Serik’teki rüşvetin peşini bırakmayın !

GÜNDEM 24.06.2020 - 17:18, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Serik’teki rüşvetin peşini bırakmayın !

Antalya Serik’te geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan 500 bin TL’lik rüşvet skandalı, önceki gün partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yine gündemindeydi

haberimizvar.net- Hemen her konuşmasında, “Bu işin peşini bırakmayacağız” diyen Kılıçdaroğlu, grup toplantısında da, “Serik’te alınan 500 bin liralık rüşvetin arkasını bırakmayacağız. Antalya milletvekillerimize buradan söylüyorum,  gerekirse her gün basın toplantıları yaparak bunu gündeme getireceğiz” dedi.   İKİ BAKAN DA HABERDAR Serik’teki rüşvet olayından iki bakanın haberdar olduğuna dikkat çeken CHP Lideri, “Rüşveti gizlemek rüşvete ortak olmak demektir. Rüşveti soruşturmamak rüşvete ortak olmak demektir. İki bakan da bu rüşvetin ortağı. Çünkü mevcut belediye başkanı diyor ki, ‘benim zamanımda olmadı.’ Bu iki bakan ise ‘Senden önceki başkan döneminde oldu’ diyor. İkisi de söylüyor, ikisinin de haberi var yani. Rüşvetçilerin bu hükümet nezdinde özel yeri var. Büyük rüşvet alırsan büyükelçi olursun. Birisi 1 milyon dolar aldı büyükelçi oldu. Üstelik belgeyi mahkemedeki dosyasından çıkarmışlar. Öteki daha mütevazi, ayakkabı kutusunda rüşvet aldı, o da büyükelçi oldu. Ya hırsızdan büyükelçi olur mu Allah aşkına… Bunların atıyorsanız aynı meşrepten geliyorsunuz demektir” diye konuştu. Konuşmasında geçtiğimiz günlerde AKP önünde eylem yapan 15 Temmuz gazilerine de değinen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:   GAZİLERİN PARASI NEREYE GİTTİ ?  “15 Temmuz gazilerini unutmadık, 250 bin şehit, 2 bin 190 gazimiz var. Gittiler en sonunda AKP Genel Merkezi önünde eylem yaptılar; bu paralar nereye gitti diye. Sonra İçişleri Bakanı bunları topladı, ‘Ben sizin arkanızdayım’ dedi. Sen bunların arkasında olamazsın. Arkalarında olacak kişi Erdoğan’dır. Çünkü parayı tutan o, sen kimsin ki ? Senin değerin yok hükümette. Para da sana bağlı değil zaten. 15 Temmuz şehit ve gazilerin paraları nereye gitti. O günkü dolar kuru baz alındığında her bir şehit gazi ailesine 2 milyon lira para verilmesi lazım.  Ne ödemişler, bir sefere mahsus bin lira.. İsyan edince hadi size bir bin lira daha verelim diyorlar. Ya bunlarda vicdan var mı. Vallahi yok. Beşiktaş’taki katliamda hayatını kaybedenler ki, bunların 39 u polis. Bu ailelere de ulaşın. Bunlara ne verildi. Bir aileye ulaştık ne bağlanmış biliyor musunuz 121 lira 96 kuruş aylık bağlanmış. 52 milyon lira para toplandı. Ne oldu bu para, nereye gitti ? Herkese soruyorum. Dünyanın hangi ülkeasinde 81 milyon insanın gözünün içine baka baka böylesine büyük bir yolsuzluk yapılıyor ?”    
Antalya Serik’te geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan 500 bin TL’lik rüşvet skandalı, önceki gün partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yine gündemindeydi

haberimizvar.net- Hemen her konuşmasında, “Bu işin peşini bırakmayacağız” diyen Kılıçdaroğlu, grup toplantısında da, “Serik’te alınan 500 bin liralık rüşvetin arkasını bırakmayacağız. Antalya milletvekillerimize buradan söylüyorum,  gerekirse her gün basın toplantıları yaparak bunu gündeme getireceğiz” dedi.

 

İKİ BAKAN DA HABERDAR

Serik’teki rüşvet olayından iki bakanın haberdar olduğuna dikkat çeken CHP Lideri, “Rüşveti gizlemek rüşvete ortak olmak demektir. Rüşveti soruşturmamak rüşvete ortak olmak demektir. İki bakan da bu rüşvetin ortağı. Çünkü mevcut belediye başkanı diyor ki, ‘benim zamanımda olmadı.’ Bu iki bakan ise ‘Senden önceki başkan döneminde oldu’ diyor. İkisi de söylüyor, ikisinin de haberi var yani. Rüşvetçilerin bu hükümet nezdinde özel yeri var. Büyük rüşvet alırsan büyükelçi olursun. Birisi 1 milyon dolar aldı büyükelçi oldu. Üstelik belgeyi mahkemedeki dosyasından çıkarmışlar. Öteki daha mütevazi, ayakkabı kutusunda rüşvet aldı, o da büyükelçi oldu. Ya hırsızdan büyükelçi olur mu Allah aşkına… Bunların atıyorsanız aynı meşrepten geliyorsunuz demektir” diye konuştu. Konuşmasında geçtiğimiz günlerde AKP önünde eylem yapan 15 Temmuz gazilerine de değinen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

 

GAZİLERİN PARASI NEREYE GİTTİ ?

 “15 Temmuz gazilerini unutmadık, 250 bin şehit, 2 bin 190 gazimiz var. Gittiler en sonunda AKP Genel Merkezi önünde eylem yaptılar; bu paralar nereye gitti diye. Sonra İçişleri Bakanı bunları topladı, ‘Ben sizin arkanızdayım’ dedi. Sen bunların arkasında olamazsın. Arkalarında olacak kişi Erdoğan’dır. Çünkü parayı tutan o, sen kimsin ki ? Senin değerin yok hükümette. Para da sana bağlı değil zaten. 15 Temmuz şehit ve gazilerin paraları nereye gitti. O günkü dolar kuru baz alındığında her bir şehit gazi ailesine 2 milyon lira para verilmesi lazım.  Ne ödemişler, bir sefere mahsus bin lira.. İsyan edince hadi size bir bin lira daha verelim diyorlar. Ya bunlarda vicdan var mı. Vallahi yok. Beşiktaş’taki katliamda hayatını kaybedenler ki, bunların 39 u polis. Bu ailelere de ulaşın. Bunlara ne verildi. Bir aileye ulaştık ne bağlanmış biliyor musunuz 121 lira 96 kuruş aylık bağlanmış. 52 milyon lira para toplandı. Ne oldu bu para, nereye gitti ? Herkese soruyorum. Dünyanın hangi ülkeasinde 81 milyon insanın gözünün içine baka baka böylesine büyük bir yolsuzluk yapılıyor ?”  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.