Okullar pandemiye henüz hazır değil

GÜNDEM 24.08.2020 - 18:04, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Okullar pandemiye henüz hazır değil

Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, geçtiğimiz Mart ayında ara verilen eğitim öğretime öğretmenlerin bugün başladığını belirterek, “Görülüyor ki, okullar henüz pandemi sürecine hazır değil” dedi.

haberimizvar.net- Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Sönmez, şunları dile getirdi; “Öğretmenler mesleki çalışmaların okullarda yüz yüze yapması kararı verilmesi üzerine uzun bir aradan sonra yeniden okullarına döndüler. Salgının geldiği aşamanın ciddiyeti, yeni vaka sayılarının sürekli artıyor olmasının yarattığı kaygı ve tüm uyarılara rağmen alınmayan önlemlerden dolayı sendika olarak öğretmenlerin mesleki çalışmalarının yüz yüze değil çevrimiçi yapılması için çaba gösterdik. Ancak MEB’in bu konudaki ısrarından dolayı seminerler bugün çoğunlukla pandemi kurallarına uyulmadan, yeterli tedbir alınmadan okullarda başlamış oldu. Okulların büyük bir bölümünde toplantılar fiziki mesafe kuralına uyulmadan yapıldı. Çünkü okulların fiziki yapısı buna uygun değildi. Okullarda yeterince dezenfektan olmadığı ve hijyeni sağlayacak personel bulunmadığı görüldü.” ‘YÜZYÜZE EĞİTİMİ İSTİYORUZ’ “Biz eğitim emekçileri eğitimin bu süreçte yüzyüze yapılmasına karşı değiliz. Okulların bir an önce açılmasını ve yeniden öğrencilerimizle bir araya gelmeyi, onların gözlerinin içine bakarak sınıfta olmayı istiyoruz. Biliyoruz ki hiçbir uzaktan eğitim deneyimi öğrencinin gözündeki ışıltıyı, öğretmenin yüzündeki gülümsemeyi içermez. Ancak, salgınla mücadelede belirli hedeflere ulaşmadan; okullarda bilim insanlarının belirlemiş olduğu yeterli önlemler alınmadan; yeterli sayıda derslik, öğretmen, ek personel atamadan; her okulda bir sağlık görevlisi bulundurmadan okulların açılmasının halkın sağlığı açısından problemli olacağını söylüyoruz. Bu nedenle de yaptığımız uyarıların, ortaya koyduğumuz önerilerin ve yönelttiğimiz eleştirilerin toplumsal sorumluluğumuzun gereği olduğunu vurgulamak isteriz.” BİZLERE KİMSE SORMUYOR “Bugün için yaşanmaya devam eden salgın süreci okulu da işleyişini de değiştirmiş durumda. Eğitim emekçileri okuluna gittiğinde elbette kendisinin ve öğrencilerin sağlığı açısından gerekli önlemlerin alınıp alınmadığını incelemek durumundadır. Milli Eğitim Müdürlüklerinin, okul idarelerinin yapması gereken sağlıklı bir eğitim öğretim sürecini işletmek için eğitim emekçilerinin görüş ve önerileri doğrultusunda tedbirleri almak olmalıdır. Okullarda eğitim emekçilerinin, öğrencilerin kaygılarını giderecek adımların atılmış olması gerekir. Bizler yaşamımızla ilgili kararların bizlere sorulmadan alınmasına sessiz kalmayacağız. Okulların hijyen hale getirilmesi, maske, dezenfektan, personel, donanım ihtiyaçlarının giderilmesi için okullara acil olarak ödenek ayrılmalıdır. Okulları katkı payı toplamaya mahkûm etmek öğrenci ve öğretmenlerimizin sağlığını tehlikeye atmak demektir. Eğitim Sen olarak öncelikle yaşam hakkının olduğunun bilincindeyiz. Yüzyüze eğitimin de bu koşullarda bilim insanlarının belirlediği çerçevede yapılması gerektiğini söylüyoruz. Bu ortamı sağlamak ise siyasi iktidara ve Milli Eğitim bakanlığına düşmektedir. Süreci insan yaşamını önceleyerek takip edeceğimizi belirtmek istiyoruz.”    
Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, geçtiğimiz Mart ayında ara verilen eğitim öğretime öğretmenlerin bugün başladığını belirterek, “Görülüyor ki, okullar henüz pandemi sürecine hazır değil” dedi.

