Türkiye saat 21.00’de balkonlarda olacak!

GÜNDEM 23.04.2020 - 18:49, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Türkiye saat 21.00’de balkonlarda olacak!

Tarihimizin en önemli günlerinden 23 Nisan'ın 100'üncü yıldönümü salgın sürecine denk geldi. Ama 100 yıl önce olduğu gibi bugün de birlik olma becerisini koruyan Türk Milleti bayramını her şartta kutlayacak. Evlerimizdeyiz, 21.00'de balkonlarımızdayız, bugün Marşımızı hep beraber okuyacağız

 TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un 23 Nisan’da saat 21’de evlerin balkonlarından İstiklal Marşı okunması yönündeki çağrısı bütün Türkiye’de karşılığını buldu. Birçok siyasi partinin, meslek odasının, sendikanın, demokratik kitle örgütleri başkan ve yöneticileri ile sanatçıların da çağrı yaptığı İstiklal Marşı bugün okunacak. Meclis Başkanı Mustafa Şentop, yurttaşlardan TBMM’nin ve Milli Mücadele'nin 100. yılı dolayısıyla hazırladıkları videoları sosyal medyada paylaşmalarını istemişti. Mustafa Şentop, en çok beğeni alan videolardan 500'üne, yüzüncü yıl dolayısıyla oluşturdukları icra heyetince, kitap başta olmak üzere hediyeler verileceğini belirtti. Videolardan bazıları da Meclis'in sosyal medya hesabından yayınlanabilecek. Şentop, ayrıca 23 Nisan akşamı "Evde kal" çağrısını da dikkate alarak bütün vatandaşları saat 21.00’de balkonlarında İstiklal Marşı'nı okumaya davet etmişti. Meclis Başkanının bu açıklamaları toplumun her kesiminden destekle karşılandı. Bugün bütün Türkiye'de saatler 21'i gösterdiğinde hem televizyonlardan hem vatandaşlar evlerinin balkonlarından İstiklal Marşı okunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da saat 21'de İstiklal Marşı okuyarak kutlamaya katılması bekleniyor. BÜYÜK YANKI BULDU Meclis Başkanının 23 Nisan çağrısından bu yana konuştuğumuz Türk-İş, Türkiye Barolar Birliği, TESK, TGB, CKD, TLB, Osmanlı Ocakları, Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Türkiye Kamu-Sen, Eğitim-İş Ankara 1 No'lu Şube, Kumpas-Der, Türk Hemşireler Derneği, Cumhuriyetçi Hekimler Grubu, Hekim Hakları Derneği, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu, Kayseri Tabip Odası, Türk Sağlık-Sen ve daha birçok meslek örgütü, sendika, demokratik kitle örgütü başkan ve yöneticisi ile sanatçılar bugün saat 21'de Türk bayraklarıyla evlerinin balkonlarında olacaklarını söylediler. Yapılan açıklamalarda vatandaşların da aynı saatte balkonlarda İstiklal Marşını okuması yönünde çağrıda bulunuldu. SİYASİ PARTİLERDEN TAM DESTEK 23 Nisan çağrısına siyasi partiler de katıldı. Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Ak Parti, CHP, MHP ve İyi Parti milletvekilleri 23 Nisan'da saat 21'de bütün Türkiye'yi evlerinin balkonlarında İstiklal Marşı'nı okumaya çağırdı. Belediyeler de 23 Nisan için kolları sıvadı. CHP'li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı, yaptıkları ortak açıklamayla Meclis Başkanının 23 Nisan çağrısına destek verdi. 
Tarihimizin en önemli günlerinden 23 Nisan'ın 100'üncü yıldönümü salgın sürecine denk geldi. Ama 100 yıl önce olduğu gibi bugün de birlik olma becerisini koruyan Türk Milleti bayramını her şartta kutlayacak. Evlerimizdeyiz, 21.00'de balkonlarımızdayız, bugün Marşımızı hep beraber okuyacağız

 TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un 23 Nisan’da saat 21’de evlerin balkonlarından İstiklal Marşı okunması yönündeki çağrısı bütün Türkiye’de karşılığını buldu. Birçok siyasi partinin, meslek odasının, sendikanın, demokratik kitle örgütleri başkan ve yöneticileri ile sanatçıların da çağrı yaptığı İstiklal Marşı bugün okunacak. Meclis Başkanı Mustafa Şentop, yurttaşlardan TBMM’nin ve Milli Mücadele'nin 100. yılı dolayısıyla hazırladıkları videoları sosyal medyada paylaşmalarını istemişti. Mustafa Şentop, en çok beğeni alan videolardan 500'üne, yüzüncü yıl dolayısıyla oluşturdukları icra heyetince, kitap başta olmak üzere hediyeler verileceğini belirtti. Videolardan bazıları da Meclis'in sosyal medya hesabından yayınlanabilecek. Şentop, ayrıca 23 Nisan akşamı "Evde kal" çağrısını da dikkate alarak bütün vatandaşları saat 21.00’de balkonlarında İstiklal Marşı'nı okumaya davet etmişti. Meclis Başkanının bu açıklamaları toplumun her kesiminden destekle karşılandı. Bugün bütün Türkiye'de saatler 21'i gösterdiğinde hem televizyonlardan hem vatandaşlar evlerinin balkonlarından İstiklal Marşı okunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da saat 21'de İstiklal Marşı okuyarak kutlamaya katılması bekleniyor.

BÜYÜK YANKI BULDU

Meclis Başkanının 23 Nisan çağrısından bu yana konuştuğumuz Türk-İş, Türkiye Barolar Birliği, TESK, TGB, CKD, TLB, Osmanlı Ocakları, Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Türkiye Kamu-Sen, Eğitim-İş Ankara 1 No'lu Şube, Kumpas-Der, Türk Hemşireler Derneği, Cumhuriyetçi Hekimler Grubu, Hekim Hakları Derneği, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu, Kayseri Tabip Odası, Türk Sağlık-Sen ve daha birçok meslek örgütü, sendika, demokratik kitle örgütü başkan ve yöneticisi ile sanatçılar bugün saat 21'de Türk bayraklarıyla evlerinin balkonlarında olacaklarını söylediler. Yapılan açıklamalarda vatandaşların da aynı saatte balkonlarda İstiklal Marşını okuması yönünde çağrıda bulunuldu.

SİYASİ PARTİLERDEN TAM DESTEK

23 Nisan çağrısına siyasi partiler de katıldı. Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Ak Parti, CHP, MHP ve İyi Parti milletvekilleri 23 Nisan'da saat 21'de bütün Türkiye'yi evlerinin balkonlarında İstiklal Marşı'nı okumaya çağırdı. Belediyeler de 23 Nisan için kolları sıvadı. CHP'li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı, yaptıkları ortak açıklamayla Meclis Başkanının 23 Nisan çağrısına destek verdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.