Antalya'nın artık 17 milletvekili olacak

GÜNDEM 06.03.2020 - 11:20, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Antalya'nın artık 17 milletvekili olacak

Antalya’nın gelecek genel seçimlerde çıkaracağı milletvekili sayısı 16’dan 17’ye yükseldi.

Antalya’nın artan nüfusu milletvekili sayısını da artırdı. Son genel seçimlerde Antalya’nın milletvekili sayısı, 15’ten 16’ya çıkarılmıştı. 16 vekilden 6’sını AKP, 5’ini CHP, 3’ünü İYİ Parti, HDP ve MHP de birer vekil aldı. Dışişleri Bakanı olarak görevlendirilen Mevlüt Çavuşoğlu’nun milletvekilliğinden istifa etmesi sonrası TBMM çatısı altında Antalya’yı 15 vekil temsil ediyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığınca 31 Aralık 2019 tarihli veriler esas alınarak ilan edilen nüfus bilgilerine göre, seçim çevrelerini ve illerin çıkaracağı milletvekili sayısını güncelledi. Buna göre, Ankara ve İstanbul 3'er, Bursa ve İzmir 2'şer seçim bölgesine ayrıldı. Denizli, Kırşehir ve Tunceli'nin çıkaracağı milletvekili sayısı 1'er düşerken, İstanbul'un çıkaracağı milletvekili sayısı 2, Antalya'nın ise 1 arttı. Böylece 16 milletvekili çıkaran Antalya önümüzdeki seçim TBMM'de 17 vekille temsil edilecek. 
Antalya’nın gelecek genel seçimlerde çıkaracağı milletvekili sayısı 16’dan 17’ye yükseldi.

Antalya’nın artan nüfusu milletvekili sayısını da artırdı. Son genel seçimlerde Antalya’nın milletvekili sayısı, 15’ten 16’ya çıkarılmıştı. 16 vekilden 6’sını AKP, 5’ini CHP, 3’ünü İYİ Parti, HDP ve MHP de birer vekil aldı. Dışişleri Bakanı olarak görevlendirilen Mevlüt Çavuşoğlu’nun milletvekilliğinden istifa etmesi sonrası TBMM çatısı altında Antalya’yı 15 vekil temsil ediyor.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığınca 31 Aralık 2019 tarihli veriler esas alınarak ilan edilen nüfus bilgilerine göre, seçim çevrelerini ve illerin çıkaracağı milletvekili sayısını güncelledi. Buna göre, Ankara ve İstanbul 3'er, Bursa ve İzmir 2'şer seçim bölgesine ayrıldı. Denizli, Kırşehir ve Tunceli'nin çıkaracağı milletvekili sayısı 1'er düşerken, İstanbul'un çıkaracağı milletvekili sayısı 2, Antalya'nın ise 1 arttı. Böylece 16 milletvekili çıkaran Antalya önümüzdeki seçim TBMM'de 17 vekille temsil edilecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.