haberimizvar.net- Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Sönmez, şunları dile getirdi; “Öğretmenler mesleki çalışmaların okullarda yüz yüze yapması kararı verilmesi üzerine uzun bir aradan sonra yeniden okullarına döndüler. Salgının geldiği aşamanın ciddiyeti, yeni vaka sayılarının sürekli artıyor olmasının yarattığı kaygı ve tüm uyarılara rağmen alınmayan önlemlerden dolayı sendika olarak öğretmenlerin mesleki çalışmalarının yüz yüze değil çevrimiçi yapılması için çaba gösterdik. Ancak MEB’in bu konudaki ısrarından dolayı seminerler bugün çoğunlukla pandemi kurallarına uyulmadan, yeterli tedbir alınmadan okullarda başlamış oldu. Okulların büyük bir bölümünde toplantılar fiziki mesafe kuralına uyulmadan yapıldı. Çünkü okulların fiziki yapısı buna uygun değildi. Okullarda yeterince dezenfektan olmadığı ve hijyeni sağlayacak personel bulunmadığı görüldü.”


‘YÜZYÜZE EĞİTİMİ İSTİYORUZ’

“Biz eğitim emekçileri eğitimin bu süreçte yüzyüze yapılmasına karşı değiliz. Okulların bir an önce açılmasını ve yeniden öğrencilerimizle bir araya gelmeyi, onların gözlerinin içine bakarak sınıfta olmayı istiyoruz. Biliyoruz ki hiçbir uzaktan eğitim deneyimi öğrencinin gözündeki ışıltıyı, öğretmenin yüzündeki gülümsemeyi içermez. Ancak, salgınla mücadelede belirli hedeflere ulaşmadan; okullarda bilim insanlarının belirlemiş olduğu yeterli önlemler alınmadan; yeterli sayıda derslik, öğretmen, ek personel atamadan; her okulda bir sağlık görevlisi bulundurmadan okulların açılmasının halkın sağlığı açısından problemli olacağını söylüyoruz. Bu nedenle de yaptığımız uyarıların, ortaya koyduğumuz önerilerin ve yönelttiğimiz eleştirilerin toplumsal sorumluluğumuzun gereği olduğunu vurgulamak isteriz.”


BİZLERE KİMSE SORMUYOR

“Bugün için yaşanmaya devam eden salgın süreci okulu da işleyişini de değiştirmiş durumda. Eğitim emekçileri okuluna gittiğinde elbette kendisinin ve öğrencilerin sağlığı açısından gerekli önlemlerin alınıp alınmadığını incelemek durumundadır. Milli Eğitim Müdürlüklerinin, okul idarelerinin yapması gereken sağlıklı bir eğitim öğretim sürecini işletmek için eğitim emekçilerinin görüş ve önerileri doğrultusunda tedbirleri almak olmalıdır. Okullarda eğitim emekçilerinin, öğrencilerin kaygılarını giderecek adımların atılmış olması gerekir. Bizler yaşamımızla ilgili kararların bizlere sorulmadan alınmasına sessiz kalmayacağız.
Okulların hijyen hale getirilmesi, maske, dezenfektan, personel, donanım ihtiyaçlarının giderilmesi için okullara acil olarak ödenek ayrılmalıdır. Okulları katkı payı toplamaya mahkûm etmek öğrenci ve öğretmenlerimizin sağlığını tehlikeye atmak demektir.
Eğitim Sen olarak öncelikle yaşam hakkının olduğunun bilincindeyiz. Yüzyüze eğitimin de bu koşullarda bilim insanlarının belirlediği çerçevede yapılması gerektiğini söylüyoruz. Bu ortamı sağlamak ise siyasi iktidara ve Milli Eğitim bakanlığına düşmektedir. Süreci insan yaşamını önceleyerek takip edeceğimizi belirtmek istiyoruz.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.