İMAR BARIŞI’ uyanıklarına darbe

GÜNDEM 10.06.2020 - 16:23, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

İMAR BARIŞI’ uyanıklarına darbe

Antalya’nın gözde turizm merkezlerinden Kaş’ta tespit edilen 260 kaçak villa, bu sabah erken saatlerden itibaren yıkılmaya başladı. Yıkım sırasında geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti.

haberimizvar.net- Tturizmin başkenti Antalya'nın doğal güzellikleriyle öne çıkan ilçelerinden Kaş’ta kaçak villaların yıkımına başlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Antalya Valiliği ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nden gelen yazılara istinaden Bezirgan Mahallesi’ndeki kaçak yapılan yapıların yıkımı için iş makineleri bu sabah geniş güvenlik önlemleri arasında yıkımların startını verdi.   YAPI BELGELERİ İPTAL Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatılan 'İmar Barışı’nda Antalya’da binlerce Yapı Kayıt Belgesi oluşturuldu. Ankara'dan gelen bakanlık müfettişleri uydu üzerinden ve sahada incelemeler yaptı. Yapılan değerlendirmeler sonunda gerçeğe aykırı beyanda bulunulan 260 kaçak bina tespit edildi ve bunların Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi. Usulsüz, yanlış¸ beyan ve belirlenen tarihten sonra binaların yapılması gibi gerekçeler nedeniyle belgelerin iptal edildiği kaydedildi.   YIKIM YAZISI GÖNDERİLDİ Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 2017 yılından sonra yapılan ve imar barışı kapsamı dışında kalan kaçak binalar tespit edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Antalya Valiliği’nden yıkım için kentteki tüm belediyelere yazı gönderildi. Bu kapsamda Kaş’ta 2018, 2019 ve 2020 yıllarında yapılan kaçak yapıların tespiti yapılıp, Bezirgan Mahallesi Kördere mevkiiinde bulunan kaçak yapıların 3194 sayılı imar kanunu ve ilgili mevzuatları çerçevesinde yıkımına başlandı.     KAÇAKLARA MÜSAADE VERİLMEYECEK Konuya ilişkin Kaş belediyesi İmar Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Kaş ilçemiz yıllık çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği önemli bir turizm merkezidir. Ancak zaman zaman kaçak binalar yapılmaktadır. Bunlar, Çevre ve Şehircilik bakanlığı, Valilik ile Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan gelen yazılara istinaden yıkılmaktadır. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl Patara Yalı bölgesi mevkiinde, bugün de Bezirgan Kördere’de kaçak yapıların yıkımına başlanmıştır. Bundan sonra da yıkımlar devam edecektir. İlçemizde kaçak yapılaşmaya kesinlikle müsaade edilmeyecektir.” 
Antalya’nın gözde turizm merkezlerinden Kaş’ta tespit edilen 260 kaçak villa, bu sabah erken saatlerden itibaren yıkılmaya başladı. Yıkım sırasında geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti.

haberimizvar.net- Tturizmin başkenti Antalya'nın doğal güzellikleriyle öne çıkan ilçelerinden Kaş’ta kaçak villaların yıkımına başlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Antalya Valiliği ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nden gelen yazılara istinaden Bezirgan Mahallesi’ndeki kaçak yapılan yapıların yıkımı için iş makineleri bu sabah geniş güvenlik önlemleri arasında yıkımların startını verdi.

 

YAPI BELGELERİ İPTAL

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatılan 'İmar Barışı’nda Antalya’da binlerce Yapı Kayıt Belgesi oluşturuldu. Ankara'dan gelen bakanlık müfettişleri uydu üzerinden ve sahada incelemeler yaptı. Yapılan değerlendirmeler sonunda gerçeğe aykırı beyanda bulunulan 260 kaçak bina tespit edildi ve bunların Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi. Usulsüz, yanlış¸ beyan ve belirlenen tarihten sonra binaların yapılması gibi gerekçeler nedeniyle belgelerin iptal edildiği kaydedildi.

 

YIKIM YAZISI GÖNDERİLDİ

Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 2017 yılından sonra yapılan ve imar barışı kapsamı dışında kalan kaçak binalar tespit edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Antalya Valiliği’nden yıkım için kentteki tüm belediyelere yazı gönderildi. Bu kapsamda Kaş’ta 2018, 2019 ve 2020 yıllarında yapılan kaçak yapıların tespiti yapılıp, Bezirgan Mahallesi Kördere mevkiiinde bulunan kaçak yapıların 3194 sayılı imar kanunu ve ilgili mevzuatları çerçevesinde yıkımına başlandı.

 

 

KAÇAKLARA MÜSAADE VERİLMEYECEK

Konuya ilişkin Kaş belediyesi İmar Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Kaş ilçemiz yıllık çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği önemli bir turizm merkezidir. Ancak zaman zaman kaçak binalar yapılmaktadır. Bunlar, Çevre ve Şehircilik bakanlığı, Valilik ile Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan gelen yazılara istinaden yıkılmaktadır. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl Patara Yalı bölgesi mevkiinde, bugün de Bezirgan Kördere’de kaçak yapıların yıkımına başlanmıştır. Bundan sonra da yıkımlar devam edecektir. İlçemizde kaçak yapılaşmaya kesinlikle müsaade edilmeyecektir.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.