Telekonferansla belediye meclisleri yapılmalı!

30.03.2020 - 20:16, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Telekonferansla belediye meclisleri yapılmalı!

haberimizvar.net-Yaşanan salgınla ilgili olarak ardı ardına kısıtlamalar ve yasaklar geliyor. Hepsi yerinde karar diyerek, itiraz etmiyoruz. Hatta çalışmak zorunda olan emekçilerimizi hatırlatarak dışarı çıkma zorunluluğunu, yaşam mücadelelerini, geçim sıkıntısı olanlarla da ilgili olarak ‘sokağa çıkma yasağı’ kararı alınmasının beklendiğini duyuruyoruz. Madem sokağa çıkma yasağı ilan edilmiyor o zaman neden belediyelerin meclis toplantılarının 3 ay boyunca yapılması iptal edildi’ diye soramadan da edemiyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısına, hatta G-20’ye telekonferans yöntemiyle katılıyorsa, neden belediyelerimizin meclisleri de bu yöntemle kararlarını almasın ki..! İstanbul, Antalya, Ankara gibi büyükşehirler meclis kararı almadan belediyeyi nasıl yönetecek? Ya ilçelerde durum? Hizmetler dursun, kararlar dursun dememiz mümkün değil. Evlerde de olsak hizmetler devam ediyor çünkü yaşam devam ediyor. 3 aylık kayıp belediye yönetimleri açısından çok önemli zaman zarfı… Meclis üyeleriyle belediye başkanları telekonferans yöntemiyle toplantı  yapabilir, bu toplantı canlı yayınlanabilir hatta belediye meclis üyeleri bu imkanlarla oyunu bile kullanabilir. Teknoloji çağını yaşıyorsak bu imkanların da kullanılması gerekir. Sokağa çıkma yasağı uygulanmıyorsa eğer bırakın belediye başkanları çalışsın, meclisler çalışsın, kararlar alınsın, hizmetler devam etsin. Meclis toplantılarıyla ilgili olarak alınan kararın yeniden gözden geçirilmesi şart. Çünkü bu karar kafalarda siyasi bakış açısı sergiliyor. Yerel seçimlerin ardından bildiğiniz gibi CHP’li belediyelerin meclis çoğunluğu olan partiler tarafından çalıştırılmayacağı iddialarını çoğu zaman gördük. Şimdi ise kökten çözüm ürettik diyerek meclis toplantılarının iptal edilmesi, belediye başkanlarının çalışmaması, yerel yönetimlerin yetersizliği olarak algılanmasını böyle bir dönemde kimse istemez.  

haberimizvar.net-Yaşanan salgınla ilgili olarak ardı ardına kısıtlamalar ve yasaklar geliyor. Hepsi yerinde karar diyerek, itiraz etmiyoruz. Hatta çalışmak zorunda olan emekçilerimizi hatırlatarak dışarı çıkma zorunluluğunu, yaşam mücadelelerini, geçim sıkıntısı olanlarla da ilgili olarak ‘sokağa çıkma yasağı’ kararı alınmasının beklendiğini duyuruyoruz.

Madem sokağa çıkma yasağı ilan edilmiyor o zaman neden belediyelerin meclis toplantılarının 3 ay boyunca yapılması iptal edildi’ diye soramadan da edemiyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısına, hatta G-20’ye telekonferans yöntemiyle katılıyorsa, neden belediyelerimizin meclisleri de bu yöntemle kararlarını almasın ki..!

İstanbul, Antalya, Ankara gibi büyükşehirler meclis kararı almadan belediyeyi nasıl yönetecek? Ya ilçelerde durum?

Hizmetler dursun, kararlar dursun dememiz mümkün değil. Evlerde de olsak hizmetler devam ediyor çünkü yaşam devam ediyor. 3 aylık kayıp belediye yönetimleri açısından çok önemli zaman zarfı…

Meclis üyeleriyle belediye başkanları telekonferans yöntemiyle toplantı  yapabilir, bu toplantı canlı yayınlanabilir hatta belediye meclis üyeleri bu imkanlarla oyunu bile kullanabilir. Teknoloji çağını yaşıyorsak bu imkanların da kullanılması gerekir. Sokağa çıkma yasağı uygulanmıyorsa eğer bırakın belediye başkanları çalışsın, meclisler çalışsın, kararlar alınsın, hizmetler devam etsin.

Meclis toplantılarıyla ilgili olarak alınan kararın yeniden gözden geçirilmesi şart. Çünkü bu karar kafalarda siyasi bakış açısı sergiliyor. Yerel seçimlerin ardından bildiğiniz gibi CHP’li belediyelerin meclis çoğunluğu olan partiler tarafından çalıştırılmayacağı iddialarını çoğu zaman gördük. Şimdi ise kökten çözüm ürettik diyerek meclis toplantılarının iptal edilmesi, belediye başkanlarının çalışmaması, yerel yönetimlerin yetersizliği olarak algılanmasını böyle bir dönemde kimse istemez.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.