MUHARREM İNCE GİDER Mİ?

GÜNDEM 06.08.2020 - 18:53, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

MUHARREM İNCE GİDER Mİ?

Bünyamin TOKMAK-    Baştan cevap vereyim.   Gitmez.   Hiç bir yere gideceği yok Muharrem İnce'nin.   CHP'den ayrılıp, parti kuracağını bazı gazetecilere fısıldayan Muharrem İnce iki şeyi amaçlamış olabilir.   Bir: Ayrı parti kurarsa CHP tabanından ne kadar destek alabilir, tüm seçmenler arasında kendisine bir yönelim olabilir mi sorusuna yanıt aramış olmalı.   Parti kuracağı dedikodusu üzerine, özellikle CHP tabanından neredeyse sıfıra yakın destek alabildi. CHP örgütü ve seçmeni partisine sımsıkı sarıldı ve Muharrem İnce'ye ufacık da olsa umut vermedi.   CHP dışındaki seçmende de heyecan yaratamadı Muharrem İnce.   Bunu kendisi de gördü elbette.   Dolayısıyla yaptığı sondaj sonucunun olumsuz olması üzerine çoktan parti kurma fikrinden vazgeçmiş olmalı.   İki: İnce'nin diğer amacı da Kurultay'da kendisine özel ilgi gösterilmemesi ve Yalova delegelerinin arasına oturtulmasına tepki göstermekti. Biraz nazlandı, biraz sitem etti. Yakınması CHP yöneticilerince alındı, not edildi.   Demek ki artık, İnce'nin yeni bir parti kuracağı iddiasının peşini bırakmak gerek.   Bir şeye daha dikkatinizi çekeyim:   Son 20 yılda Refah Partisi'nin içerisinden AKP ve Saadet Partisi çıktı. AKP'nin içerisinden de Gelecek Partisi ile Deva Partisi doğdu. MHP ikiye bölündü, kendi bağrından çıkan İyi Parti MHP'den daha başarılı oldu.   CHP'den ise ciddiye alınabilecek bir parti doğmadı.   Emine Ülker Tarhan 2014'te Anadolu Partisi'ni kurdu ve 1 yıl sonra kapattı. Böyle bir partinin kurulduğundan ve kapandığından çoğu kimsenin haberi bile yoktur sanırım.   CHP'de genel başkan yardımcılığı görevinde bulunan ve sonra partisinden ihraç edilen Öztürk Yılmaz ise 15 gün kadar önce Yenilik Partisi ismiyle bir partinin kuruluş dilekçesini YSK'ya verdi. Ama bu partinin kitleler tarafından kabul görebileceği konusunda en ufak bir işaret yok.   Demem o ki, son 20 yılda içerisinden ciddi bir parti çıkmayan, bölünmeyen, beton bir blok gibi sapasağlam duran tek siyasi parti CHP'dir ve muhtemel ki, bir süre daha içerisinden ses getirebilecek, ciddiye alınabilecek bir siyasi parti çıkmayacaktır.     

Bünyamin TOKMAK- 
 

Baştan cevap vereyim.

 

Gitmez.

 

Hiç bir yere gideceği yok Muharrem İnce'nin.

 

CHP'den ayrılıp, parti kuracağını bazı gazetecilere fısıldayan Muharrem İnce iki şeyi amaçlamış olabilir.

 

Bir: Ayrı parti kurarsa CHP tabanından ne kadar destek alabilir, tüm seçmenler arasında kendisine bir yönelim olabilir mi sorusuna yanıt aramış olmalı.

 

Parti kuracağı dedikodusu üzerine, özellikle CHP tabanından neredeyse sıfıra yakın destek alabildi. CHP örgütü ve seçmeni partisine sımsıkı sarıldı ve Muharrem İnce'ye ufacık da olsa umut vermedi.

 

CHP dışındaki seçmende de heyecan yaratamadı Muharrem İnce.

 

Bunu kendisi de gördü elbette.

 

Dolayısıyla yaptığı sondaj sonucunun olumsuz olması üzerine çoktan parti kurma fikrinden vazgeçmiş olmalı.

 

İki: İnce'nin diğer amacı da Kurultay'da kendisine özel ilgi gösterilmemesi ve Yalova delegelerinin arasına oturtulmasına tepki göstermekti. Biraz nazlandı, biraz sitem etti. Yakınması CHP yöneticilerince alındı, not edildi.

 

Demek ki artık, İnce'nin yeni bir parti kuracağı iddiasının peşini bırakmak gerek.

 

Bir şeye daha dikkatinizi çekeyim:

 

Son 20 yılda Refah Partisi'nin içerisinden AKP ve Saadet Partisi çıktı. AKP'nin içerisinden de Gelecek Partisi ile Deva Partisi doğdu. MHP ikiye bölündü, kendi bağrından çıkan İyi Parti MHP'den daha başarılı oldu.

 

CHP'den ise ciddiye alınabilecek bir parti doğmadı.

 

Emine Ülker Tarhan 2014'te Anadolu Partisi'ni kurdu ve 1 yıl sonra kapattı. Böyle bir partinin kurulduğundan ve kapandığından çoğu kimsenin haberi bile yoktur sanırım.

 

CHP'de genel başkan yardımcılığı görevinde bulunan ve sonra partisinden ihraç edilen Öztürk Yılmaz ise 15 gün kadar önce Yenilik Partisi ismiyle bir partinin kuruluş dilekçesini YSK'ya verdi. Ama bu partinin kitleler tarafından kabul görebileceği konusunda en ufak bir işaret yok.

 

Demem o ki, son 20 yılda içerisinden ciddi bir parti çıkmayan, bölünmeyen, beton bir blok gibi sapasağlam duran tek siyasi parti CHP'dir ve muhtemel ki, bir süre daha içerisinden ses getirebilecek, ciddiye alınabilecek bir siyasi parti çıkmayacaktır. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.