Patronlar salgında yağmaya devam ediyor!’

GÜNDEM 09.05.2020 - 13:58, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Patronlar salgında yağmaya devam ediyor!’

TKP Antalya İl Örgütü, rüşvet skandalının ardından Antalya Serik ilçesindeki Belek ve Kadriye halk plajlarına ve Kumluca ilçesinde Olimpos’un imara açılmasına tepki gösterdi.

haberimizvar.net-TKP Antalya İl Örgütü, yayınladığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Serik Belediyesi’nin AKP'li başkanı Enver Aputkan, Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katıldığı video konferans toplantısında, bir önceki AKP'li belediye başkanı Ramazan Çalık'ın 500.000 lira rüşvet aldığının itiraf edilmesi. Sahillerin patronlara nasıl peşkeş çekildiğini ispatlar nitelikte. OLİMPOS’A DA GÖZ DİKTİLER Saldırı sadece Belek sahilleriyle sınırlı değil. Kumluca ilçesindeki Olimpos'a da göz dikilmiş durumda. Birinci derece sit alanı olan Kumluca ilçesindeki Olimpos bölgesini üçüncü derece arkeolojik sit alanına çeviren yeni plan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı. Böylece Olimpos'ta da yapılaşmanın önü açılmış oldu. Sermayenin bu saldırılarına karşı öncelikle ilgili imar planları iptal edilmeli. TARİH VE DOĞA TAHRİP EDİLİYOR Belek ve Kadriye plajları halkın kullanımında kalmalı, Olimpos'ta yapılaşmanın önüne geçilmelidir. Çevre ve kültür değerleri sömürücülerin elinden kurtarılmalı. Devlet tarafından korunmalı ve halkın kullanımına açılmalıdır. Ormanların ve kıyıların, doğal ve tarihsel zenginliklerin tahrip edilmesi önlenmelidir. VAHŞİ SİSTEM Kapitalizm sadece kentimizi ülkemizi değil tüm dünyayı yok oluşa sürüklüyor. Ömrünü dolduran bu vahşi sistemin insanlığı ve doğayı yok etmesine izin vermeyeceğiz! İnsanın ve doğanın sömürülmediği bir dünya için, sosyalizm için örgütlenmeye ve mücadeleye çağırıyoruz. Antalya'nın doğasına ve tarihsel değerlerine yapılan saldırı salgın dinlemiyor: patronlar salgında da yağmaya devam ediyor. Otellerle sahillerin, taş ocaklarıyla ormanların. HES'lerle akarsuların talanından sonra sıra halk plajlarına geldi.  Belek ve Kadriye plajlarından sonra sermaye, şimdi de Olimpos'a göz dikti. AKP ve patronlar buraları halkın elinden almak için yasal düzenlemeleri hayata geçirmeye çalışıyor. BAŞKA SAHİL YOK! Başında bir turizm patronu bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Serik'teki Belek ve Kadriye sahillerinde halkın kullanımına ayrılan 1383 metre uzunluğundaki halk plajını 540 metreye düşürmeyi, günübirlik tesis alanlarını küçültmeyi, kamp ve spor alanlarını kaldırmayı planlıyor. Geri kalan alan ise, turizm patronlarına peşkeş çekilecek. Yaklaşık 130 bin nüfusa sahip ilçe halkının kullanabileceği başka bir sahil bulunmuyor. “  
TKP Antalya İl Örgütü, rüşvet skandalının ardından Antalya Serik ilçesindeki Belek ve Kadriye halk plajlarına ve Kumluca ilçesinde Olimpos’un imara açılmasına tepki gösterdi.

haberimizvar.net-TKP Antalya İl Örgütü, yayınladığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Serik Belediyesi’nin AKP'li başkanı Enver Aputkan, Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katıldığı video konferans toplantısında, bir önceki AKP'li belediye başkanı Ramazan Çalık'ın 500.000 lira rüşvet aldığının itiraf edilmesi. Sahillerin patronlara nasıl peşkeş çekildiğini ispatlar nitelikte.

OLİMPOS’A DA GÖZ DİKTİLER

Saldırı sadece Belek sahilleriyle sınırlı değil. Kumluca ilçesindeki Olimpos'a da göz dikilmiş durumda. Birinci derece sit alanı olan Kumluca ilçesindeki Olimpos bölgesini üçüncü derece arkeolojik sit alanına çeviren yeni plan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı. Böylece Olimpos'ta da yapılaşmanın önü açılmış oldu. Sermayenin bu saldırılarına karşı öncelikle ilgili imar planları iptal edilmeli.

TARİH VE DOĞA TAHRİP EDİLİYOR

Belek ve Kadriye plajları halkın kullanımında kalmalı, Olimpos'ta yapılaşmanın önüne geçilmelidir. Çevre ve kültür değerleri sömürücülerin elinden kurtarılmalı. Devlet tarafından korunmalı ve halkın kullanımına açılmalıdır. Ormanların ve kıyıların, doğal ve tarihsel zenginliklerin tahrip edilmesi önlenmelidir.

VAHŞİ SİSTEM

Kapitalizm sadece kentimizi ülkemizi değil tüm dünyayı yok oluşa sürüklüyor. Ömrünü dolduran bu vahşi sistemin insanlığı ve doğayı yok etmesine izin vermeyeceğiz! İnsanın ve doğanın sömürülmediği bir dünya için, sosyalizm için örgütlenmeye ve mücadeleye çağırıyoruz. Antalya'nın doğasına ve tarihsel değerlerine yapılan saldırı salgın dinlemiyor: patronlar salgında da yağmaya devam ediyor. Otellerle sahillerin, taş ocaklarıyla ormanların. HES'lerle akarsuların talanından sonra sıra halk plajlarına geldi.  Belek ve Kadriye plajlarından sonra sermaye, şimdi de Olimpos'a göz dikti. AKP ve patronlar buraları halkın elinden almak için yasal düzenlemeleri hayata geçirmeye çalışıyor.

BAŞKA SAHİL YOK!

Başında bir turizm patronu bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Serik'teki Belek ve Kadriye sahillerinde halkın kullanımına ayrılan 1383 metre uzunluğundaki halk plajını 540 metreye düşürmeyi, günübirlik tesis alanlarını küçültmeyi, kamp ve spor alanlarını kaldırmayı planlıyor. Geri kalan alan ise, turizm patronlarına peşkeş çekilecek. Yaklaşık 130 bin nüfusa sahip ilçe halkının kullanabileceği başka bir sahil bulunmuyor. “  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.