Akşener’in adayı kim ?

SİYASET 10.08.2020 - 15:06, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Akşener’in adayı kim ?

Pandemi nedeniyle ertelenen İYİ Parti Antalya İl Kongresi’nin tarihi belli olunca parti çevrelerinde bir süredir ilçe kongreleri yüzünden yaşanan hareketlilik de ivme kazandı. Son birkaç aylık süreçte kulislerde şu ya da bu şekilde ‘başkan adaylığı’ arzularını dillendirenler önce günün trendi sosyal medyadan, ardı sıra da basın toplantılarıyla adaylıklarını ilan etmeye başladılar. Şuana kadar ‘ben adayım’ diyen 4 isim var. Mevcut İl Başkanı Mehmet Başaran, il başkan yardımcılarından İlhami Okudan, yine il başkan yardımcılarından (adaylığını ilan ederken bu görevi bıraktığını da açıkladı) Nihat Kavşut ve MHP İl eski başkanlarından Ali Adnan Kaya…   Tabi bu süreçte ihmal edilmeyen, atlanmayan bir başka husus da, Genel Başkan Meral Akşener’le çekilmiş yeni bir fotoğraf paylaşımıydı. Önce İlhami Okudan gitti genel başkana. Ardından Ali Adnan Kaya’nın, ondan sonra da Mehmet Başaran’ın Akşener’le yanyana fotolarını gördük sosyal medya hesaplarında. Bir tek Nihat Kavşut’u göremedik. Ya henüz gitmedi ya da gitti ama paylaşmadı. Okudan ve Kaya, Akşener’li paylaşımlarında, “Genel merkez her adaya eşit mesafede” notunu düşmüş olsalar da aslında bu paylaşımların bir tek amacı var. O da, delegeye “Bakın ben genel merkezin adayıyım” mesajı vermek… Hatta daha ileri götüreyim, ne derece doğrudur bilemem ama mevcut başkan Mehmet Başaran’ın bu yönde teşkilatlar üzerinde ciddi bir baskısı olduğu dahi kulislerde konuşuluyor.   Peki gerçek böyle mi ? Yani genel merkezin bir adayı var mı ? Varsa şuana kadar ortaya çıkan isimlerden biri mi ?   Şunu öncelikle belirtmeliyim ki, genel merkezin şuan itibarıyla bir adayı yok. Yani mevcut adaylardan hiçbirine ‘Adayımız sensin’ sinyali verilmedi. Gelen her aday ‘hayırlı olsun, başarılar’ temennileriyle uğurlandı. Ancak bu durum, genel merkezin bir adayı olmayacağı anlamına da gelmiyor. Çünkü… Uzak ellerden kulağımıza gelen fısıltılardan biliyoruz ki genel merkezin bir adayı var. İsmi  bizde kalsın ama şu kadarcık bir tüyo vereyim. Bu kişi il kongresine çok az bir zaman kala deklere edilecek…   Şimdi bu da kim diyenleri duyar gibi oluyorum. Dedim ya ismi şimdilik bizde kalsın. Zamanı geldiğinde yine bu köşeden açıklarız. İsmini vermeyeceğim ama şimdilik sadece şunu söyleyeyim; İYİ Parti Genel Merkezi’nin il başkanı olarak görmek istediği bu kişi genç, teşkilatlara hakim, parti içerisindeki her kesime eşit mesafede, genel ekseriyet tarafından sevilen ve kabul gören birisi.              

Pandemi nedeniyle ertelenen İYİ Parti Antalya İl Kongresi’nin tarihi belli olunca parti çevrelerinde bir süredir ilçe kongreleri yüzünden yaşanan hareketlilik de ivme kazandı. Son birkaç aylık süreçte kulislerde şu ya da bu şekilde ‘başkan adaylığı’ arzularını dillendirenler önce günün trendi sosyal medyadan, ardı sıra da basın toplantılarıyla adaylıklarını ilan etmeye başladılar. Şuana kadar ‘ben adayım’ diyen 4 isim var. Mevcut İl Başkanı Mehmet Başaran, il başkan yardımcılarından İlhami Okudan, yine il başkan yardımcılarından (adaylığını ilan ederken bu görevi bıraktığını da açıkladı) Nihat Kavşut ve MHP İl eski başkanlarından Ali Adnan Kaya…

 

Tabi bu süreçte ihmal edilmeyen, atlanmayan bir başka husus da, Genel Başkan Meral Akşener’le çekilmiş yeni bir fotoğraf paylaşımıydı. Önce İlhami Okudan gitti genel başkana. Ardından Ali Adnan Kaya’nın, ondan sonra da Mehmet Başaran’ın Akşener’le yanyana fotolarını gördük sosyal medya hesaplarında. Bir tek Nihat Kavşut’u göremedik. Ya henüz gitmedi ya da gitti ama paylaşmadı. Okudan ve Kaya, Akşener’li paylaşımlarında, “Genel merkez her adaya eşit mesafede” notunu düşmüş olsalar da aslında bu paylaşımların bir tek amacı var.

O da, delegeye “Bakın ben genel merkezin adayıyım” mesajı vermek…

Hatta daha ileri götüreyim, ne derece doğrudur bilemem ama mevcut başkan Mehmet Başaran’ın bu yönde teşkilatlar üzerinde ciddi bir baskısı olduğu dahi kulislerde konuşuluyor.

 

Peki gerçek böyle mi ? Yani genel merkezin bir adayı var mı ? Varsa şuana kadar ortaya çıkan isimlerden biri mi ?

 

Şunu öncelikle belirtmeliyim ki, genel merkezin şuan itibarıyla bir adayı yok. Yani mevcut adaylardan hiçbirine ‘Adayımız sensin’ sinyali verilmedi. Gelen her aday ‘hayırlı olsun, başarılar’ temennileriyle uğurlandı. Ancak bu durum, genel merkezin bir adayı olmayacağı anlamına da gelmiyor.

Çünkü…

Uzak ellerden kulağımıza gelen fısıltılardan biliyoruz ki genel merkezin bir adayı var. İsmi  bizde kalsın ama şu kadarcık bir tüyo vereyim. Bu kişi il kongresine çok az bir zaman kala deklere edilecek…

 

Şimdi bu da kim diyenleri duyar gibi oluyorum. Dedim ya ismi şimdilik bizde kalsın. Zamanı geldiğinde yine bu köşeden açıklarız. İsmini vermeyeceğim ama şimdilik sadece şunu söyleyeyim; İYİ Parti Genel Merkezi’nin il başkanı olarak görmek istediği bu kişi genç, teşkilatlara hakim, parti içerisindeki her kesime eşit mesafede, genel ekseriyet tarafından sevilen ve kabul gören birisi.

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.