TÜM-BEL-SEN’den ‘referandum’ çağrısı

GÜNDEM 18.06.2020 - 15:20, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

TÜM-BEL-SEN’den ‘referandum’ çağrısı

Muratpaşa Belediyesi’nin ‘Sayıştay’ raporlarını gerekçe göstererek belediyedeki memur ve sözleşmeli personelin 2014’ten beri uygulanan sözleşmesini ‘kısmen’ feshetmesine yönelik TÜM-BEL-Sen’in tepkisi sürüyor.

haberimizvar.net- TÜM-BEL-SEN Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, yaptığı yazılı açıklamada, sendika  ile belediye arasında 2014 yılında imzalanan ‘Türkiye’nin’ en iyi Sözleşmesinin’ tek taraflı fesh edilmesinin tüm çalışanlar ve Antalya kamuoyu tarafından tepkiyle karşılandığını ileri sürdü. Kararın belediye emekçilerini ‘mağdur’ ettiğini savunan Karakurt, ‘demokratik, sosyal ve halkçı’ belediyecilik anlayışına yakışmadığını söyledi.   ‘KARARI EMEKÇİLERİMİZLE ALDIK’ Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın bir televizyon kanalında, “Mevcut sözleşmenin bütün ikramiye ve sosyal hakları ile iptal edilerek ‘yasal’ limit üzerinden ödeme yapılması teklifimizi çalışanlarının yüzde 90’nı kabul etti ancak yetkili sendika bunu kabul etmiyor” şeklindeki sözlerini de değerlendiren Karakurt, “Bu ifade sadece bizi değil, bütün Muratpaşa çalışanlarını da çok şaşırttı. Çünkü; Sayın Ümit Uysal’ın 1 Haziran da Belediye Meclisini ‘olağanüstü’ toplantıya çağırması ile başlayan sözleşme sürecini üyemiz olsun olmasın bütün çalışanlarla birlikte yürüttük. Belediyenin getirdiği teklifi (ilk ve son teklifi) arkadaşlarımızla paylaştık.  Görüş ve önerilerini alarak Belediye yönetimine açık ve sade bir biçimde  ilettik. Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın çalışanlara yazdığı mektuba, yine çalışanlar adına yanıt verdik. Her gün toplantılar yaparak belediye emekçisinin nabzını tuttuk, birlikte değerlendirdik ve birlikte kararlar aldık” diye konuştu.     ‘SINIRLAMAYI KABUL ETMİYORUZ’ Muratpaşa Belediyesi emekçilerinin bu gelişmeleri değerlendirerek, Anayasa ve Uluslararası hukuka uygun olan Türkiye’nin en iyi sözleşmesinin uygulamasında sınırlamayı gidilmesini kabul etmediklerini kaydeden TÜM-BEL-SEN Başkanı Karakurt, şunları söyledi; “Sorun sadece para değil, bu aynı zamanda tek adam yönetimine karşı, hak, hukuk ve adalet mücadelesi anlamına geliyor. Emekçilerimiz mevcut sözleşmenin  arkasında kararlılıkla durmamız gerektiğini belirttiler. Sendika olarak biz de, arkadaşlarımızın bize verdiği bu yetkiyi   sözleşme masasında onlar adına kullandık. “      ‘HEMEN REFERANDUMA GİDELİM’ “Bunu içindir ki;  Muratpaşa Belediyesi Başkanı Sayın Ümit Uysal’a açık bir çağrıda bulunuyoruz; Sözleşmenin kabulü  konusundaki   bu 'çelişkili' durumu ortadan kaldırmak için hemen referanduma gidelim. Çünkü, bizim için çalışanın iradesi her şeyden önemlidir. Sorunun çözümünü başka yerlerde değil, sorunun yaşandığı yerde, sorunu yaşayanlarla birlikte çözmek demokrasinin bir faziletidir. Sendikamız ve Belediyenin gözetiminde, Fuaye alanına  sandık koyalım. Muratpaşa Belediyesi emekçileri özgür ve hür iradeleri ile ve demokratik bir şekilde sözleşmenin akıbetine ilişkin tercihlerini yaparak,  kararlarını demokratik bir biçimde versinler. Sözleşme sorununun sağlıklı bir şekilde çözülebilmesi için Muratpaşa emekçilerine bu haklarını teslim edelim. Çünkü, bizim için en yüksek karar organı üye ve çalışanın bizzat kendisidir.”  
Muratpaşa Belediyesi’nin ‘Sayıştay’ raporlarını gerekçe göstererek belediyedeki memur ve sözleşmeli personelin 2014’ten beri uygulanan sözleşmesini ‘kısmen’ feshetmesine yönelik TÜM-BEL-Sen’in tepkisi sürüyor.

