla ile ilgili adı geçen kişilerden bilgi aldık ve bu bilgiler üzerine de Daire Başkanı Ahmet Kısa ile görüşerek rahatsızlıklarımızı ilettik. Tüm Yerel Sen’in yalan ve kara propagandasına Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in adını karıştırmasına gereken cevabı başkanın vereceğine inanıyoruz ve bu tür spekülasyonlara neden olanlar hakkında idari soruşturma açmasını talep ediyoruz” açıklaması yaptı. İKİ SENDİKANIN YETKİ MÜCADELESİ Karakurt yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Belediye çalışanlarının sendikal tercihleri üzerinde Menderes Türel dönemindeki anti-demokratik ve baskıcı uygulamaların bu dönemde de hissettirilmek istenmesine bizim ve tüm itfaiyeci arkadaşların tahammülü yoktur. Eski günlerin bir daha bizlere yaşatılmak istenmesine asla ve asla müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini önemle belirtmek istiyoruz. Ayrıca;  itfaiye ve tüm belediye çalışanlarının ekonomik, özlük, sosyal haklarını iyileştirmek ve yeni bir sözleşme yapmak için hiçbir iddiaları olmayanların, kendilerinin özel çıkar ve beklentileri için tehdit ve şantajla üye yapma yoluna başvurmalarını kınıyoruz. Sözleşme görüşmeleri ve yetki meselesinin önem arz ettiği bu günlerde oynanan bu kirli oyunları başta itfaiye olmak üzere bütün belediye emekçisi arkadaşlarımız boşa çıkaracağına inancımız tamdır”.  
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde yetki almak için mücadele eden Tüm Bel-Sen Şube Başkanı İlhan Karakurt, Tüm Yerel Sen’in İtfaiye Dairesi’nde Muhittin Böcek’in adını kullanarak üye kaydı yaptığını iddia etti.

haberimizvar.net- Tüm Yerel Sen’in, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı birimlerde Başkan Muhittin Böcek’in adını kullanarak üye kaydettiğini iddia eden Tüm Bel-Sen Şube Başkanı İlhan Karakurt yazılı bir açıklama yaparak tepki gösterdi. Tüm Yerel Sen’in Büyükşehir Belediyesi CHP tarafından kazanıldıktan hemen sonra da aynı şeyi yaptığını söyleyen Karakurt, “Bunun üzerine Başkan Muhittin Böcek bir açıklama yaparak bu spekülasyonu boşa çıkarmıştı. Bugün Tüm Yerel Sen yine aynı senaryoyu oynamak istiyor. Başkan Muhittin Böcek’in İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa’yı telefonla arayarak, ‘Personele selamlarımı söyleyin, Tüm Yerel Sen’e geçmelerini özel olarak rica ediyorum, bunu yaparlarsa çok memnun olurum ve kendilerine teşekkür ederim’ dediği iddia ediliyor. Bu bilgiyi de daire başkanının grup amirlerine ilettiği, amirlerin de istasyon sorumlularını telefonla arayarak tüm itfaiye personeline bu özel ‘selam’ ve ‘ricayı’ iletmelerini ayrıca bunun da yukarıdan gelen bir talimat olduğunu söyledikleri belirtiliyor” dedi.

‘İDARİ SORUŞTURMA İSTİYORUZ’

İtfaiye personelinden gelen yoğun tepki telefonları üzerine Örgütlenme Sekreteri Yavuz Erarslan’la birlikte İtfaiye Daire Başkanlığını ziyaret ettiklerini belirten Karakurt, “İddialarla ile ilgili adı geçen kişilerden bilgi aldık ve bu bilgiler üzerine de Daire Başkanı Ahmet Kısa ile görüşerek rahatsızlıklarımızı ilettik. Tüm Yerel Sen’in yalan ve kara propagandasına Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in adını karıştırmasına gereken cevabı başkanın vereceğine inanıyoruz ve bu tür spekülasyonlara neden olanlar hakkında idari soruşturma açmasını talep ediyoruz” açıklaması yaptı.

İKİ SENDİKANIN YETKİ MÜCADELESİ

Karakurt yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Belediye çalışanlarının sendikal tercihleri üzerinde Menderes Türel dönemindeki anti-demokratik ve baskıcı uygulamaların bu dönemde de hissettirilmek istenmesine bizim ve tüm itfaiyeci arkadaşların tahammülü yoktur. Eski günlerin bir daha bizlere yaşatılmak istenmesine asla ve asla müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini önemle belirtmek istiyoruz. Ayrıca;  itfaiye ve tüm belediye çalışanlarının ekonomik, özlük, sosyal haklarını iyileştirmek ve yeni bir sözleşme yapmak için hiçbir iddiaları olmayanların, kendilerinin özel çıkar ve beklentileri için tehdit ve şantajla üye yapma yoluna başvurmalarını kınıyoruz. Sözleşme görüşmeleri ve yetki meselesinin önem arz ettiği bu günlerde oynanan bu kirli oyunları başta itfaiye olmak üzere bütün belediye emekçisi arkadaşlarımız boşa çıkaracağına inancımız tamdır”.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.