İYİ Parti’de Kötü siyaset

GÜNDEM 17.08.2020 - 18:04, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

İYİ Parti’de Kötü siyaset

Yunus Erdoğan- Son yıllarda siyasetin dengesi iyice bozuldu. Dedikodu ve karalama siyaseti iyice arttı.. Bilhassa seçim dönemlerinde bel altı vurmaların, karalamaların, iftiraların ardı arkası kesilmiyor. Rakip partiler arasındaki didişmeler bir yana, aynı parti içerisinde dahi ‘belaltı vurmak’, karalamak adeta moda oldu. Daha birkaç gün öncesine kadar yan yana omuz omuza mücadele edenler, rakip olduklarında düşman kesiliyorlar. İşin ilginç yanı, bu düşmanlıkları ‘yandaşları’ vasıtasıyla yürütüyor olmaları. Yandaşlar kimi zaman sosyal medyada, kimi zaman kulislerde ‘Falancı seçim alamaz, Seçimi alacak tek adam bu…’ diyerek kendi adayını öne çıkarıyor. ‘Neden ?’ dediğinizde ise bu ‘çokbilmiş’ şahsiyetler, ‘O falanca var ya bilmem ne tarihinde bilmem ne işler karıştırmıştı..’ diyerek iftira ve yalan silsilesine başlıyor. Yalan yanlış belgeler, ses kasetleri vs. havada uçuşuyor. Genelde sayısız örneğini biliyoruz da, bu ahlaksızlık örnekleri şu sıralar Antalya’da da sıklıkla karşımıza çıkıyor. Örneğin 1 Eylül’de ilk olağan il kongresini yapmaya hazırlanan İYİ Parti’de…  İYİ Parti’de şuana kadar ortaya çıkan 4 başkan adayı var. Bunlar; Nihat Kavşut, İlhami Okudan, Ali Adnan Kaya ve halen bu görevi yürüten Mehmet Başaran. Nihat Kavşut daha adaylığını resmen açıklamadan, sosyal medya hesabından ‘Adayım’ dediği günden itibaren bu tür saldırılara maruz kaldı. Her gün bir başka adayın lehine çekildiği söylentisi yayıldı. Gıyabında yürütülen algı çalışmaları öyle bir hal aldı ki, sonunda Kavşut sosyal medya hesabından isyan etti. “Çekilmedim, sonuna kadar adayım” diye haykırdı… İlhami Okudan ve Ali Adnan Kaya için de dün benzer söylentiler yayıldı. Sorduk ikisinin de haberi yok… Hele mevcut başkan Mehmet Başaran’la ilgili son günlerde yürütülen algı çalışmaları, belaltı siyasetine, daha doğrusu ahlaksızlığa (çünkü bunun adı siyaset filan değil ahlaksızlık) eşik atlatacak cinsten… Elimize bir ses kaydı geçti. Bize ulaştırıldığına göre sanırım birkaç zamandır İYİ Parti kulislerinde de bu ses kaydı elden ele dolaşıyor.  Kayıtta kim olduğu belirsiz bir şahıs, Başaran’a yönelik Burdur Belediye başkan adaylığı, sonrasında milletvekili adaylığı dönemlerinden başlayıp ticari hayatına varıncaya kadar bir takım iddia ve suçlamalar yöneltiyor. Hatta daha ileri gidip Başaran’ın bir cinayetle bağlantısı olduğu imasında dahi bulunuyor… Dinleyince ‘yuh artık’ dedim. Böyle bir siyaset olabilir mi ? Böyle bir siyaset propagandası olabilir mi ?  Bir yerlere aday oldu diye bir insanı cinayetle itham etmek hangi vicdana sığar ?   Ben böyle bir siyaset anlayışını kabul etmiyorum. Birilerini karalayarak, iftira atarak elde edilecek başarı benim nezdimde bir kıymeti yoktur. Bundan nemalanmak insan olana yakışmaz. Biz haberimizvar.net olarak bu tür ahlaksızlıklara fırsat vermemekte kararlıyız. Teyit ettirmediğimiz, somut belge ve bilgi edinmediğimiz hiçbir şeyi yazmamakta, bu ahlaksızların değirmenine su taşımamakta kararlıyız.        

