Meslek tanıtım toplantıları sanal ortama taşındı

GÜNDEM 28.05.2020 - 13:40, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Meslek tanıtım toplantıları sanal ortama taşındı

Kaleiçi Rotary Kulübü, geleneksel 'Meslek Tanıtım Toplantıları'nı koronavirüs nedeniyle internet ortamında gerçekleştirdi. İş insanlarının katıldığı toplantıda lise öğrencilerine meslek tanıtımları yapıldı.

haberimizvar.net-Kaleiçi Rotary Kulübü'nün 20 yılı aşkın süredir, üniversiteye adım atacak öğrencileri farklı meslekler konusunda bilgilendirmek ve bu yolla doğru mesleği seçmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği geleneksel 'Meslek Tanıtımları Toplantısı', bu sene Covid-19 önlemleri nedeniyle sanal ortamda yapıldı. Zoom üzerinden yapılan toplantılarda Fen Bilimleri Lisesi ve Akant Okulları'nda okuyan 123 liseli, mesleklerinde başarılı Rotaryenler ve Rotaractlarla sanal ortamda bir araya geldi. Kaleiçi Rotary ve Kaleiçi Rotaract kulüplerinin ortak yürüttüğü projede, üniversitede hukuk, psikoloji, işletme, tıp, mühendislik, diş hekimliği ve pilotluk alanında eğitim almak isteyen öğrencilere, önce meslekler genel olarak tanıtıldı. Mesleğinde başarılı Rotaryenler, Rotaractlar ve konuk konuşmacılar, lise öğrencilerine nasıl başarılı olunacağını, mesleğin zorluklarını, kariyer olanaklarını ve gelecekte onları neler beklediğini anlattı. Antalya Kaleiçi Rotary Kulübü Başkanı Başkanı Selma Demir Tekinalp, sosyal sorumluluk projelerinden biri olan 'Meslek Tanıtım Toplantıları'nı koronavirüs nedeniyle okullar yerine sanal ortamda gerçekleştirdiklerini anlattı. Tekinalp, “Koronavirüs öncesi Antalya'da liselere gidip yüz yüze kalabalık ortamlarda meslek tanıtımları yapıyorduk. Bu sene koronavirüs nedeniyle okulların tatil olması ve sosyal mesafe kurallarına dikkat etmek amacıyla toplantımızı okullarla iletişime geçerek öğrencilerimizde sanal ortamda bir araya geldik. Toplantılarımıza aktif katılım sağlandı. Antalya'da mesleklerinde ileri gelen kişiler meslek tanıtımlarını yaptı ve öğrencilerimizin sorularını yanıtladı. Verimli bir toplantı geçirdik. Toplantılara katılan öğrenciler, rehber öğretmenler ve okul yöneticileri, programın çok faydalı olduğunu belirtip, memnun olduklarını söyledi" diye konuştu. 
Kaleiçi Rotary Kulübü, geleneksel 'Meslek Tanıtım Toplantıları'nı koronavirüs nedeniyle internet ortamında gerçekleştirdi. İş insanlarının katıldığı toplantıda lise öğrencilerine meslek tanıtımları yapıldı.

haberimizvar.net-Kaleiçi Rotary Kulübü'nün 20 yılı aşkın süredir, üniversiteye adım atacak öğrencileri farklı meslekler konusunda bilgilendirmek ve bu yolla doğru mesleği seçmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği geleneksel 'Meslek Tanıtımları Toplantısı', bu sene Covid-19 önlemleri nedeniyle sanal ortamda yapıldı. Zoom üzerinden yapılan toplantılarda Fen Bilimleri Lisesi ve Akant Okulları'nda okuyan 123 liseli, mesleklerinde başarılı Rotaryenler ve Rotaractlarla sanal ortamda bir araya geldi. Kaleiçi Rotary ve Kaleiçi Rotaract kulüplerinin ortak yürüttüğü projede, üniversitede hukuk, psikoloji, işletme, tıp, mühendislik, diş hekimliği ve pilotluk alanında eğitim almak isteyen öğrencilere, önce meslekler genel olarak tanıtıldı. Mesleğinde başarılı Rotaryenler, Rotaractlar ve konuk konuşmacılar, lise öğrencilerine nasıl başarılı olunacağını, mesleğin zorluklarını, kariyer olanaklarını ve gelecekte onları neler beklediğini anlattı.

Antalya Kaleiçi Rotary Kulübü Başkanı Başkanı Selma Demir Tekinalp, sosyal sorumluluk projelerinden biri olan 'Meslek Tanıtım Toplantıları'nı koronavirüs nedeniyle okullar yerine sanal ortamda gerçekleştirdiklerini anlattı. Tekinalp, “Koronavirüs öncesi Antalya'da liselere gidip yüz yüze kalabalık ortamlarda meslek tanıtımları yapıyorduk. Bu sene koronavirüs nedeniyle okulların tatil olması ve sosyal mesafe kurallarına dikkat etmek amacıyla toplantımızı okullarla iletişime geçerek öğrencilerimizde sanal ortamda bir araya geldik. Toplantılarımıza aktif katılım sağlandı. Antalya'da mesleklerinde ileri gelen kişiler meslek tanıtımlarını yaptı ve öğrencilerimizin sorularını yanıtladı. Verimli bir toplantı geçirdik. Toplantılara katılan öğrenciler, rehber öğretmenler ve okul yöneticileri, programın çok faydalı olduğunu belirtip, memnun olduklarını söyledi" diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.