Hiçbir AKP'li sesini çıkarmadı... Rüşveti kabullendiler

GÜNDEM 11.05.2020 - 17:02, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Hiçbir AKP'li sesini çıkarmadı... Rüşveti kabullendiler

Serik Belediyesi'nde yaşanan 500 bin liralık rüşvet skandalını Günboyu'na değerlendiren CHP'li Budak, "Devletin önemli kademelerini işgal edenler milleti temsil edenler bu konuyla ilgili derin bir suskunluğun içine girmişlerdir. Buradan sizin aracılığınızla ifade edelim. Bu bir suçtur. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı yenmiştir" dedi.

haberimizvar.net-AKP'li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, 5 Mayıs'ta twitter hesabınan bir paylaşım yaparak aralarında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve KÜltür ve Turizm Bakanı M. Nuri Ersoy'un da bulunduğu telekonferans gerçekleştiğini duyurmuştu.  Aputkan, Bakan Ersoy’un konuşmasının bir yerinde, Serik Belediyesi tarafından günübirlik alanda bulunan işletme sahibinden 500 bin lira alındığını beyan etmesiyle söz aldığını açıklayarak "13 aylık belediye başkanıyım, diye söze başlayınca Dışişleri Bakanı, ‘Başkan olay sizinle ilgili değil daha önceki döneme ait bir olaydır’ dedi. Turizm Bakanı da aynı şekilde ‘daha önceki döneme ait’ dedi. Ben de Turizm Bakanı'na; ‘Devlet Bakanı olarak bunu biliyor da üzerine gitmiyorsanız yazıklar olsun’ dedim ve toplantıdan ayrıldım." ifadelerini kullanmıştı.     Bir haftadır ülke gündemini meşgul eden 500 bin liralık rüşvet skandalıyla ilgili hükümet kanadından herhangi bir açıklama gelmiş değil.  Bu konuyu CHP'nin Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ile konuştuk.  PİS KOKULAR GELİYOR Konuyla ilgili "Buradan pis kokular geliyor" diyen Budak, "İnkar değil itiraf var. Bunlar da Türkiye'nin en kurumlarını yönetenler yani bakanlar. Birisi Dışişleri Bakanı, diğeri Turizm bakanı. Bir rüşvet ilişkisi var. Bunu kim almış? Bununla ilgili bakanların söylemine bakarsanız bundan önceki belediye başkanı. Bundan önceki belediye başkanı kim? Ramazan Çalık. AKP'nin o dönemki belediye başkanı. Şimdi bakanların söylediği bu. 500 bin liralık rüşvet ilişkisiyle ilgili birçok ortamda dile getirdim. Dedim ki rüşveti kim aldı? Eğer siz bakan koltuğunu işgal ediyorsanız bununla ilgili gereğini yapın. Savcıları göreve davet etmeniz ve suç duyurusunda bulunmanız gerekiyor. Bunu yargıya intikal ettirmeliler. Yaptılar mı? Hayır" diye konuştu.  KABUL ETTİLER  Şu ana kadar AKP'nin genel başkanından, yerel yönetimlerden sorumlu başkanlarından, il başkanlarından, belediye başkanlarından, milletvekillerine kadar tek bir açıklamanın olmadığını ifade eden Budak, rüşvetin adeta kabul edildiğini söyledi.  TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKI YENMİŞTİR  Devletin önemli kademelerini işgal edenlerin, milleti temsil edenlerin bu konuyla ilgili derin bir suskunluğun içine girdiklerini söyleyen Budak, "Buradan sizin aracılığınızla ifade edelim. Bu bir suçtur. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı yenmiştir. Buradan şahsi çıkar elde etmek isteyen, o koltukları işgal edenlerdir. Bunların mutlaka yargılanması gerekir" dedi.  
Serik Belediyesi'nde yaşanan 500 bin liralık rüşvet skandalını Günboyu'na değerlendiren CHP'li Budak, "Devletin önemli kademelerini işgal edenler milleti temsil edenler bu konuyla ilgili derin bir suskunluğun içine girmişlerdir. Buradan sizin aracılığınızla ifade edelim. Bu bir suçtur. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı yenmiştir" dedi.

haberimizvar.net-AKP'li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, 5 Mayıs'ta twitter hesabınan bir paylaşım yaparak aralarında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve KÜltür ve Turizm Bakanı M. Nuri Ersoy'un da bulunduğu telekonferans gerçekleştiğini duyurmuştu. 

Aputkan, Bakan Ersoy’un konuşmasının bir yerinde, Serik Belediyesi tarafından günübirlik alanda bulunan işletme sahibinden 500 bin lira alındığını beyan etmesiyle söz aldığını açıklayarak "13 aylık belediye başkanıyım, diye söze başlayınca Dışişleri Bakanı, ‘Başkan olay sizinle ilgili değil daha önceki döneme ait bir olaydır’ dedi. Turizm Bakanı da aynı şekilde ‘daha önceki döneme ait’ dedi. Ben de Turizm Bakanı'na; ‘Devlet Bakanı olarak bunu biliyor da üzerine gitmiyorsanız yazıklar olsun’ dedim ve toplantıdan ayrıldım." ifadelerini kullanmıştı. 

  

Bir haftadır ülke gündemini meşgul eden 500 bin liralık rüşvet skandalıyla ilgili hükümet kanadından herhangi bir açıklama gelmiş değil. 

Bu konuyu CHP'nin Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ile konuştuk. 

PİS KOKULAR GELİYOR

Konuyla ilgili "Buradan pis kokular geliyor" diyen Budak, "İnkar değil itiraf var. Bunlar da Türkiye'nin en kurumlarını yönetenler yani bakanlar. Birisi Dışişleri Bakanı, diğeri Turizm bakanı. Bir rüşvet ilişkisi var. Bunu kim almış? Bununla ilgili bakanların söylemine bakarsanız bundan önceki belediye başkanı. Bundan önceki belediye başkanı kim? Ramazan Çalık. AKP'nin o dönemki belediye başkanı. Şimdi bakanların söylediği bu. 500 bin liralık rüşvet ilişkisiyle ilgili birçok ortamda dile getirdim. Dedim ki rüşveti kim aldı? Eğer siz bakan koltuğunu işgal ediyorsanız bununla ilgili gereğini yapın. Savcıları göreve davet etmeniz ve suç duyurusunda bulunmanız gerekiyor. Bunu yargıya intikal ettirmeliler. Yaptılar mı? Hayır" diye konuştu. 

KABUL ETTİLER 

Şu ana kadar AKP'nin genel başkanından, yerel yönetimlerden sorumlu başkanlarından, il başkanlarından, belediye başkanlarından, milletvekillerine kadar tek bir açıklamanın olmadığını ifade eden Budak, rüşvetin adeta kabul edildiğini söyledi. 

TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKI YENMİŞTİR 

Devletin önemli kademelerini işgal edenlerin, milleti temsil edenlerin bu konuyla ilgili derin bir suskunluğun içine girdiklerini söyleyen Budak, "Buradan sizin aracılığınızla ifade edelim. Bu bir suçtur. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı yenmiştir. Buradan şahsi çıkar elde etmek isteyen, o koltukları işgal edenlerdir. Bunların mutlaka yargılanması gerekir" dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.