haberimizvar.net- TÜM-BEL-SEN Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, yaptığı yazılı açıklamada, sendika  ile belediye arasında 2014 yılında imzalanan ‘Türkiye’nin’ en iyi Sözleşmesinin’ tek taraflı fesh edilmesinin tüm çalışanlar ve Antalya kamuoyu tarafından tepkiyle karşılandığını ileri sürdü. Kararın belediye emekçilerini ‘mağdur’ ettiğini savunan Karakurt, ‘demokratik, sosyal ve halkçı’ belediyecilik anlayışına yakışmadığını söyledi.

 

‘KARARI EMEKÇİLERİMİZLE ALDIK’

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın bir televizyon kanalında, “Mevcut sözleşmenin bütün ikramiye ve sosyal hakları ile iptal edilerek ‘yasal’ limit üzerinden ödeme yapılması teklifimizi çalışanlarının yüzde 90’nı kabul etti ancak yetkili sendika bunu kabul etmiyor” şeklindeki sözlerini de değerlendiren Karakurt, “Bu ifade sadece bizi değil, bütün Muratpaşa çalışanlarını da çok şaşırttı. Çünkü; Sayın Ümit Uysal’ın 1 Haziran da Belediye Meclisini ‘olağanüstü’ toplantıya çağırması ile başlayan sözleşme sürecini üyemiz olsun olmasın bütün çalışanlarla birlikte yürüttük. Belediyenin getirdiği teklifi (ilk ve son teklifi) arkadaşlarımızla paylaştık.  Görüş ve önerilerini alarak Belediye yönetimine açık ve sade bir biçimde  ilettik. Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın çalışanlara yazdığı mektuba, yine çalışanlar adına yanıt verdik. Her gün toplantılar yaparak belediye emekçisinin nabzını tuttuk, birlikte değerlendirdik ve birlikte kararlar aldık” diye konuştu.  

 

‘SINIRLAMAYI KABUL ETMİYORUZ’

Muratpaşa Belediyesi emekçilerinin bu gelişmeleri değerlendirerek, Anayasa ve Uluslararası hukuka uygun olan Türkiye’nin en iyi sözleşmesinin uygulamasında sınırlamayı gidilmesini kabul etmediklerini kaydeden TÜM-BEL-SEN Başkanı Karakurt, şunları söyledi; “Sorun sadece para değil, bu aynı zamanda tek adam yönetimine karşı, hak, hukuk ve adalet mücadelesi anlamına geliyor. Emekçilerimiz mevcut sözleşmenin  arkasında kararlılıkla durmamız gerektiğini belirttiler. Sendika olarak biz de, arkadaşlarımızın bize verdiği bu yetkiyi   sözleşme masasında onlar adına kullandık. “
 

 

 ‘HEMEN REFERANDUMA GİDELİM’

“Bunu içindir ki;  Muratpaşa Belediyesi Başkanı Sayın Ümit Uysal’a açık bir çağrıda bulunuyoruz; Sözleşmenin kabulü  konusundaki   bu 'çelişkili' durumu ortadan kaldırmak için hemen referanduma gidelim. Çünkü, bizim için çalışanın iradesi her şeyden önemlidir. Sorunun çözümünü başka yerlerde değil, sorunun yaşandığı yerde, sorunu yaşayanlarla birlikte çözmek demokrasinin bir faziletidir. Sendikamız ve Belediyenin gözetiminde, Fuaye alanına  sandık koyalım. Muratpaşa Belediyesi emekçileri özgür ve hür iradeleri ile ve demokratik bir şekilde sözleşmenin akıbetine ilişkin tercihlerini yaparak,  kararlarını demokratik bir biçimde versinler. Sözleşme sorununun sağlıklı bir şekilde çözülebilmesi için Muratpaşa emekçilerine bu haklarını teslim edelim. Çünkü, bizim için en yüksek karar organı üye ve çalışanın bizzat kendisidir.”  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.