PTT Bank’tan yaşlılara eziyet

GÜNDEM 01.04.2020 - 17:59, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

PTT Bank’tan yaşlılara eziyet

PTT Bank’tan maaşını bir türlü çekemeyen 85 yaşındaki bir vatandaşın kurumlar arasında nasıl dolaştırıldığını aktaran CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, “Yaşlı bir insana yapılacak eziyet mi bu? Bu zihniyetle mi insanımızı yaşatacağız?” diye sordu.

haberimizvar.net- Kendisine gönderilen bir mesajı paylaşan CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, PTT Bank’ın 65 yaş ve üzeri vatandaşlara eziyet ettiğini dile getirdi. Bayar’ın paylaştığı vatandaştan gelen mesajda şu ifadeler yer alıyor: “Annem maaşını PTT’den alıyor. PTT, ‘65 yaş için sokağa çıkma yasağı konulduğundan Muratpaşa Kaymakamlığı veya 112 Acil Servis’ten birilerinin eşliğinde gidilip çekilecek’ dedi. Muratpaşa Kaymakamlığı tarafından, ‘postane ile anlaşmamız yok yardımcı olamıyoruz’ diye cevap verildi. PTT ısrarla, ‘bu makamlara başvurun yardımcı olamayız’ diyor. Annem zamanında maaş kartı da almamış ki gidip kimseye minnet etmeden çekip getireyim. Ben yanında olduğum halde PTT’ye gittik yine de vermediler”.   SİYASİ GEREKÇELERLE ENGEL KONUYOR   PTT ile tekrar iletişime geçen vatandaş, bu defa da, “Valilik talimat verdi. İmamlar ve öğretmenlerden oluşan ‘vefa sosyal destek ekipleri’ kuruldu, onlardan yardım almanız gerekiyor” cevabıyla karşılaşmış. Bunun üzerine tekrar Kaymakamlığı aramış. Kaymakamlık, ‘Bizim PTT ile anlaşmamız yok’ diye cevap vermiş. Milli Eğitim Müdürlüğü’nü aramışlar, onlar da ‘CİMER’e yazın’ demiş. Bu bilgileri aktaran Nusret Bayar, “Evet, hepiniz gibi okurken ben de sıkıldım, ben de bunaldım. İçinde bulunduğumuz olağanüstü koşulları geçtim, 85 yaşında bir insana yapılacak eziyet mi bu? Bu zihniyetle mi savaşacağız virüs salgınıyla? Bu zihniyetle mi insanımızı yaşatacağız? Halkımıza yardımcı olmak, onları yaşatmak için canla başla mücadele eden belediyelerimize de sırf siyasi gerekçelerle engel koyuyorlar” diye tepki gösterdi.  
PTT Bank’tan maaşını bir türlü çekemeyen 85 yaşındaki bir vatandaşın kurumlar arasında nasıl dolaştırıldığını aktaran CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, “Yaşlı bir insana yapılacak eziyet mi bu? Bu zihniyetle mi insanımızı yaşatacağız?” diye sordu.

haberimizvar.net- Kendisine gönderilen bir mesajı paylaşan CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, PTT Bank’ın 65 yaş ve üzeri vatandaşlara eziyet ettiğini dile getirdi. Bayar’ın paylaştığı vatandaştan gelen mesajda şu ifadeler yer alıyor: “Annem maaşını PTT’den alıyor. PTT, ‘65 yaş için sokağa çıkma yasağı konulduğundan Muratpaşa Kaymakamlığı veya 112 Acil Servis’ten birilerinin eşliğinde gidilip çekilecek’ dedi. Muratpaşa Kaymakamlığı tarafından, ‘postane ile anlaşmamız yok yardımcı olamıyoruz’ diye cevap verildi. PTT ısrarla, ‘bu makamlara başvurun yardımcı olamayız’ diyor. Annem zamanında maaş kartı da almamış ki gidip kimseye minnet etmeden çekip getireyim. Ben yanında olduğum halde PTT’ye gittik yine de vermediler”.

 

SİYASİ GEREKÇELERLE ENGEL KONUYOR

 

PTT ile tekrar iletişime geçen vatandaş, bu defa da, “Valilik talimat verdi. İmamlar ve öğretmenlerden oluşan ‘vefa sosyal destek ekipleri’ kuruldu, onlardan yardım almanız gerekiyor” cevabıyla karşılaşmış. Bunun üzerine tekrar Kaymakamlığı aramış. Kaymakamlık, ‘Bizim PTT ile anlaşmamız yok’ diye cevap vermiş. Milli Eğitim Müdürlüğü’nü aramışlar, onlar da ‘CİMER’e yazın’ demiş. Bu bilgileri aktaran Nusret Bayar, “Evet, hepiniz gibi okurken ben de sıkıldım, ben de bunaldım. İçinde bulunduğumuz olağanüstü koşulları geçtim, 85 yaşında bir insana yapılacak eziyet mi bu? Bu zihniyetle mi savaşacağız virüs salgınıyla? Bu zihniyetle mi insanımızı yaşatacağız? Halkımıza yardımcı olmak, onları yaşatmak için canla başla mücadele eden belediyelerimize de sırf siyasi gerekçelerle engel koyuyorlar” diye tepki gösterdi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.