Uyum Komisyonu işbaşında

GÜNDEM 03.09.2020 - 11:57, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Uyum Komisyonu işbaşında

31 Mart seçimlerinde ortak adaylarla seçime giren CHP ve İYİ Parti, belediyelerde yaşanan pürüzleri çözmek için bir "Uyum Komisyonu" kurdu. Her iki partiden 5'er ismin katılımı ile kurulan komisyon sorunu yerelde, yani kaynağında çözüyor.

haberimizvar.net- Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti 31 Mart Yerel Seçimlerinde Millet İttifakı çatısı altında birlikte hareket ederek, ortak adaylar çıkardı. Saha analizi yapıldı, bazı yerlerde CHP’nin bazı yerlerde ise İYİ Parti'nin adayları desteklendi. CHP, 11 büyükşehir 10 il 191 de ilçe belediyesi kazanırken, İYİ Parti 18 ilçe belediyesini kazandı. Belediyelerde, belediye meclislerinde ortaya çıkan pürüzleri, ayrışmaları önlemek, ortak hareket edebilmek ve uyumlu çalışmayı teşvik etmek için geçtiğimiz haftalarda  CHP'den 5 milletvekili ve İYİ Parti'den de 5 Genel İdare Kurulu üyesinden oluşan 10 kişilik Uyum Komisyonu kuruldu. İLK MUĞLA’DA DEVREYE GİRDİ Komisyon yaşanan uyumsuzlukları kaynağında çözüyor. Bunun bir örneği Muğla Büyükşehir Belediyesi'nde komisyon seçimlerinde yaşandı. İYİ Partili üyeler Cumhur İttifakı ile hareket edince CHP grubunun önerisi reddedildi. Uyum Komisyonu anında devreye girdi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, her iki partinin il, ilçe başkanları ve belediye meclis üyeleriyle görüşerek sorunu çözdü. KUMLUCA'DA DA BENZERİ OLDU Benzer bir durum CHP’li Kumluca Belediyesi'nde de yaşandı. İYİ Partili üyelerin faaliyet raporunu onaylamaması küçük çaplı bir krize neden oldu. Ancak İYİ Partili yöneticilerin devreye girmesiyle sorun çözüldü. Bundan sonra da İYİ Parti ve CHP'nin 10 kişilik ortak komisyonu yerelde oluşabilecek pürüzleri çözecek. Bazen komisyon üyelerinin tamamı bazen de bir kısmı yerelde oluşan sorunu çözmek için devreye girecek.
31 Mart seçimlerinde ortak adaylarla seçime giren CHP ve İYİ Parti, belediyelerde yaşanan pürüzleri çözmek için bir "Uyum Komisyonu" kurdu. Her iki partiden 5'er ismin katılımı ile kurulan komisyon sorunu yerelde, yani kaynağında çözüyor.

haberimizvar.net- Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti 31 Mart Yerel Seçimlerinde Millet İttifakı çatısı altında birlikte hareket ederek, ortak adaylar çıkardı. Saha analizi yapıldı, bazı yerlerde CHP’nin bazı yerlerde ise İYİ Parti'nin adayları desteklendi. CHP, 11 büyükşehir 10 il 191 de ilçe belediyesi kazanırken, İYİ Parti 18 ilçe belediyesini kazandı.

Belediyelerde, belediye meclislerinde ortaya çıkan pürüzleri, ayrışmaları önlemek, ortak hareket edebilmek ve uyumlu çalışmayı teşvik etmek için geçtiğimiz haftalarda  CHP'den 5 milletvekili ve İYİ Parti'den de 5 Genel İdare Kurulu üyesinden oluşan 10 kişilik Uyum Komisyonu kuruldu.

İLK MUĞLA’DA DEVREYE GİRDİ
Komisyon yaşanan uyumsuzlukları kaynağında çözüyor. Bunun bir örneği Muğla Büyükşehir Belediyesi'nde komisyon seçimlerinde yaşandı. İYİ Partili üyeler Cumhur İttifakı ile hareket edince CHP grubunun önerisi reddedildi. Uyum Komisyonu anında devreye girdi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, her iki partinin il, ilçe başkanları ve belediye meclis üyeleriyle görüşerek sorunu çözdü.

KUMLUCA'DA DA BENZERİ OLDU
Benzer bir durum CHP’li Kumluca Belediyesi'nde de yaşandı. İYİ Partili üyelerin faaliyet raporunu onaylamaması küçük çaplı bir krize neden oldu. Ancak İYİ Partili yöneticilerin devreye girmesiyle sorun çözüldü. Bundan sonra da İYİ Parti ve CHP'nin 10 kişilik ortak komisyonu yerelde oluşabilecek pürüzleri çözecek. Bazen komisyon üyelerinin tamamı bazen de bir kısmı yerelde oluşan sorunu çözmek için devreye girecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.