Orman envanterine zarar verenlere soruşturma

GÜNDEM 19.03.2020 - 15:31, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Orman envanterine zarar verenlere soruşturma

Antalya'nın Kumluca ilçesinde özel ağaçlandırma yapmak amacıyla kiraladıkları 400 dönüm alanda orman envanterine zarar verdiği belirlenen 3 kişi savcılığa sevk edildi.

haberimizvar.net- Kumluca'ya bağlı Yazır Mahallesi'nde özel ağaçlandırma yapmak amacıyla kiralanan makilik alanın bozulduğu ve alanın içindeki 20 yaşının üstündeki çam ağaçlarının kesildiği yönünde bölge halkı şikayette bulundu. Şikayet üzerine Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, araziye geldi. Ekipler önce çalışma yapan dozeri durdurdu. Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, zarar gören ve toprak altında kalan çam ağaçlarını tespit etti. Alandan yaklaşık 29 metreküp çam ağacının kesilmek kaydıyla zarar gördüğü belirlendi. 400 DÖNÜM ÜZERİNDE Daha sonra olay yerine gelen jandarma ekipleri, C.P., A.G., S.M ve şikayetçi olan Yazır Mahalle halkından 3 kişiyi Adarsan Jandarma Karakolu'na götürerek ifadelerini aldı. 400 dönüm ormanı kiralamış olsalar da Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki kurumlara başvurup, arazi içindeki orman envanterinin alınmasını istemediği gerekçesiyle kiraladıkları orman arazisindeki devlet malına zarar verdiği tespit edilen C.P., A.G. ve S.M. hakkında yasal süreç başlatılması için Kumluca cumhuriyet savcılığına sevk edildi.  
Antalya'nın Kumluca ilçesinde özel ağaçlandırma yapmak amacıyla kiraladıkları 400 dönüm alanda orman envanterine zarar verdiği belirlenen 3 kişi savcılığa sevk edildi.

haberimizvar.net- Kumluca'ya bağlı Yazır Mahallesi'nde özel ağaçlandırma yapmak amacıyla kiralanan makilik alanın bozulduğu ve alanın içindeki 20 yaşının üstündeki çam ağaçlarının kesildiği yönünde bölge halkı şikayette bulundu. Şikayet üzerine Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, araziye geldi. Ekipler önce çalışma yapan dozeri durdurdu. Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, zarar gören ve toprak altında kalan çam ağaçlarını tespit etti. Alandan yaklaşık 29 metreküp çam ağacının kesilmek kaydıyla zarar gördüğü belirlendi.

400 DÖNÜM ÜZERİNDE

Daha sonra olay yerine gelen jandarma ekipleri, C.P., A.G., S.M ve şikayetçi olan Yazır Mahalle halkından 3 kişiyi Adarsan Jandarma Karakolu'na götürerek ifadelerini aldı. 400 dönüm ormanı kiralamış olsalar da Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki kurumlara başvurup, arazi içindeki orman envanterinin alınmasını istemediği gerekçesiyle kiraladıkları orman arazisindeki devlet malına zarar verdiği tespit edilen C.P., A.G. ve S.M. hakkında yasal süreç başlatılması için Kumluca cumhuriyet savcılığına sevk edildi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.