ABC: Gazeteciler sahipsiz değildir!

GÜNDEM 25.08.2020 - 15:35, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

ABC: Gazeteciler sahipsiz değildir!

Antalya Basın Cemiyeti (ABC) son günlerde Nevsehir ve Tarsus Cemiyetlerine yapılan saldırıyı kınadı. ABC Başkanı İbrahim Akkaya, “Gazeteciler sahipsiz değildir” dedi.

haberimizvar.net-Geçtiğimiz günlerde Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti’ne ait araç kundaklandı. İki kişi tarafından yaklaşık on beş dakika uğraşılarak molotof ile yakılan araç hurdaya döndü. Polis ekipleri tarafından güvenlik kameraları incelenerek tespit edilen Suriyeli iki kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler adliyeye sevk edilirken önceki gün de Tarsus Medya Mensupları Derneği üyelerinin içeride olduğu bir saatte kimliği belirsiz kişilerce cemiyetin dış kapısı kurşunlandı. Her iki olayda da can kaybı ve yaralanan olmadı.   ‘SALDIRILAR PLANLI’ Yaşanan olaylarla ilgi Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca bir açıklama yaptı. Karaca, “Nevşehir Gazeteciler Cemiyetine ve Tarsus Medya Mensupları Cemiyetine yapılan saldırılarla basın susturulmak mı isteniyor? Federasyonumuza üye cemiyetlerimize yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyoruz” darken, ABC Başkanı İbrahim Akkaya da yaptığı açıklamada, “Gazeteciler sahipsiz değildir. Yapılan her iki saldırının da planlı şekilde yapıldığı kanaatindeyiz. Faillerinin ve azmettiricilerinin bir an önce tespit edilip yakalanarak gerekli cezai işlemlerin yapılması en büyük isteğimizdir.Hem Nevşehir emniyeti ve adli makamlarını hem de Mersin emniyet ve adli makamlarını basına yapılan bu çirkin saldırıları bir an önce aydınlatması için göreve davet ediyoruz” dedi.
Antalya Basın Cemiyeti (ABC) son günlerde Nevsehir ve Tarsus Cemiyetlerine yapılan saldırıyı kınadı. ABC Başkanı İbrahim Akkaya, “Gazeteciler sahipsiz değildir” dedi.

haberimizvar.net-Geçtiğimiz günlerde Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti’ne ait araç kundaklandı. İki kişi tarafından yaklaşık on beş dakika uğraşılarak molotof ile yakılan araç hurdaya döndü. Polis ekipleri tarafından güvenlik kameraları incelenerek tespit edilen Suriyeli iki kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler adliyeye sevk edilirken önceki gün de Tarsus Medya Mensupları Derneği üyelerinin içeride olduğu bir saatte kimliği belirsiz kişilerce cemiyetin dış kapısı kurşunlandı. Her iki olayda da can kaybı ve yaralanan olmadı.

 

‘SALDIRILAR PLANLI’

Yaşanan olaylarla ilgi Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca bir açıklama yaptı.

Karaca, “Nevşehir Gazeteciler Cemiyetine ve Tarsus Medya Mensupları Cemiyetine yapılan saldırılarla basın susturulmak mı isteniyor? Federasyonumuza üye cemiyetlerimize yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyoruz” darken, ABC Başkanı İbrahim Akkaya da yaptığı açıklamada, “Gazeteciler sahipsiz değildir. Yapılan her iki saldırının da planlı şekilde yapıldığı kanaatindeyiz. Faillerinin ve azmettiricilerinin bir an önce tespit edilip yakalanarak gerekli cezai işlemlerin yapılması en büyük isteğimizdir.Hem Nevşehir emniyeti ve adli makamlarını hem de Mersin emniyet ve adli makamlarını basına yapılan bu çirkin saldırıları bir an önce aydınlatması için göreve davet ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.