Oktay: Normale dönüş için erken

GÜNDEM 29.04.2020 - 17:14, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Oktay: Normale dönüş için erken

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, koronavirüs önlemlerinin kaldırılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Normale dönüyoruz değil. Süreç bitmedi, kimse ‘virüs bitti’ demiyor” ifadelerini kullandı

haberimizvar.net-Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, koronavirüs salgınının ardından normalleşme sürecinin nasıl gerçekleşeceğine ilişkin açıklamada bulundu. "Yol haritasını dinamik bir süreç olarak tanımlamalıyız. ‘Her şey bitti, normale dönüyoruz’ değil. Bir anlamda hijyen, maske ve sosyal mesafe ile yaşayacağız” diyen Oktay, ‘her senaryoya karşı hazırlık yaptıklarını’ söyledi.  Hürriyet'ten Hande Fırat'a konuşan Oktay’ın açıklamalarının bir bölümü şöyle: ‘BAYRAM MÜJDESİ İÇİN ERKEN’ “Her sektör, her işletme, her işyeri genel kurallara uyacak. ‘Virüsten önceki normale ya da her şey bitti normale dönüyoruz’ değil. Hijyen, maske ve sosyal mesafe kuralları sürecek. Hizmet alan da hizmet veren de dikkat edecek. Çalışmamızda her türlü senaryoya göre hazırlık yapıyoruz. Süreç bitmedi, kimse virüs bitti demiyor. Her olasılığa hazırız. Mesela normale dönüş planı hayata geçtikten sonra, olası bir yerde virüs tespit edilmesi durumunda nasıl hareket edileceğine ilişkin protokoller hazırlanıyor. Böylece ilgili tüm kurumlar, böyle bir durumda ne yapılacağını biliyor olacak. Panikle, apar topar değil şimdiden şartlar belirleniyor. Bunlar rehber haline getirilerek ilgililere verilecek. Bayrama bir müjde, hediye için çok erken. Üç dört hafta var.”
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, koronavirüs önlemlerinin kaldırılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Normale dönüyoruz değil. Süreç bitmedi, kimse ‘virüs bitti’ demiyor” ifadelerini kullandı

haberimizvar.net-Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, koronavirüs salgınının ardından normalleşme sürecinin nasıl gerçekleşeceğine ilişkin açıklamada bulundu.

"Yol haritasını dinamik bir süreç olarak tanımlamalıyız. ‘Her şey bitti, normale dönüyoruz’ değil. Bir anlamda hijyen, maske ve sosyal mesafe ile yaşayacağız” diyen Oktay, ‘her senaryoya karşı hazırlık yaptıklarını’ söyledi.

‘BAYRAM MÜJDESİ İÇİN ERKEN’

“Her sektör, her işletme, her işyeri genel kurallara uyacak. ‘Virüsten önceki normale ya da her şey bitti normale dönüyoruz’ değil. Hijyen, maske ve sosyal mesafe kuralları sürecek. Hizmet alan da hizmet veren de dikkat edecek. Çalışmamızda her türlü senaryoya göre hazırlık yapıyoruz. Süreç bitmedi, kimse virüs bitti demiyor. Her olasılığa hazırız. Mesela normale dönüş planı hayata geçtikten sonra, olası bir yerde virüs tespit edilmesi durumunda nasıl hareket edileceğine ilişkin protokoller hazırlanıyor. Böylece ilgili tüm kurumlar, böyle bir durumda ne yapılacağını biliyor olacak. Panikle, apar topar değil şimdiden şartlar belirleniyor. Bunlar rehber haline getirilerek ilgililere verilecek. Bayrama bir müjde, hediye için çok erken. Üç dört hafta var.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.