'Erkekler yerini bilsin' akımı, KADEM'i rahatsız etti

GÜNDEM 07.06.2020 - 16:14, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

'Erkekler yerini bilsin' akımı, KADEM'i rahatsız etti

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), sosyal medyada kendilerine dayatılan toplumsal cinsiyet rollerine dikkat çekmek için kadınların başlattığı 'erkekler yerini bilsin' akımından rahatsız olarak açıklama yaptı

haberimizvar.net- Hayatları boyunca maruz bırakıldıkları toplumsal cinsiyet rollerine dikkat çekmek isteyen kadınların başlattığı sosyal medya akımı, Kadın ve Demokrasi Derneği'ni (KADEM) rahatsız etti. Sosyal medya kullanıcılarının cinsiyet eşitliğine vurgu yaparak, her konuda kadınlara dayatılan tüm kadın hakları ihlallerine tepki vermek adına başlattığı 'erkekler yerini bilsin' akımına ilişkin KADEM açıklama yayınladı. KADEM sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Twitter'da gündeme oturan 'erkekler yerini bilsin' akımına ilişkin şu ifadeleri kullandı: Adalet ve hakkaniyet ölçüsünde kadın ve erkeğin toplum içindeki varlığı, karşılıklı saygı ve anlayıştan geçer. Bir empati vurgusu olarak ortaya çıkan #erkekleryerinibilsin akımı inandığımız değerleri zedeleyecek boyuta ulaşmıştır. Bu durumu kınıyor ve reddediyoruz."
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), sosyal medyada kendilerine dayatılan toplumsal cinsiyet rollerine dikkat çekmek için kadınların başlattığı 'erkekler yerini bilsin' akımından rahatsız olarak açıklama yaptı

haberimizvar.net- Hayatları boyunca maruz bırakıldıkları toplumsal cinsiyet rollerine dikkat çekmek isteyen kadınların başlattığı sosyal medya akımı, Kadın ve Demokrasi Derneği'ni (KADEM) rahatsız etti.

Sosyal medya kullanıcılarının cinsiyet eşitliğine vurgu yaparak, her konuda kadınlara dayatılan tüm kadın hakları ihlallerine tepki vermek adına başlattığı 'erkekler yerini bilsin' akımına ilişkin KADEM açıklama yayınladı.

KADEM sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Twitter'da gündeme oturan 'erkekler yerini bilsin' akımına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Adalet ve hakkaniyet ölçüsünde kadın ve erkeğin toplum içindeki varlığı, karşılıklı saygı ve anlayıştan geçer. Bir empati vurgusu olarak ortaya çıkan #erkekleryerinibilsin akımı inandığımız değerleri zedeleyecek boyuta ulaşmıştır. Bu durumu kınıyor ve reddediyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.