CHP Kadın Kolları’nda Aylin Nazlıaka dönemi

GÜNDEM 10.08.2020 - 11:29, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

CHP Kadın Kolları’nda Aylin Nazlıaka dönemi

CHP Kadın Kolları Başkanı’nın seçildiği CHP 14’üncü Kadın Kolları Kurultayı, Bilkent Odeon’da 650 kadın delegenin katılımıyla yapıldı. 514 geçerli oydan 308’ini alan Aylin Nazlıaka, Kadın Kolları Genel Başkanı oldu. Diğer aday Fatma Köse ise 206 oyda kaldı.

haberimizvar.net-Üç adayla başlayan başkanlık seçiminde Pınar Parmaksız’ın kurultay başlangıcında adaylıktan çekilmesi üzerine mevcut başkan Fatma Köse ve PM Üyesi, eski milletvekili Aylin Nazlıaka sandıkta yarıştı. Daha önce aday olacağını açıklayan Ayten Gülsever, Nazlıaka lehine yarıştan çekilme kararı almıştı. 650 delege, partinin yeni Kadın Kolları Başkanı ve yönetimi için oy kullandı. Koronavirüs nedeniyle daha önce iki kez ertelenen kurultay, açık havada seyircisiz olarak yapıldı.   KAFTANCIOĞLU’NU ELEŞTİRDİ Kurultayın açılış konuşmasını CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse yaptı. Köse, siyasette kadınların eşit temsilinin önündeki bütün engellerle mücadele edeceklerini vurguladı, İstanbul Sözleşmesi’nin harfiyen uygulanmasını istedi. Köse, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu ise kurultaya müdahale etmekle suçlayarak şöyle konuştu: “Dört gündür tüm illeri arayarak tüm il başkanlarını devreye sokarak delegasyonun iradesine ipotek koymak sayın il başkanım ne kadar doğru acaba? Herkes yerini bilecek, haddini bilecek. Gidin siz il başkanlığınızı yapın. Kadın kolları kurultayına karışmayın. İstanbul il başkanı diyor ki: ‘Bağırarak konuşmayın’ Biz nasıl konuşacağımızı biliriz sayın başkan. Kimse bize nasıl konuşacağımızı ifade edemez.”   YÖNETİMDE BİR ANTALYALI Konuşmasında İstanbul Sözleşmesi için “İstanbul Sözleşmesi’ne savaş açan zihniyetle savaşacak güçte olduğunuzu biliyorum” diyen Nazlıaka ise Şunları söyledi: “Birlik olmak zorundayız. Bundan sonra ben yok biz var. Biz bu örgütlü mücadeleyi, sevgiyle büyüterek, omuz omuza dayanarak geleceğe taşıyacağız. Zor bir şey yapıyoruz, bu ceberrut iktidar döneminde muhalif kadın olmak yürek, güç, mücadele ister. İşte bunların hepsi sizlerde var. Öncü güç olmak zorundayız.” dedi. Kurultayda yapılan oylama sonucu 514 geçerli oydan 308’ini alan Nazlıaka, Kadın Kolları Genel Başkanı oldu. Diğer aday Fatma Köse ise 206 oyda kaldı. Bu arada, CHP Kadın Kolları yönetimine Antalya’dan da Bahar Önal girdi.  
CHP Kadın Kolları Başkanı’nın seçildiği CHP 14’üncü Kadın Kolları Kurultayı, Bilkent Odeon’da 650 kadın delegenin katılımıyla yapıldı. 514 geçerli oydan 308’ini alan Aylin Nazlıaka, Kadın Kolları Genel Başkanı oldu. Diğer aday Fatma Köse ise 206 oyda kaldı.

haberimizvar.net-Üç adayla başlayan başkanlık seçiminde Pınar Parmaksız’ın kurultay başlangıcında adaylıktan çekilmesi üzerine mevcut başkan Fatma Köse ve PM Üyesi, eski milletvekili Aylin Nazlıaka sandıkta yarıştı. Daha önce aday olacağını açıklayan Ayten Gülsever, Nazlıaka lehine yarıştan çekilme kararı almıştı. 650 delege, partinin yeni Kadın Kolları Başkanı ve yönetimi için oy kullandı. Koronavirüs nedeniyle daha önce iki kez ertelenen kurultay, açık havada seyircisiz olarak yapıldı.

 

KAFTANCIOĞLU’NU ELEŞTİRDİ

Kurultayın açılış konuşmasını CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse yaptı. Köse, siyasette kadınların eşit temsilinin önündeki bütün engellerle mücadele edeceklerini vurguladı, İstanbul Sözleşmesi’nin harfiyen uygulanmasını istedi. Köse, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu ise kurultaya müdahale etmekle suçlayarak şöyle konuştu: “Dört gündür tüm illeri arayarak tüm il başkanlarını devreye sokarak delegasyonun iradesine ipotek koymak sayın il başkanım ne kadar doğru acaba? Herkes yerini bilecek, haddini bilecek. Gidin siz il başkanlığınızı yapın. Kadın kolları kurultayına karışmayın. İstanbul il başkanı diyor ki: ‘Bağırarak konuşmayın’ Biz nasıl konuşacağımızı biliriz sayın başkan. Kimse bize nasıl konuşacağımızı ifade edemez.”

 

YÖNETİMDE BİR ANTALYALI

Konuşmasında İstanbul Sözleşmesi için “İstanbul Sözleşmesi’ne savaş açan zihniyetle savaşacak güçte olduğunuzu biliyorum” diyen Nazlıaka ise Şunları söyledi: “Birlik olmak zorundayız. Bundan sonra ben yok biz var. Biz bu örgütlü mücadeleyi, sevgiyle büyüterek, omuz omuza dayanarak geleceğe taşıyacağız. Zor bir şey yapıyoruz, bu ceberrut iktidar döneminde muhalif kadın olmak yürek, güç, mücadele ister. İşte bunların hepsi sizlerde var. Öncü güç olmak zorundayız.” dedi. Kurultayda yapılan oylama sonucu 514 geçerli oydan 308’ini alan Nazlıaka, Kadın Kolları Genel Başkanı oldu. Diğer aday Fatma Köse ise 206 oyda kaldı. Bu arada, CHP Kadın Kolları yönetimine Antalya’dan da Bahar Önal girdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.