Yunus Erdoğan- Son yıllarda siyasetin dengesi iyice bozuldu. Dedikodu ve karalama siyaseti iyice arttı..

Bilhassa seçim dönemlerinde bel altı vurmaların, karalamaların, iftiraların ardı arkası kesilmiyor. Rakip partiler arasındaki didişmeler bir yana, aynı parti içerisinde dahi ‘belaltı vurmak’, karalamak adeta moda oldu. Daha birkaç gün öncesine kadar yan yana omuz omuza mücadele edenler, rakip olduklarında düşman kesiliyorlar.

İşin ilginç yanı, bu düşmanlıkları ‘yandaşları’ vasıtasıyla yürütüyor olmaları. Yandaşlar kimi zaman sosyal medyada, kimi zaman kulislerde ‘Falancı seçim alamaz, Seçimi alacak tek adam bu…’ diyerek kendi adayını öne çıkarıyor. ‘Neden ?’ dediğinizde ise bu ‘çokbilmiş’ şahsiyetler, ‘O falanca var ya bilmem ne tarihinde bilmem ne işler karıştırmıştı..’ diyerek iftira ve yalan silsilesine başlıyor.

Yalan yanlış belgeler, ses kasetleri vs. havada uçuşuyor.

Genelde sayısız örneğini biliyoruz da, bu ahlaksızlık örnekleri şu sıralar Antalya’da da sıklıkla karşımıza çıkıyor. Örneğin 1 Eylül’de ilk olağan il kongresini yapmaya hazırlanan İYİ Parti’de…

 İYİ Parti’de şuana kadar ortaya çıkan 4 başkan adayı var. Bunlar; Nihat Kavşut, İlhami Okudan, Ali Adnan Kaya ve halen bu görevi yürüten Mehmet Başaran. Nihat Kavşut daha adaylığını resmen açıklamadan, sosyal medya hesabından ‘Adayım’ dediği günden itibaren bu tür saldırılara maruz kaldı. Her gün bir başka adayın lehine çekildiği söylentisi yayıldı. Gıyabında yürütülen algı çalışmaları öyle bir hal aldı ki, sonunda Kavşut sosyal medya hesabından isyan etti. “Çekilmedim, sonuna kadar adayım” diye haykırdı…

İlhami Okudan ve Ali Adnan Kaya için de dün benzer söylentiler yayıldı. Sorduk ikisinin de haberi yok…

Hele mevcut başkan Mehmet Başaran’la ilgili son günlerde yürütülen algı çalışmaları, belaltı siyasetine, daha doğrusu ahlaksızlığa (çünkü bunun adı siyaset filan değil ahlaksızlık) eşik atlatacak cinsten…

Elimize bir ses kaydı geçti. Bize ulaştırıldığına göre sanırım birkaç zamandır İYİ Parti kulislerinde de bu ses kaydı elden ele dolaşıyor.  Kayıtta kim olduğu belirsiz bir şahıs, Başaran’a yönelik Burdur Belediye başkan adaylığı, sonrasında milletvekili adaylığı dönemlerinden başlayıp ticari hayatına varıncaya kadar bir takım iddia ve suçlamalar yöneltiyor. Hatta daha ileri gidip Başaran’ın bir cinayetle bağlantısı olduğu imasında dahi bulunuyor…

Dinleyince ‘yuh artık’ dedim. Böyle bir siyaset olabilir mi ? Böyle bir siyaset propagandası olabilir mi ?  Bir yerlere aday oldu diye bir insanı cinayetle itham etmek hangi vicdana sığar ?

 

Ben böyle bir siyaset anlayışını kabul etmiyorum. Birilerini karalayarak, iftira atarak elde edilecek başarı benim nezdimde bir kıymeti yoktur. Bundan nemalanmak insan olana yakışmaz. Biz haberimizvar.net olarak bu tür ahlaksızlıklara fırsat vermemekte kararlıyız. Teyit ettirmediğimiz, somut belge ve bilgi edinmediğimiz hiçbir şeyi yazmamakta, bu ahlaksızların değirmenine su taşımamakta kararlıyız.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.