Türel’den Konyaaltı kararına tepki

GÜNDEM 02.04.2020 - 14:47, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Türel’den Konyaaltı kararına tepki

Kendi döneminde Alkoçlar’a altın tepside verilen Konyaaltı sahiliyle ilgili İdare Mahkemesi’nin aldığı karara gölge düşürmeye çalışan Menderes Türel, “Millet can derdine düşmüşken kararı niye açıklıyorsun?” diyerek Muhittin Böcek’e de yüklendi.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’li eski başkanı Menderes Türel, sözleşmesi iptal edilen Konyaaltı sahilinin eski işletmecisi Ender Alkoçlar’ın avukatlığına soyundu. Kendi başkanlığı döneminde belediye bütçesiyle yapılan sahilin işletmesini Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’a veren Türel, İdare Mahkemesi’nin Alkoçlar lehine daha önce verilen ‘yürütmeyi durdurma’ kararını iptal etmesine tepki gösterdi.   ‘KARARI NİYE AÇIKLIYORSUN?’   Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in İdare Mahkemesi’nin kararını kamuoyuna duyurmasına bozulan Türel, “Bu millet can derdine düşmüşken, belediyenin, ‘ihtiyacı olan vatandaşın yanında nasıl olurum’ diye düşünmesi gerekirken, Danıştay’a itiraz yolu açık bir kararı, kesin hükümmüş gibi sunarak, halkımızı bu zor günlerde kandırmaya çalışmanın karşılığı sadece ve sadece ‘yazıklar olsun’ demekten ibarettir. Daha önce aynı konuda Büyükşehir aleyhine verilen yürütmeyi durdurma kararını ‘Nihai karar değildir’ diye yorumlayan Sayın Böcek’in kesinleşmemiş bir kararı, millet can derdine düşmüşken gündeme getirmesine söyleyecek söz bulamıyorum” ifadelerini kullandı.   MAHKEMENİN HIZINI ELEŞTİRDİ   Mahkeme kararını da eleştiren Türel, “İdare Mahkemesi saat 14.00’de duruşmalı kararı sonuçlandırıyor. Saat 17.00’de 14 sayfalık gerekçeli kararı açıklıyor. Ne zaman karar aldınız da, ne zaman bu 14 sayfalık gerekçeli kararı yazdınız? Mahkemenin hızı gerçekten takdire şayan” diyerek verilen hükme gölge düşürmeye çalıştı.  
Kendi döneminde Alkoçlar’a altın tepside verilen Konyaaltı sahiliyle ilgili İdare Mahkemesi’nin aldığı karara gölge düşürmeye çalışan Menderes Türel, “Millet can derdine düşmüşken kararı niye açıklıyorsun?” diyerek Muhittin Böcek’e de yüklendi.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’li eski başkanı Menderes Türel, sözleşmesi iptal edilen Konyaaltı sahilinin eski işletmecisi Ender Alkoçlar’ın avukatlığına soyundu. Kendi başkanlığı döneminde belediye bütçesiyle yapılan sahilin işletmesini Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’a veren Türel, İdare Mahkemesi’nin Alkoçlar lehine daha önce verilen ‘yürütmeyi durdurma’ kararını iptal etmesine tepki gösterdi.

 

‘KARARI NİYE AÇIKLIYORSUN?’

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in İdare Mahkemesi’nin kararını kamuoyuna duyurmasına bozulan Türel, “Bu millet can derdine düşmüşken, belediyenin, ‘ihtiyacı olan vatandaşın yanında nasıl olurum’ diye düşünmesi gerekirken, Danıştay’a itiraz yolu açık bir kararı, kesin hükümmüş gibi sunarak, halkımızı bu zor günlerde kandırmaya çalışmanın karşılığı sadece ve sadece ‘yazıklar olsun’ demekten ibarettir. Daha önce aynı konuda Büyükşehir aleyhine verilen yürütmeyi durdurma kararını ‘Nihai karar değildir’ diye yorumlayan Sayın Böcek’in kesinleşmemiş bir kararı, millet can derdine düşmüşken gündeme getirmesine söyleyecek söz bulamıyorum” ifadelerini kullandı.

 

MAHKEMENİN HIZINI ELEŞTİRDİ

 

Mahkeme kararını da eleştiren Türel, “İdare Mahkemesi saat 14.00’de duruşmalı kararı sonuçlandırıyor. Saat 17.00’de 14 sayfalık gerekçeli kararı açıklıyor. Ne zaman karar aldınız da, ne zaman bu 14 sayfalık gerekçeli kararı yazdınız? Mahkemenin hızı gerçekten takdire şayan” diyerek verilen hükme gölge düşürmeye çalıştı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.